Lantbrukets Brandskyddskommitté / Press / Lantbruksbränder
Skriv ut

Lantbruksbränder i pressen

Artiklar om lantbruksbränder  

Klicka på den röda texten för att komma till hela artikeln i den tidning där den har publicerats  

 

Utdragen släckning efter brand i lada

Kristianstadsbladet - 19.03.2015
Vid 14.30 på torsdagen fick polis och räddningstjänst ett larm om en brand på Kårestadsvägen. Det brann då i en traktor som stod parkerad i en lada. Det fanns inga djur i ladan och inga personer kom till skada men släckningen drog ut på tiden.

Ladugård brann i Spannarp

Hallands Nyheter - 23.03.2015
En tom ladugård brann tidigt på måndags morgon. Klockan 5 på måndagsmorgonen larmades brandkåren om en brand i en tom ladugård i Spannarp utanför Tvååker.

300 hönor brann inne

Värmlands Folkblad - 19.03.2015
300 hönor dog i samband med en brand i en ladugård. Ett 20-tal får kunde räddas, och ett 15-tal brandmän bekämpade elden. Larmet kom strax efter klockan tre på torsdagseftermiddagen.

Fyrhjuling tog eld

Skaraborgs Allehanda - 20.03.2015
En fyrhjuling började brinna på fredagsmorgonen vid en gård i Friggeråker. Branden spred sig ned i gräset, men kunde snabbt släckas av räddningstjänsten som larmades till platsen. 

Larm om brand i hönsgård och stall

SVT Gävledala - 15.03.2015
SOS har fått larm om brand i Näs bruk, Avesta. Brandens omfattning är i nuläget oklart. Men SOS har fått uppgifter om att det handlar om brand i ett stall och en hönsgård. Omfattningen är i nuläget oklar.

Brand i gårdsbyggnad

Smålands-Tidningen - 14.03.2015
Vid tretiden larmades räddningstjänsten till Brandsnäs Gård på Torpön i Ydre kommun. Enligt SOS Alarm var det en ladugård som brinner, men i själva verket rör det sig om en gårdsbyggnad.

Ladugård övertänd i Vittene

Alingsås Tidning - 14.03.2015
Räddningstjänstpersonal från tre stationer, Alingsås, Sollebrunn och Vårgårda, bekämpar nu en brand i Vittene.

Ladugårdsbrand - många kor drabbade

Höglandsnytt - 08.03.2015
Ca 60 kor fanns i en ladugård som började brinna idag söndag eftermiddag i Gisebo mellan Huskvarna och Kaxholmen. Räddningstjänst larmades vid 14-tiden till branden. Branden orsakades av ett elfel i en fodermatare.

Lada förstörd i brand

Eskilstuna-Kuriren - 27.02.2015
Det brinner i ett uthus i Ärla. Enligt larmet till SOS slår lågor ut genom fönster och tak. Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 20.24....I nuläget är det inte klart om någon person eller några djur befinner sig i byggnaden som ska vara en ladugård eller hönshus.

Maskin i ladugård fattade eld

Skaraborgs Allehanda - 25.02.2015
En lastmaskin i en ladugård i Segerstad söder om Stenstorp, började brinna under onsdagseftermiddagen. Ägaren lyckades släcka branden på egen hand. Räddningstjänsten har på plats kontrollerat att branden...

 

Ägaren släckte brand i hönshuset

Nya Lidköpings-Tidningen - 22.02.2015
En brand utbröt på söndagskvällen i ett privat hönshus. Klockan 19 larmades räddningstjänsten till en brand i ett privat hönshus i Vinköl utanför Skara.

Man avled efter svåra brännskador

Mariestads-Tidningen - 08.02.2015
Den äldre mannen försökte förgäves släcka branden på gården utanför Älgarås. Med allvarliga brännskador fördes mannen till Universitetssjukhuset i Linköping där han under söndagen avled.

Ladugård brann ner

Södermanlands Nyheter - 02.02.2015
Räddningstjänsten har larmats till en brand i en ladugård i Solberga utanför Stjärnhov. Larmet kom in till SOS strax före klockan fyra på måndagsmorgonen och flera brandstationer är på väg till platsen. Mer info kommer.

Brand i ladugård

SVT Västerbottensnytt - 01.02.2015
SOS har fått ett larm om en brand i Ladugård i Ragvaldsträsk. Larmet kom strax efter 10 på söndagsförmiddagen. Det ska handla om en brand i ladugård i Ragvaldsträsk utanför Skellefteå, men omfattningen av branden är ännu oklar.

Brand i ladugård

Barometern - 23.01.2015
Just nu brinner det i en ladugård i Hagaby på Öland. I ladugården finns 350 kor och det förekommer viss rök bland djuren. Branden kommer från mjölktankrummet samt elcentralen. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen.

Flera styrkor bekämpade brand

Ystads Allehanda - 20.01.2015
Strax innan klockan 20 på tisdagskvällen larmades räddningstjänst till en adress på Skumparpsvägen i Vollsjö där det brann kraftigt på en gård. Byggnaden totalförstördes i branden. När larmet inkom brann det i innertaket av byggnaden.

Gnagare kan ha orsakat brand

Motala & Vadstena Tidning - 16.01.2015
Blåljus Utredningen om totalbranden i Ask är nedlagd. Trolig brandorsak: Skadedjur. Branden startade på kvällen den 2 januari och en maskinhall brann ned till grunden.

Övertänd ladugård i Vallrun

Östersunds-Posten - 16.01.2015
Larmet till SOS om en brand i en ladugård i Vallrun utanför Föllinge norr om Krokom kom in klockan 22.23 på torsdagskvällen.

Kraftig brand bröt ut på Karlsfälts gård

Kristianstadsbladet - 07.01.2015
Strax efter lunchtid på onsdagen utbröt en brand i en stallbyggnad på Karlsfälts gård utanför Stora Herrestad. 25 brandmän och ett tiotal brandbilar deltog i den omfattande räddningsinsatsen. Inga människor eller djur skadades vid branden.

 

Larm om brand i byggnad

Allehanda.se - 28.12.2014
Räddningstjänsten i Kramfors rycker just nu ut till en byggnad i Nyland efter ett larm om brand. Det var strax efter 18-tiden som larmet kom från en byggnad vid Tallvägen i Nyland.

Kraftig brand på gård

Östgöta Correspondenten - 28.12.2014
LINKÖPING Räddningstjänsten larmades på söndagseftermiddagen till en brand i en större verkstadslokal utanför Linköping. Larmet från fastigheten i Norrunda, norr om Herrbeta, inkom vid 14-tiden.

Häst död i ladugårdsbrand

Värnamo Nyheter - 29.12.2014
Kulltorp. Klockan 05.29 kom det in ett larm till räddningstjänsten om att det brinner i en ladugårdsbyggnad i Sonakull strax utanför Kulltorp.

Larm om brand på grisfarm

Allehanda.se - 27.12.2014
På lördagskvällen bröt en brand ut på en grisfarm i Torsåker, Nyland. Larmet inkom vid 21-tiden på lördagskvällen. Larmaren ska ha upptäckt en brand i flisutrymmet i anslutning till grishuset på gården.

Brand i ladugård

Folkbladet.nu - 22.12.2014
Eldslågor slår genom taket i en ladugård i Nedre Lomfors, Storuman. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen just nu. Enligt uppgifter ska det inte finnas några djur inne i byggnaden.

Uthus brann på gård

Jönköpings-Posten - 22.12.2014
Norra Unnaryd. Enligt SOS Alarm brinner det på en gård i Norra Unnaryd. Enligt larmet, som kom vid 09.50, brinner det i taket på en mindre byggnad på gården.

Halmbalar började brinna

Allehanda.se - 19.12.2014
En hög med halmbalar stod lastade på en lastbil. Plötsligt började de brinna. Vid 15.30-tiden i dag kom ett larm om en något udda brand i Sidensjö; halmbalar på en lastbil hade plötsligt fattat eld.

Vårdhem evakuerat efter brand

Göteborgs-Posten - 18.12.2014
Ett vårdhem har evakuerats efter en brand i en ladugård. Klockan 02.30 i natt kom larmet till SOS om en brand i en ladugård i Sunnanå Kullen i Mellerud.

Djur räddades ur brinnande lada

SVT Uppland - 17.12.2014
En brand härjade i eftermiddags en ladugård i Ramstalund i sydvästra Uppsala. Lyckligtvis kom inga av grisarna och korna till skada, utan kunde räddas ur den brinnande ladugården.

Brand i pannrum

Skaraborgs Allehanda - 14.12.2014
En brand i ett pannrum på en gård i Skyttatorp utanför Locketorp kunde ha slutat illa, men de boende hann släcka det mesta själva innan räddningstjänsten nådde fram. - Det var både ladugård med får och boningshus i tiotalet meter därifrån.

Villa brann ner till grunden

Skaraborgs Allehanda - 12.12.2014
En villa tillhörande gården Karlsfors totalförstördes i en brand natten till fredagen. När räddningstjänsten kom slog lågor ut ur villan och man fick inrikta sig på att skydda intilliggande byggnader från gnistregnet. Ingen person kom till skada.

Gödselhalm räddade ladugård

Norrbottens-Kuriren - 09.12.2014
Luleå Man tager vad man haver... och räddar en hel ladugård. På tisdagsförmiddagen började det brinna i en spånhög i en ladugård i Ängesbyn. I ladugården fanns djur och situationen hade snabbt kunnat bli farlig.

Brand i ladugård

Upsala Nya Tidning - 09.12.2014
Under tisdagsmorgonen larmades brandkåren till en ladugårdsbrand i Alunda. Inga djur ska ha funnits i byggnaden. När brandkåren kom till platsen ska den lilla ladugårdsbyggnaden ha varit helt övertänd. 

Brandsläckare räddade ladugård

Smålandsposten - 06.12.2014
Det var strax före klockan 19 som räddningstjänsten larmades till tomten där Säljerydsfestivalen brukar hållas varje sommar.

Djur räddade i ladugårdsbrand

Östgöta Correspondenten - 04.12.2014
HORN En ladugårdsbrand har brutit ut på en gård söder om Horn i södra Östergötland. Ett fyrtiotal nötdjur har räddats.

Flera djur brann inne

Upsala Nya Tidning - 16.11.2014
Två ladugårdar mellan Alunda och Gimo brinner. Enligt Storstockholms räddningstjänst är det spridningsrisk till en tredje lada samt en närliggande villa. Vid 17.30-tiden är fyra stationer på plats.

Svinstall hotades av brand

Skaraborgs Läns Tidning - 06.11.2014
Ett svinstall hotades av brand i Fullosa norr om Götene i går kväll. Räddningstjänsten fick larm om branden klockan 22.52 i går kväll. Bonden eldade på åkern och gnistregn blåste till en hög med ved och stockar på gården, som började brinna.  

Gård helt övertänd: "Inget går att rädda"

GT - 02.11.2014
En ladugård i Bredared utanför Borås brann ner till grunden på söndagskvällen. Elden riskerade att sprida sig till det intilliggande boningshuset.

Efter trakasserierna -  nu sover de i ridhuset

GT - 15.10.2014
Bränder, inbrott, stölder och sabotage. Någon eller några har i flera månader trakasserat hästklubben i Töreboda. Händelserna är polisanmälda flera gånger – men än har polisen inte tagit någon för brotten. Nu tvingas ridklubbens medlemmar sova i lokalen för att kunna hålla koll.
– Det är inte alls roligt, vi är oroliga, säger föreningens ordförande Karin Arvidsson.

Ladugårdsbrand i Skureå

Allehanda.se - 29.09.2014
En personbil ska ha kört in i en ladugård och sedan fattat eld, enligt ett larm till SOS Alarm. Enligt tidiga uppgifter från räddningstjänsten ska föraren ha kunnat ta sig ut ur bilen på egen hand. Räddningstjänst är på väg till platsen.

Två hus totalförstörda i brand

Östgöta Correspondenten - 29.09.2014
Motala Stor brand i ladugård i Godegård. Strax efter midnatt fick räddningstjänsten larm om att det brann i två hus i Godegård. När brandkåren kom till platsen var en ladugård och ett våningshus helt övertända.

Storbrand vid Sämsjön

Ulricehamns Tidning - 26.09.2014
En större verkstadsbyggnad på en gård mellan Vegby och Månstad brann ned till grunden sent på fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten kunde rädda övriga byggnader på gården.

 

Ladugård brann utanför Valdemarsvik

Norrköpings Tidningar - 22.09.2014
Östergötland Ett blixtnedslag gjorde att en ladugård började brinna och att bostadshusens el slogs ut. Klockan 16:18 kom larmet.

Åsknedslag dödade och skadade tjurar

Tranås Tidning - 22.09.2014
Det kunde gått betydligt värre säger Örjan Karlsson tacksam för att han på måndagen kunde stå hos tjurarna och berätta om söndagens åsknedslag. Foto: Anders Gunnar Åsknedslag dödade tjur Norra Vi.

Flera djur innebrända vid brand i svinstall

Värmlands Folkblad - 19.09.2014
Branden ska ha startat vid halv fyratiden på natten mot fredagen. Enligt räddningstjänsten var det ett svinstall på Värmlandsnäs utanför Säffle som av okänd anledning fattade eld.

Ladugård illa ute när proppskåp brann

Västerviks Tidningen - 09.09.2014
Brandmännen hann dit innan elden spred sig. Vid 05.50 på tisdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om att ett proppskåp vid en ladugård i Loftahammar fattat eld. Proppskåpet satt utvändigt på ladugården, där 200 djur huserar.

Spannmål brann på gård

Östgöta Correspondenten - 08.09.2014
LINKÖPING Räddningstjänsten larmades på måndagsmorgonen till en befarad brand på en gård sydväst om Linköping. Larmet från gården inkom vid 10.15-tiden.

Larm om brand i halmpress

Nya Lidköpings-Tidningen - 07.09.2014
Räddningstjänsten har larmats till en brand i Barne-Åsaka Enligt de preliminära uppgifterna i larmet till SOS brinner det i en halmpress som är kopplad till en traktor. Det är ännu så länge oklart hur omfattande branden är.

Maskinfel orsakade brand

Smålänningen - 06.09.2014
Ett maskinfel gjorde att det började brinna i en rundbalspress i Degerön norr om Eneryda i eftermiddags. Lantbrukaren upptäckte själv branden och kunde släcka den. Larmet inkom klockan 16.12.

Griskultingar dog i stallbrand

Ystads Allehanda - 05.09.2014
Tomelilla. Vid lunchtid på fredagen uppstod en brand i en ladugård i Sälshög, Tomelilla. Enligt uppgift ska flera griskultingar ha dött i samband med branden. Hur branden i grisstallet startade är oklart.

Åker i lågor

Upsala Nya Tidning - 02.09.2014
Strax innan 18.30 på tisdagskvällen fick räddningstjänsten larm om att det brinner på en åker i Ändeberga, öster om Knivsta. 

Brand i tröska

Dalarnas Tidningar - 01.09.2014
Räddningstjänsten har larmats till en brand i en tröska i Smedsbo utanför Avesta. Larmet om branden inkom klockan 17:19 på måndagen.

Stor brand på bondgård

 Nerikes Allehanda - 30.08.2014
En stor brand har utbrutit i en maskinhall på Ullavi gård, strax söder om Sköllersta.-Jag har inte så mycket uppgifter om branden, men det ska brinna väldigt mycket i en maskinhall, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid...

Lada brann ner i Glossbo

Alingsås Tidning - 29.08.2014
En lada utanför Glossbo brann ner till grunden natten till fredagen. Räddningstjänsterna i både Essunga och Sollebrunn fick larmet strax efter klockan två. Brandmännen från Essunga var först på plats.

Brand på Bada herrgård

Nya Wermlands-Tidningen - 28.08.2014
En ladugård vid Bada herrgård brann ned till grunden på torsdagen. Ingen person och inga djur kom till skada i branden. Det var troligen gnistbildning från traktorn i bakgrunden som startade branden i ladugården vid Bada herrgård.

Ladugårdsbrand på Degeberga

Lidköpingsnytt - 28.08.2014
Det brinner i taket på en av ladugårdarna vid Degeberga och spridningsrisken bedöms som stor. Räddningstjänsten i Lidköping larmades vid 13-tiden till gården. Några närmare uppgifter finns ännu inte.

Brand totalförstörde gammal ladugård

Norra Skåne - 27.08.2014
I Galthult utanför Röke rasade en eldsvåda i en gammal ladugård under natten till onsdagen. Byggnaden brann ner till grunden och eftersläckningsarbetet fortsatte in på onsdagen.

Brand i halmbalar

Enköpings-Posten - 24.08.2014
Vid lunchtid på söndagen fick räddningstjänsten i Enköping larm om att det brann i några halmbalar i Nysätra, strax utanför Örsundsbro. En räddningsbil skickades till platsen för att släcka branden som visade sig vara liten till sin omfattning.

Svårsläckt brand i silo

Upsala Nya Tidning - 24.08.2014
Brandkåren larmades vid lunchtid på söndagen till en glödbrand i en spannmålssilo i Lövsta, öster om Uppsala. Elden bekämpades genom att bland annat lämpa ut innehållet för att kunna vattenbegjuta glödhärdarna.

Råd till djurägare vid brand

Lokaltidningen Bjuv Klippan - 23.08.2014
Vid stora bränder finns det flera viktiga saker att tänka på när det gäller hundar och katter. Håll hundar och katter inomhus och motionera dem inte mer än absolut nödvändigt.

Stallbrand hotade 40 hästar

Sveriges Radio Uppland - 17.08.2014
Räddningstjänsten fick vid sju-tiden på morgonen in ett larm om en brand på ett stall utanför Rosersberg i södra delen av Sigtuna kommun. Stallet rymmer ett 40-tal hästar och ägarna var enligt räddningstjänsten snabba med att få ut djuren.

Alla djur gick inte att rädda

Norran - 14.08.2014
Ladugården brann ner och eftersläckningsarbete pågår. Den brand som utbröt i en ladugård i Lövvattnet, Lövånger gick inte att släcka. Ladugården är helt nedbrunnen och just nu pågår eftersläckningsarbete.

Stora styrkor till silobrand

Vestmanlands Läns Tidning - 06.08.2014
En spannmålstork har vid 19.30-tiden fattat eld i trakten av Aberga mellan Västerås och Tortuna. Räddningstjänsten är på väg till eller framme vid platsen när detta skrivs.

Skördetröska började brinna

Dalarnas Tidningar - 06.08.2014
På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en skördetröska i Gustafs. Det var vid tjugo över två som larmet kom. Det var när bromsarna på en skördetröska gick varma som det började brinna.

Ladugård brann ner i natt - misstänkt mordbrand

Höglandsnytt - 06.08.2014
I jordgubbs- och potatiskända Stora Aby i Rosenfors mellan Målilla och Mörlunda brann natten till idag onsdag en ladugård ner till grunden. Räddningstjänst och polis larmades till platsen vid 03:30-tiden.

Större gård brann i Väse

Nya Wermlands-Tidningen - 04.08.2014
Räddningstjänsten i Karlstad har haft en körig eftermiddag, med flera larm om fallna träd men även bränder. 4/8 - Vi har haft 24 larm, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap, till nwt.se vid 18-tiden

Ladugård nedbrunnen efter åsknedslag

 Sveriges Radio Sjuhärad - 04.08.2014
I Längjum utanför Fristad brann en ladugård i natt ned till grunden efter ett åsknedslag. När räddningstjänsten anlände till platsen var byggnaden helt övertänd.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 04.08.2014
Vindeln Det brinner i en ladugård utanför Vindeln. SOS alarm fick in larmet om branden klockan 18 på måndagkväll. Ladugården ska ligga i Storsävarträsk utanför Vindeln. Räddningstjänst är på väg till platsen.

Halmbalar brann utanför Vadstena

Motala & Vadstena Tidning - 04.08.2014
Larm om ladugårdsbrand fick räddningstjänsten att rycka ut på måndag morgon. Brandmän från Motala, Vadstena, Borghamn och Ödeshög åkte till adressen i Källstad utanför Vadstena. 

Halmpress började brinna

Motala & Vadstena Tidning - 03.08.2014
Räddningstjänsten fick rycka ut på en brand i en halmpress på söndag eftermiddag. Halmpressen fattade eld.

Bondgård totalförstördes i brand

Göteborgs-Posten - 03.08.2014
Det första larmet om branden kom vid 19:15, mitt under söndagens pågående åskovädret. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att fyra byggnader på en fastighet vid Hullsjön i Trollhättan var totalt övertända.

Hölada i brand intill E4

Norrbottens-Kuriren - 02.08.2014
På lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en brinnande lada intill E4 i Ersnäs. Vid 18-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en ladugårsbrand vid Alån intill E4 i Ersnäs.

Tre bränder samtidigt

Helsingborgs Dagblad - 02.08.2014
Branden på Gyhults gård började i en skördetröska och spred sig snabbt i sädesfältet och även i en närliggande skog.

Skördetröska brann på åker

Helsingborgs Dagblad - 02.08.2014
Dela denna artikel Bjuv 2014 kl. 11:09 Uppdaterad 11:55 Strax före klockan 11 på lördagen larmades räddningstjänsten till Bjuv där en skördetröska hade fattat eld ute på en åker vid Hästabacksvägen.

Polisen undersöker brand i ladugård

Barometern - 02.08.2014
Brandkår ryckte ut för att släcka en brand i en ladugård i Torp, tidigt på lördagsmorgonen. Enligt de första rapporterna var ladugården övertänd men räddningstjänsten betraktar det som en mindre brand man också fick kontroll på.

Utrymde kor vid brand i ladugård

Norran - 01.08.2014
Klockan halv tre på fredagseftermiddagen larmades SOS Alarm om en brand i en ladugård i Ragvaldsträsk.

Brand på åker i Billesholm

Helsingborgs Dagblad - 01.08.2014
Strax innan klockan 17 kom larm om en brand på en åker vid en gård på Charlottenborgsvägen. Branden ska ha startat i en halmpress och tagit sig i stubbåkern.

Brand i tröska

Helsingborgs Dagblad - 31.07.2014
En skördetröska vid Hilleshögs boställe i norra Landskrona började brinna på torsdagskvällen. 

Stall brann ner efter blixnedslag

Barometern - 29.07.2014
Ett stall brann på tisdagskvällen ner till grunden efter blixtnedslag. Blixten slog på tisdagskvällen ner i ett stall i Ödevata Rosendal. Ägaren var inte hemma och när han kom hem strax efter nio hade stallet brunnit ner till grunden.

Tände eld på lada

Smålänningen - 29.07.2014
Vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen anlade en tonåring en mindre brand i en lada i Markaryds kommun. Branden släcktes snabbt av en förbipasserande och tack vare det spred sig inte branden. Händelsen klassas som mordbrand.

Åker brann vid Törringe kyrka

 Skånska Dagbladet - 29.07.2014
En stubbåker vid Törringe kyrkoväg eldhärjades under tisdagen. Branden utbröt i samband med skördearbete. Totalt brann det på ett 1,5 hektar stort område. Lantbrukarna i området får beröm av räddningstjänsten i Svedala.

Ladugård totalförstörd i brand

Norrköpings Tidningar - 25.07.2014
En ladugård i Skönero brann ner till grunden under natten mot fredag. Polis och räddningstjänst larmades strax före klockan 01.00 sedan förbipasserande bilister sett kraftig rökutveckling från platsen.

Ladugård brann ned till grunden

Folkbladet.nu - 22.07.2014
Vid 04-tiden i dag utbröt en brand Lillögda Åsele. Branden startade i en före detta ladugård som var ombyggd till garage och snickeri. Branden spred sig sedan till ett närliggande timmerhus. Inga personer skadades vid branden.

Kraftig ladugårdsbrand

Upsala Nya Tidning - 19.07.2014
Brandmän från tre stationer försöker rädda ladan som är fylld med maskiner och hö. Branden uppstod kring halv sex under lördagseftermiddagen.

Brand i vetefält

Kristianstadbladet - 18.07.2014
Vid 18-tiden på fredagen började det brinna i ett vetefält i höjd med Ripa. Det är oklart vad som startade branden, men det brann i ett cirka 3000-4000 kvadratmeter stort område, säger brandmästare Hasse Lindell.

Brand i ladugård

Helsingborgs Dagblad - 18.07.2014
Strax efter klockan 20 på fredagen kom larm om en brand i en ladugård i Starby utanför Ängelholm. När brandkåren kom till platsen visade det sig att det var en mindre brand i en av väggarna.

Brand i ladugård efter blixtnedslag

Västerbottens-Kuriren - 16.07.2014
Det började brinna i en ladugård i Kattisavan på måndagseftermiddagen. Larmet inkom till SOS Alarm klockan 12.42. Ett blixtnedslag tros ha orsakat branden. Det ska ha brunnit i en gavel på byggnaden.

 

Gräsklippare började brinna

Helagotland - 15.07.2014
Vid 16.30-tiden inkom ett larm till SOS Alarm om en brand av ett mindre motorfordon. Det rör sig om en åkgräsklippare som börjat brinna i Lau på sydöstra Gotland.

Brand i ladugård efter blixtnedslag

Västerbottens-Kuriren - 14.07.2014
Lycksele Det började brinna i en ladugård i Kattisavan på måndagseftermiddagen. Enligt SOS alarm fanns inga djur i byggnaden när branden utbröt. Larmet inkom till SOS alarm klockan 12.42. Ett blixtnedslag tros ha orsakat branden

Uthus brann nära boningshus i Torp

Barometern - 13.07.2014
Foto: Fredrik Jalhed Ett misstänkt elfel orsakade brand i uthus på en gård i Torp utanför Mönsterås under söndagsmorgonen vid halv nio tiden.

Brand i jordbruksmaskin

Vestmanlands Läns Tidning - 11.07.2014
Vid klockan 19 fick brandkåren rycka ut efter ett larm om en brand i en jordbruksmaskin. Enligt SOS Alarm var det en fullt utvecklad brand som räddningstjänsten släckte. Det skedde vid Gottsta i närheten av Kungsåra, öster om Västerås. 

Höbalar i lågor vid Allerum

Helsingborgs Dagblad - 10.07.2014
Strax innan klockan 15 i går fick räddningstjänsten larm om en gräsbrand i Allerum. På plats konstaterade man att det brann i halmbalar och gödsel på ett fält.

Bil brann nära stall

Göteborgs-Posten - 08.07.2014
En bilbrand härjade vid 14-tiden på tisdagen vid Råda Säteri i Mölnlycke. Den brinnande bilen stod 1,5 meter från ett stall.

Ladugård utanför Järsnäs i lågor - höns innebrända

Jnytt - 07.07.2014
En ladugård i Långsbo blev på måndagskvällen förstörd vid en kraftig brand. Troligen var brandorsaken ett blixtnedslag. Ladugården var helt övertänd då Räddningstjänsten kom till platsen.

450 gräsbalar i brand

Nordvästra Skånes Tidningar - 05.07.2014
Strax efter 13 kom larmet om att ensilagebalar tagit fyr på en gård utanför Ängelholm. En halvtimma senare brann det i 450 balar. - Vi kan inte släcka dem utan försöker i stället att rulla iväg de som inte har tagit fyr än.

Brand efter blixtnedslag

Borås Tidning - 01.07.2014
En ladugård i Ljung brinner efter att blixten slagit ner. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen. Artikeln uppdateras. 

Ladugård började brinna

Dalarnas Tidningar - 22.06.2014
Brandkåren larmades till en ladugårdsbrand i Oljonsbyn utanför Orsa på söndageftermiddagen. Det var vid 15.15-tiden som öppna lågor syntes från ladugården. SOS larmades och brandkåren i Orsa och Mora ryckte ut till platsen.

Ladugård brinner i Sjöbo

Sydsvenskan - 21.06.2014
Skåne. En mindre ladugård har totaltförstörts i en brand på Ellestadsvägen i Sjöbo. Elden har spridit har spridit sig till taket och andra våningen på ett bostadshus. Ett stort antal brandmän och polis är på plats.

Ladugård brann ned

Nerikes Allehanda - 18.06.2014
Ladugården var totalt övertänd och gick inte att rädda. Läsarbild Det var strax innan klockan tio på onsdagsmorgonen som räddningstjänsten fick ett larm om att det kom rök ur en ladugård i Bondsäter, Marieberg.

Misstänkt mordbrand i stall

Skaraborgsbygden - 16.06.2014
Polisen misstänker att branden som upptäcktes i morse på Töreboda Hästklubbs ridanläggning var anlagd, skriver P4 Skaraborg på sin webb. Det var i morse vid sjutiden som personalen upptäckte att det fortfarande glödde i en box.

Kortslutning i traktor orsakade brand

ATL Lantbrukets Affärstidning - 12.06.2014
Det var kortslutning i en traktor som orsakade branden i danska Langeland måndags i när 36 personer fick föras till sjukhus. Det var på en gård i Humble, Langeland som olyckan skedde.

"Det var rena turen att de fick ut traktorn"

Norrköpings Tidningar - 12.06.2014
Norrköping Plötsligt började traktorn att brinna. Maskinhallen på Sänkdalens gård hotades av branden. Det är nu efteråt man förstår vilken tur vi hade, säger ägaren Tomas Gunnarsson.

Blixtnedslag låg bakom stallbranden

Länstidningen Södertälje - 12.06.2014
En stor stallbyggnad utanför Södertälje brann ner till grunden efter att ha träffats av ett blixtnedslag. Se bilder och film från olycksplatsen här.

Två ladugårdar i brand

SVT Blekingenytt - 13.06.2014
Två ladugårdar, en i Gummarp och en i Bräkne-Hoby, började brinna efter två blixtnedslag. Blixtnedslaget i Bräkne-Hoby utvecklades inte till någon större brand utan kunde släckas av brandkåren.

Brand i lada i Fjärås

Kungsbacka - Posten - 10.06.2014
Strax före midnatt natten till tisdag larmades räddningstjänsten om en fullt utvecklad brand i en ödelada i Fjärås. Ladan låg i höjd med korsningen mellan Varbergsvägen och Torkelstorpsvägen, norr om Fjärås station.

Brand i ladugård

Värmlands Folkblad - 01.06.2014
Det brinner just nu i en lada i Torkilsbyn, Årjäng. SOS-alarm meddela att det inte finns några djur i ladan och att det inte är risk för att något levade skadas. Räddningstjänsten är på väg till platsen. Larmet kom 11.41.

Fyrhjuling i brand

Motala & Vadstena Tidning - 26.05.2014
Räddningstjänsten larmades på måndagseftermiddagen till en brand i Vedemö utanför Motala. + Visa bildinformation Larmet kom strax efter klockan 14 och enligt den första uppgiften hade en brand brutit ut i en industrilokal.

 

 

Kraftig ladugårdsbrand i Örtofta

Sydsvenskan - 25.05.2014
Skåne. Det brinner just nu kraftigt i en ladugård i Slättäng. Räddningstjänst är på plats. Enligt Sydsvenskans fotograf är byggnaden övertänd. Det finns inga uppgifter om personskador. Följ Vad är detta?

Blixten slog ner i ladan: "Var helt övertänd"

Borås Tidning - 24.05.2014
Vid femtiden på lördagsmorgonen slog blixten ner i en ladugård i Korrebo, mellan Månstad och Hilared. Den var helt övertänd när vi kom fram, säger Anders Johansson, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Överslag i transformator - lada brann ned

Sveriges Radio Gävleborg - 23.05.2014
Under eftermiddagen fick en transformator överslag och började brinna utanför Bollnäs. Det tog då eld i marken och spred sig snabbt till en intilliggande lada, som nu brunnit ned till grunden. Det brinner fortfarande

Ladugård totalförstörd

Norrbottens-Kuriren - 23.05.2014
Överkalix Brand i ladugårdsbyggnad. Räddningstjänsten i Överkalix fick vid lunchtid på fredagen larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Tvärån, norr om Överkalix. Då de kom fram till platsen var byggnaden övertänd och gick inte att rädda.

Fullt utvecklad brand i lada

Östgöta Correspondenten - 22.05.2014
Vadstena Minder explosion inne i den brinnande byggnaden. Strax innan klockan 22 larmades räddningstjänst och polis till en brand i närheten av Nässja utanför Vadstena.

 

 

Brand utanför Umeå

Västerbottens-Kuriren - 05.05.2014
Umeå Det brinner i en ladugård i Kroksjö utanför Umeå. Elden har spridit sig till boningshuset intill. Enligt Bo Wallin, VK:s reporter på plats, har den tomma ladugården brunnit ned.

Majbrasa tände eld på lada

Norrländska Socialdemokraten - 30.04.2014
Luleå En majbrasa på Gamla Bodenvägen i Gammelstad blev lite större än det var tänkt. Elden spred sig och satte fyr på en lada i närheten strax efter klockan 18 på Valborgsmässoaftonen.

Ladugård brann vid majbrasa

Upsala Nya Tidning - 30.04.2014
Lågorna från en majkase spred sig till ladugården utanför Enköping. En majkaseeldning i Veckholm utanför Enköping gick över styr vid 20-tiden på valborgsmässoafton.

Brand nära sprida sig till ladugård

Barometern - 29.04.2014
En gödselstack började brinna på eftermiddagen och hotade en närliggande ladugård. Vid 15.30 på tisdagen kom larm om brand nära en ladugård i Robacken, sydost om Vassmolösa. Av ännu okänd anledning hade en gödselstack börjat brinna.

Gräsbrand förstörde lada

Länstidningen Östersund - 25.04.2014
Gräsbränderna fortsätter runtom i länet. I Bringåsen utbröt en brand på fredagseftermiddagen. Enligt det första larmet fanns ingen spridningsrisk, men branden spred sig till en lada som inte gick att rädda.

Bostadshus och lada i brand

Kristianstadbladet - 24.04.2014
Strax innan klockan 19 fick SOS ett larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Everöd. Branden spred sig senare till ett intilliggande bostadshus.

 

 

50 kalvar dog i brand

Jönköpings-Posten - 23.04.2014
En ladugård sydväst om Tranås fattade eld strax efter midnatt natten till onsdagen. Byggnaden var helt övertänd när brandkår kom fram till platsen. Omkring 40 till 50 kalvar och kvigor skall ha funnits i ladugården.

Oförklarlig brand i halmbalar

Bohusläningen - 20.04.2014
Ett tiotal stora halmrundbalar brann av okänd anledning sent på påskaftons kväll. Halmbalarna låg en bit från Kvillevägen vid Bergslycke, söder om Tanumshede, och började oförklarligt brinna strax efter klockan 23 på påskaftons kväll.

Brand i lada utanför Ekeby

Helsingborgs Dagblad - 20.04.2014
Polis och räddningstjänst larmades vid 21-tiden på lördagskvällen om en brand i en lada utanför Ekeby. Enligt insatsledaren hade det börjat brinna i ett trägolv och även hunnit sprida sig till väggar.

Brand i pannrum

Lidköpingsnytt - 17.04.2014
På en gård vid Blombacka utanför Skara har räddningstjänsten i dag fått släcka brinnande halm.

Brand hotade ladugård med djur

Skövde Nyheter - 16.04.2014
En arbetsmaskin började brinna runt lunchtid på Almnäs bruk utanför Hjo. Enligt räddningstjänsten stod maskinen nära en ladugård med djur och det fanns viss spridningsrisk till byggnaden.

Brand förstörde maskinhall

Sveriges Radio Kristianstad - 16.04.2014
En maskinhall i Venestad utanför Tollarp blev sent på tisdagskvällen totalförstörd i en brand. Räddningstjänsten misstänker att branden startade i ett pannrum.

Brand i ladugård

Eskilstuna-Kuriren - 14.04.2014
En lada på Qvartinge herrgård utanför Mariefred började brinna under natten mot måndagen. Flera räddningsstyrkor skickades till platsen när larmet kom vid 03.30-tiden.

Ensilagerullar brann

Vestmanlands Läns Tidning - 13.04.2014
Strax efter klockan 21 på söndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand ute. Det visade sig vara ett antal ensilagerullar som låg mellan Näs gård och Gryta som brann. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka.

Ladugård står i lågor

Östgöta Correspondenten - 12.04.2014
En ladugård norr om Ödeshög totalförstördes i en brand under eftermiddagen. Räddningstjänsten i Ödeshög fick larmet 13.40. Ägaren till gården upptäckte att det rök från taknocken på ladugården och larmade räddningstjänsten.

Våldsam brand ödelade gammal gård i Bensbyn

Norrbottens-Kuriren - 12.04.2014
En av Bensbyns äldsta gårdar drabbades av en våldsam eldsvåda vid niotiden på lördagsmorgonen. Den boende i huset klarade sig ut med brännskador medan en hund brann inne.

Brand i spannmålstork

Hela Hälsingland - 11.04.2014
Det är just nu kraftig rökutveckling i samband med en brand i Vallsta. Vid 14:30 larmades räddningstjänsten till en brand i prästänge i Vallsta. Det är ett par 100 ton spannmål brinner, och kraftig rök väller ut från en byggnad.

Misstänkt mordbrand vid ridhus

Göteborgs-Posten - 04.04.2014
En misstänkt mordbrand eldhärjade på fredagseftermiddagen ett förråd bakom ridhuset vid Ekestubben, i Hovby utanför Lidköping. Räddningstjänsten som bekämpade branden bedömde spridningsrisken som mycket stor.

Maskinhall totalförstördes i brand

Värmlands Folkblad - 03.04.2014
En maskinhall på en gård i Långserud brann ner till grunden på torsdagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 20 och då räddningstjänsterna i Nysäter och Säffle kom till platsen brann byggnaden för fullt.

 

 

Byggnad brann ned vid gräseldning

Länstidningen Södertälje - 29.03.2014
Två brandstationer skickades till Hölö på lördagseftermiddagen efter befarad storbrand. På lördagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en ladugård i Hölö stod i brand och två stationer, 12 man, skickades till platsen.

Bilar och båt totalförstördes i brand

Östran - 29.03.2014
En gammal lada totalförstördes på lördagsförmiddagen i en brand. Även en husbil, en personbil samt en båt förstördes. Vid halv elvatiden på lördagen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Maltorp, strax norr om Läckeby.

Kor ut ur brandhotad ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 28.03.2014
Ett brygghus brinner i Mårby. Kor evakueras från en ladugård som ligger intill Larmet om branden på Mossegården i Mårby, Bjurum, kom vid kvart över ett. Det brinner i ett hundra kvadratmeter stort brygghus, som rymmer att par garage.

Ladugård brann ner till grunden i Målen

Östgöta Correspondenten - 25.03.2014
Under måndagmorgonen brann en ladugård ner i Målen, sydväst om Rimforsa.

Brand i lada släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 24.03.2014
Vid 02.30-tiden natten mot lördagen började det brinna i en lada på Tåstarps Backaväg. Ägarna till gården upptäckte själva branden sedan de sett lågor genom ladans fönster.

Bilbrand hotade lada

Sveriges Radio Västernorrland - 23.03.2014
En bil började brinna i en carport i Bollstabruk, Kramfors inatt. Det var strax efter klockan tre i natt som polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Halmbrand släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 22.03.2014
Under natten larmades räddningstjänsten till en brand. Vid 02.30 under natten till lördag fick räddningstjänsten in ett larm om en brand på Tåstarps Backaväg i Tåstarp.

Misstänkt mordbrand i stall

Ystads Allehanda - 21.03.2014
Bollerup. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt försök till mordbrand efter en händelse på Bollerups naturbruksgymnasium i onsdags kväll.

Häftig brand totalförstörde ladugård

Länstidningen Östersund - 18.03.2014
En stor gammal timrad ladugård brann ner till grunden i byn Särvsjö under tisdagseftermiddagen. Det fanns inga djur i bygganden och inga människor blev skadade

Lada totalförstörd i brand

Helsingborgs Dagblad - 15.03.2014
En lada totalförstördes i en brand under lördagsmorgonen. Räddningstjänst och polis larmades strax före klockan 08.30 om en brand på Häljarpsvägen utanför Åstorp.

Ladugård totalförstörd i brand

Kinda-Posten - 10.03.2014
En ladugård i Duvekulla, mellan Mörlunda och Virserum, totalförstördes vid en brand tidigt i går morse. Branden upptäcktes vid halv sjutiden på morgonen och räddningstjänsten tillkallades.

Gräsbrandspremiär undvek lada

Gefle Dagblad - 09.03.2014
OCKELBO I Ulvsta började gräset på en åker att brinna, farligt nära en lada. - De har begränsat elden till åkern, men ett tag fanns det en spridningsrisk till ladan.

Brand i ladugård

Nyheterna - 10.03.2014
En ladugård utanför Mörlunda, Hultsfreds kommun, har brunnit ner till grunden nu på morgonen. Vid ungefär 6.30 fick räddningstjänsten larmet. Räddningstjänsten uppger att ladan har brunnit ner till grunden. 

Tusentals grisar dog i brand

SVT Smålandsnytt 03.03.2014
Nära 3.000 grisar dog i en storbrand i ett svinstall söder om Kalmar natten mot söndagen. Flera av grisarna dog av röken som spred sig i stallet.
– Innan brandmännen hade fått upp fönster så blev det en del rök som grisarna inte klarade. Grisar är också känsliga för kyla så en del springer in om man bär ut dem, säger Gert Friberg, räddningschef på Kalmar brandkår till TT.

Tusentals grisar innebrända

Barometern - 02.03.2014
Ett tusental grisar dog eller skadades på söndagsmorgonen i en storbrand i Halltorp utanför Söderåkra. Ingen person kom till skada.

Hästar hotadevid brand i Velända

Norrtelje Tidning - 02.03.2014
Brand som larmades ut som brandi ödehus blev värre än befarat. Styrkor från flera stationer har fått rycka ut till larmet som kom 17.20. Branden larmades först ut som en brand i ett ödehus. 

Larm om brand i ladugård

TTELA - 26.02.2014
Sjuntorp Räddningstjänst och polis på väg till centrala Sjuntorp. Larmet kom vid 15.50 och det ska röra sig om en byggnad, eventuellt en ladugård, i Sjuntorp.

Gård i Brebol brann ner

Katrineholms-Kuriren - 25.02.2014
Två hus förstördes i en kraftig brand på en gård i Brebol under tisdagsmorgonen. Vid fyratiden på tisdagsmorgonen ringde en person räddningstjänsten och berättade att det brann i Brebol, utanför Katrineholm.

Lättnader i brandskydd ställer ökade krav

ATL Lantbrukets Affärstidning - 19.02.2014
Lättnader i brandskyddsreglerna vid uppvärmning och torkning av spannmål ställer högre krav på lantbrukarnas riskanalys.

En person räddad ur brinnande lada

Sveriges Radio Sörmland - 15.02.2014
På förmiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en lada i Vännevad straxt utanför Katrineholm. Ladan var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. 

Brand upptäckt i ladugård

Norrbottens-Kuriren - 15.02.2014
Luleå. På lördagsförmiddagen utbröt en brand i en ladugård utanför Råneå. Det var vid halvelvatiden, som larmet om branden i byn Böle kom in till SOS Alarm. Enligt larmoperatörerna handlar det om en personbil som fattat eld.

Hönshus brann ner i Viskafors

Borås Tidning - 13.02.2014
Räddningstjänsten fick larm om en brand med meterhöga lågor i en byggnad i Viskafors, strax efter 23.30 i natt. Det visade sig att det var ett hönshus som brann.

Stor släktgård brinner - byggnaden övertänd

Kvällsposten - 12.02.2014
Den Gyllensvärdska släktgården i Våxtorp utanför Laholm drabbades tidigt på onsdagsmorgon av en brand. Huset var övertänt när räddningstjänsten nådde fram. 

Stallbrand dödade hundratals grisar

Skånskan 04.02.2014
Flera hundra grisar har dött eller måste nödslaktas efter branden som bröt ut i ett stall vid Skåne Tranås i morse. Vid lunchtid började djuren evakueras.
– Några av grisarna har fått brännskador, men de flesta har nog dött av röken, säger räddningstjänstens insatschef Ulrika Lindmark.
Vid halv sextiden på tisdagsmorgonen larmades SOS Alarm om att det hade börjat brinna i en del av ladan som används som garage och halmlager.
Därifrån sipprade röken in i stalldelen där runt 1 800 grisar befann sig och branden spred sig också till taket ovanför dem.

Glöd nära orsaka brand

Nerikes Allehanda - 02.02.2014
Glöd som fallit ut från en panna i en ladugård höll på att orsaka en brand på en gård i Hardemo på söndagseftermiddagen. Glöden hade pyrt i en vedkorg, och när gårdsägarna öppnade dörren till pannrummet, fick glöden syre och fattade eld. 

Miljonvärden gick upp i rök

nyheterna.net  31.01.2014
Maskiner och fordon för miljonbelopp förstördes i en våldsam brand natten till torsdag. Gastuber med explosionsrisk stoppade släckningsinsatsen. När räddningstjänsten kom till fastigheten i byn Norrhult strax efter midnatt var byggnaden helt övertänd. Efter att man fått information om gastuberna i maskinhallen spärrades området av och boningshusen evakuerades.

Brand i förrådsbyggnad på gård

Sveriges Radio Skaraborg - 29.01.2014
En brand bröt på eftermiddagen ut i en mindre byggnad på en gård utanför Götene. Enligt räddningstjänsten ska det brinna i en förrådsbyggnad. Räddningsstyrkor från Skara och Götene jobbar på platsen.

Thailyktor kan skada kor och orsaka bränder

Enköpings-Posten - 22.01.2014
Enköping: Farligt för djuren Det är vackert, tyst och stämningsfullt att skicka iväg en thailykta. Man riskerar inte att skrämma barn, hundar, katter och andra djur på samma sätt som fyrverkerier. Men, ack så förrädiska.

Kopplade in fel sladd - startade brand

Smålänningen - 26.01.2014
Under förmiddagen startade en mindre brand i ett uthus på en gård i Hallsjö, Lagan. - De som bodde där skulle koppla in en frostvakt, men de tog väl fel sladd.

Fordon brann - men hästen räddades

Hela Hälsingland - 26.01.2014
En halv byggnad och flera fordon blev lågornas rov vid en brand i Ede under natten mot söndagen. Men den häst som stod i byggnaden när branden upptäcktes kunde räddas.

Risk för halmlager när pannrum brann

Nerikes Allehanda - 23.01.2014
Ett fristående pannrum på en gård nordost om Fjugesta började brinna på torsdagsmorgonen. Orsaken till branden som larmades till SOS klockan 08.40 är oklar. - Branden har uppstått runt en skorsten i pannrummet.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 21.01.2014
Vilhelmina Brandkåren i Vilhelmina har larmats om en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm gäller larmet en ladugård i Skansholm väster om Vilhelmina. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Kraftig rökutveckling på gård i Flen

Sveriges Radio Sörmland - 20.01.2014
En brand bröt under förmiddagen ut på Sofielunds gård i Flen och ca 40 djur fanns i ladugården där en halmbädd av okänd anledning började brinna.

Brand i ladugård släckt

Eskilstuna-Kuriren - 20.01.2014
Det brinner i en ladugård utanför Flen. 40 kor och kalvar uppges finnas i byggnaden. Räddningstjänsten är på väg ut till platsen, Sofielunds gård. Mer information kommer Frida Vilhelmson 016-15 61 63 frida.vilhelmson@ekuriren.se