Lantbrukets Brandskyddskommitté / Press / Lantbruksbränder
Skriv ut

Lantbruksbränder i pressen

Artiklar om lantbruksbränder  

Klicka på den röda texten för att komma till hela artikeln i den tidning där den har publicerats.

50 kalvar dog i brand

Jönköpings-Posten - 23.04.2014
En ladugård sydväst om Tranås fattade eld strax efter midnatt natten till onsdagen. Byggnaden var helt övertänd när brandkår kom fram till platsen. Omkring 40 till 50 kalvar och kvigor skall ha funnits i ladugården.

Oförklarlig brand i halmbalar

Bohusläningen - 20.04.2014
Ett tiotal stora halmrundbalar brann av okänd anledning sent på påskaftons kväll. Halmbalarna låg en bit från Kvillevägen vid Bergslycke, söder om Tanumshede, och började oförklarligt brinna strax efter klockan 23 på påskaftons kväll.

Brand i lada utanför Ekeby

Helsingborgs Dagblad - 20.04.2014
Polis och räddningstjänst larmades vid 21-tiden på lördagskvällen om en brand i en lada utanför Ekeby. Enligt insatsledaren hade det börjat brinna i ett trägolv och även hunnit sprida sig till väggar.

Brand i pannrum

Lidköpingsnytt - 17.04.2014
På en gård vid Blombacka utanför Skara har räddningstjänsten i dag fått släcka brinnande halm.

Brand hotade ladugård med djur

Skövde Nyheter - 16.04.2014
En arbetsmaskin började brinna runt lunchtid på Almnäs bruk utanför Hjo. Enligt räddningstjänsten stod maskinen nära en ladugård med djur och det fanns viss spridningsrisk till byggnaden.

Brand förstörde maskinhall

Sveriges Radio Kristianstad - 16.04.2014
En maskinhall i Venestad utanför Tollarp blev sent på tisdagskvällen totalförstörd i en brand. Räddningstjänsten misstänker att branden startade i ett pannrum.

Brand i ladugård

Eskilstuna-Kuriren - 14.04.2014
En lada på Qvartinge herrgård utanför Mariefred började brinna under natten mot måndagen. Flera räddningsstyrkor skickades till platsen när larmet kom vid 03.30-tiden.

Ensilagerullar brann

Vestmanlands Läns Tidning - 13.04.2014
Strax efter klockan 21 på söndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand ute. Det visade sig vara ett antal ensilagerullar som låg mellan Näs gård och Gryta som brann. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka.

Ladugård står i lågor

Östgöta Correspondenten - 12.04.2014
En ladugård norr om Ödeshög totalförstördes i en brand under eftermiddagen. Räddningstjänsten i Ödeshög fick larmet 13.40. Ägaren till gården upptäckte att det rök från taknocken på ladugården och larmade räddningstjänsten.

Våldsam brand ödelade gammal gård i Bensbyn

Norrbottens-Kuriren - 12.04.2014
En av Bensbyns äldsta gårdar drabbades av en våldsam eldsvåda vid niotiden på lördagsmorgonen. Den boende i huset klarade sig ut med brännskador medan en hund brann inne.

Brand i spannmålstork

Hela Hälsingland - 11.04.2014
Det är just nu kraftig rökutveckling i samband med en brand i Vallsta. Vid 14:30 larmades räddningstjänsten till en brand i prästänge i Vallsta. Det är ett par 100 ton spannmål brinner, och kraftig rök väller ut från en byggnad.

Misstänkt mordbrand vid ridhus

Göteborgs-Posten - 04.04.2014
En misstänkt mordbrand eldhärjade på fredagseftermiddagen ett förråd bakom ridhuset vid Ekestubben, i Hovby utanför Lidköping. Räddningstjänsten som bekämpade branden bedömde spridningsrisken som mycket stor.

Maskinhall totalförstördes i brand

Värmlands Folkblad - 03.04.2014
En maskinhall på en gård i Långserud brann ner till grunden på torsdagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 20 och då räddningstjänsterna i Nysäter och Säffle kom till platsen brann byggnaden för fullt.

 

Byggnad brann ned vid gräseldning

Länstidningen Södertälje - 29.03.2014
Två brandstationer skickades till Hölö på lördagseftermiddagen efter befarad storbrand. På lördagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en ladugård i Hölö stod i brand och två stationer, 12 man, skickades till platsen.

Bilar och båt totalförstördes i brand

Östran - 29.03.2014
En gammal lada totalförstördes på lördagsförmiddagen i en brand. Även en husbil, en personbil samt en båt förstördes. Vid halv elvatiden på lördagen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Maltorp, strax norr om Läckeby.

Kor ut ur brandhotad ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 28.03.2014
Ett brygghus brinner i Mårby. Kor evakueras från en ladugård som ligger intill Larmet om branden på Mossegården i Mårby, Bjurum, kom vid kvart över ett. Det brinner i ett hundra kvadratmeter stort brygghus, som rymmer att par garage.

Ladugård brann ner till grunden i Målen

Östgöta Correspondenten - 25.03.2014
Under måndagmorgonen brann en ladugård ner i Målen, sydväst om Rimforsa.

Brand i lada släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 24.03.2014
Vid 02.30-tiden natten mot lördagen började det brinna i en lada på Tåstarps Backaväg. Ägarna till gården upptäckte själva branden sedan de sett lågor genom ladans fönster.

Bilbrand hotade lada

Sveriges Radio Västernorrland - 23.03.2014
En bil började brinna i en carport i Bollstabruk, Kramfors inatt. Det var strax efter klockan tre i natt som polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Halmbrand släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 22.03.2014
Under natten larmades räddningstjänsten till en brand. Vid 02.30 under natten till lördag fick räddningstjänsten in ett larm om en brand på Tåstarps Backaväg i Tåstarp.

Misstänkt mordbrand i stall

Ystads Allehanda - 21.03.2014
Bollerup. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt försök till mordbrand efter en händelse på Bollerups naturbruksgymnasium i onsdags kväll.

Häftig brand totalförstörde ladugård

Länstidningen Östersund - 18.03.2014
En stor gammal timrad ladugård brann ner till grunden i byn Särvsjö under tisdagseftermiddagen. Det fanns inga djur i bygganden och inga människor blev skadade

Lada totalförstörd i brand

Helsingborgs Dagblad - 15.03.2014
En lada totalförstördes i en brand under lördagsmorgonen. Räddningstjänst och polis larmades strax före klockan 08.30 om en brand på Häljarpsvägen utanför Åstorp.

Ladugård totalförstörd i brand

Kinda-Posten - 10.03.2014
En ladugård i Duvekulla, mellan Mörlunda och Virserum, totalförstördes vid en brand tidigt i går morse. Branden upptäcktes vid halv sjutiden på morgonen och räddningstjänsten tillkallades.

Gräsbrandspremiär undvek lada

Gefle Dagblad - 09.03.2014
OCKELBO I Ulvsta började gräset på en åker att brinna, farligt nära en lada. - De har begränsat elden till åkern, men ett tag fanns det en spridningsrisk till ladan.

Brand i ladugård

Nyheterna - 10.03.2014
En ladugård utanför Mörlunda, Hultsfreds kommun, har brunnit ner till grunden nu på morgonen. Vid ungefär 6.30 fick räddningstjänsten larmet. Räddningstjänsten uppger att ladan har brunnit ner till grunden. 

Tusentals grisar dog i brand

SVT Smålandsnytt 03.03.2014
Nära 3.000 grisar dog i en storbrand i ett svinstall söder om Kalmar natten mot söndagen. Flera av grisarna dog av röken som spred sig i stallet.
– Innan brandmännen hade fått upp fönster så blev det en del rök som grisarna inte klarade. Grisar är också känsliga för kyla så en del springer in om man bär ut dem, säger Gert Friberg, räddningschef på Kalmar brandkår till TT.

Tusentals grisar innebrända

Barometern - 02.03.2014
Ett tusental grisar dog eller skadades på söndagsmorgonen i en storbrand i Halltorp utanför Söderåkra. Ingen person kom till skada.

Hästar hotadevid brand i Velända

Norrtelje Tidning - 02.03.2014
Brand som larmades ut som brandi ödehus blev värre än befarat. Styrkor från flera stationer har fått rycka ut till larmet som kom 17.20. Branden larmades först ut som en brand i ett ödehus. 

Larm om brand i ladugård

TTELA - 26.02.2014
Sjuntorp Räddningstjänst och polis på väg till centrala Sjuntorp. Larmet kom vid 15.50 och det ska röra sig om en byggnad, eventuellt en ladugård, i Sjuntorp.

Gård i Brebol brann ner

Katrineholms-Kuriren - 25.02.2014
Två hus förstördes i en kraftig brand på en gård i Brebol under tisdagsmorgonen. Vid fyratiden på tisdagsmorgonen ringde en person räddningstjänsten och berättade att det brann i Brebol, utanför Katrineholm.

Lättnader i brandskydd ställer ökade krav

ATL Lantbrukets Affärstidning - 19.02.2014
Lättnader i brandskyddsreglerna vid uppvärmning och torkning av spannmål ställer högre krav på lantbrukarnas riskanalys.

En person räddad ur brinnande lada

Sveriges Radio Sörmland - 15.02.2014
På förmiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en lada i Vännevad straxt utanför Katrineholm. Ladan var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. 

Brand upptäckt i ladugård

Norrbottens-Kuriren - 15.02.2014
Luleå. På lördagsförmiddagen utbröt en brand i en ladugård utanför Råneå. Det var vid halvelvatiden, som larmet om branden i byn Böle kom in till SOS Alarm. Enligt larmoperatörerna handlar det om en personbil som fattat eld.

Hönshus brann ner i Viskafors

Borås Tidning - 13.02.2014
Räddningstjänsten fick larm om en brand med meterhöga lågor i en byggnad i Viskafors, strax efter 23.30 i natt. Det visade sig att det var ett hönshus som brann.

Stor släktgård brinner - byggnaden övertänd

Kvällsposten - 12.02.2014
Den Gyllensvärdska släktgården i Våxtorp utanför Laholm drabbades tidigt på onsdagsmorgon av en brand. Huset var övertänt när räddningstjänsten nådde fram. 

Stallbrand dödade hundratals grisar

Skånskan 04.02.2014
Flera hundra grisar har dött eller måste nödslaktas efter branden som bröt ut i ett stall vid Skåne Tranås i morse. Vid lunchtid började djuren evakueras.
– Några av grisarna har fått brännskador, men de flesta har nog dött av röken, säger räddningstjänstens insatschef Ulrika Lindmark.
Vid halv sextiden på tisdagsmorgonen larmades SOS Alarm om att det hade börjat brinna i en del av ladan som används som garage och halmlager.
Därifrån sipprade röken in i stalldelen där runt 1 800 grisar befann sig och branden spred sig också till taket ovanför dem.

Glöd nära orsaka brand

Nerikes Allehanda - 02.02.2014
Glöd som fallit ut från en panna i en ladugård höll på att orsaka en brand på en gård i Hardemo på söndagseftermiddagen. Glöden hade pyrt i en vedkorg, och när gårdsägarna öppnade dörren till pannrummet, fick glöden syre och fattade eld. 

Miljonvärden gick upp i rök

nyheterna.net  31.01.2014
Maskiner och fordon för miljonbelopp förstördes i en våldsam brand natten till torsdag. Gastuber med explosionsrisk stoppade släckningsinsatsen. När räddningstjänsten kom till fastigheten i byn Norrhult strax efter midnatt var byggnaden helt övertänd. Efter att man fått information om gastuberna i maskinhallen spärrades området av och boningshusen evakuerades.

Brand i förrådsbyggnad på gård

Sveriges Radio Skaraborg - 29.01.2014
En brand bröt på eftermiddagen ut i en mindre byggnad på en gård utanför Götene. Enligt räddningstjänsten ska det brinna i en förrådsbyggnad. Räddningsstyrkor från Skara och Götene jobbar på platsen.

Thailyktor kan skada kor och orsaka bränder

Enköpings-Posten - 22.01.2014
Enköping: Farligt för djuren Det är vackert, tyst och stämningsfullt att skicka iväg en thailykta. Man riskerar inte att skrämma barn, hundar, katter och andra djur på samma sätt som fyrverkerier. Men, ack så förrädiska.

Kopplade in fel sladd - startade brand

Smålänningen - 26.01.2014
Under förmiddagen startade en mindre brand i ett uthus på en gård i Hallsjö, Lagan. - De som bodde där skulle koppla in en frostvakt, men de tog väl fel sladd.

Fordon brann - men hästen räddades

Hela Hälsingland - 26.01.2014
En halv byggnad och flera fordon blev lågornas rov vid en brand i Ede under natten mot söndagen. Men den häst som stod i byggnaden när branden upptäcktes kunde räddas.

Risk för halmlager när pannrum brann

Nerikes Allehanda - 23.01.2014
Ett fristående pannrum på en gård nordost om Fjugesta började brinna på torsdagsmorgonen. Orsaken till branden som larmades till SOS klockan 08.40 är oklar. - Branden har uppstått runt en skorsten i pannrummet.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 21.01.2014
Vilhelmina Brandkåren i Vilhelmina har larmats om en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm gäller larmet en ladugård i Skansholm väster om Vilhelmina. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Kraftig rökutveckling på gård i Flen

Sveriges Radio Sörmland - 20.01.2014
En brand bröt under förmiddagen ut på Sofielunds gård i Flen och ca 40 djur fanns i ladugården där en halmbädd av okänd anledning började brinna.

Brand i ladugård släckt

Eskilstuna-Kuriren - 20.01.2014
Det brinner i en ladugård utanför Flen. 40 kor och kalvar uppges finnas i byggnaden. Räddningstjänsten är på väg ut till platsen, Sofielunds gård. Mer information kommer Frida Vilhelmson 016-15 61 63 frida.vilhelmson@ekuriren.se

 

Stort räddningspådrag vid ladugårdsbrand

Barometern - 31.12.2013
En ladugård i Skinshult, utanför Kristdala, brann ner till grunden på mindre än en timme under nyårsaftonskvällen.

Brand i Tun

Lidköpingsnytt - 25.12.2013
På julaftonens kväll brann en byggnad på en gård vid Kartegården i Tun. Det var en ekonomibyggnad som brann, men det var ina djur i byggnaden.

Barn till sjukhus efter villabrand

Aftonbladet - 25.12.2013
Tidigt på juldagsmorgonen spred sig elden i en villa på en gård ungefär två mil norr om Markaryd i Småland. Åtta personer kunde ta sig ut ur det brinnande huset. Två små barn, bara något år gamla, har förts till sjukhus med rökskador.

Lada med gasflaskor brinner

Gefle Dagblad - 20.12.2013
En lada i Åsbyggeby i Valbo brinner just nu kraftigt. Räddningstjänst från två stationer är på plats och jobbar med räddningsarbetet. Inne i ladan finns gasflaskor, som exploderat. Dessutom finns ett bostadshus bara åtta meter bort. 

Bil brann på gård

Lidköpingsnytt - 13.12.2013
Räddningstjänsten hade fram till 6,30-tiden i dag haft ett nästan olycksfritt dygn. Det var en mindre brand i Längljum på torsdagen. Det var en bil på en gårdsplan som började brinna.

Fordon totalförstörda vid brand på gård

Helsingborgs Dagblad - 11.12.2013
Av den nyligen helrenoverad Volkswagen, en så kallad Bubbla, återstår bara bränd plåt. HD/NST Mats Roslund En värmepump ligger som utkastad bland all brandskadad bråte. 

Brand i hönshus

Sala Allehanda 5.12. 2013
Ett hönshus med djur i brann ner på torsdagseftermiddagen. Ett stort område är fortfarande avspärrat på grund av explosionsrisk. Larmet om branden i hönshuset, i Gäddsjö norr om Tärnsjö, kom strax efter klockan 12.30

Bränder i ladugård och bilar

Dalarnas Tidningar - 30.11.2013
Flera bränder har inträffat under natten i Dalarna....Strax före klockan 8 på lördagsmorgonen kallades räddningstjänsten i Smedjebacken till Spjutsbo där det ska brinna i en ladugård.

Silobrand startade i torkanläggningen

Ystads Allehanda - 29.11.2013
Solberga. Branden som på torsdagskvällen bröt ut i en havresilo i Solberga var släckt först vid 03-tiden på fredagsmorgonen. Troligtvis startade elden i silons torkanläggning. 

Sänkt straff för pyromanligan

LT - 26.11.2013
De dömdes för flera anlagda bränder. Nu har hovrätten sänkt straffen för de fyra männen i pyromanligan som brände ner Nibble gård.  

Bilbrand hotade ladugård

Östran - 22.11.2013
Tidigt på fredagsmorgonen inträffade en bilbrand i Ruskemåla som hotade att bränna ner en lada. Ägaren vaknade plötsligt av att en bil som stod parkerad bredvid ladugårdsbyggnaden brann.

Lada brann ner till grunden

Sundsvalls Tidning - 17.11.2013
En lada brann ner till grunden i Lagfors under natten mot söndag. Det var också meningen. Ägaren hade själv tänt på byggnaden för att den skulle brinna. Vad han däremot inte tänkte på var den kraftiga vinden som kom under natten.

Brand totalförstördes ladugård

Sveriges Radio Sjuhärad - 11.11.2013
Brand totalförstördes ladugård En ladugård i Djupadal i Gånghester totalförstördes vid en brand sent i går kväll.

Brand på gård i Bäreberg

Lidköpingsnytt - 11.11.2013
En brand utbröt på söndagskvällen på en gård i Bäreberg. När brandmännen kom till platsen var byggnaden helt övertänd. Det var en lagårdsbyggnad och maskinhall som brann.

Brand i ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 10.11.2013
Enligt SOS Alarm så brinner det i en ladugård utanför Nossebro. I den brinnande byggnaden ska det finnas djur och boningshuset ligger bara ett 20-tal meter från elden. Larmet kom vid på söndagseftermiddagen. 

Kraftig brand i ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 10.11.2013 18:20

En ladugård utanför Nossebro började brinna på söndagseftermiddagen. Vid 19.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats och arbetade med att försöka hindra spridning av elden.  

Fullständigt chockad

Hela Hälsingland - 10.11.2013
Huset totalförstördes i en brand på lördagskvällen. Mannen som bodde i huset klarade sig, men är väldigt skakad. - Usch, det är så hemskt, säger ägaren.

Brand i ladugård

Östersunds-Posten - 08.11.2013
Det brinner i en ladugård utanför Bräcke. Branden upptäcktes vid 3-tiden natten till fredag.

Anlagda bränder i halmbalar

Sydsvenskan - 07.11.2013
Svedala. Tidigt på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka bränder i halmbalar på två olika ställen söder om Svedala.

Gödselhög självantände

Trelleborgs Allehanda - 07.11.2013
Klörups backar. En påolispatrull som var på väg till ett larm om brinnande halmbalar i Svedala upptäckte en annan brand.

Hönseri i lågor

Hallands Nyheter - 18.10.2013
Perstorp. En brand i ett hönseri i Perstorp utanför Eldsberga bröt ut vid lunchtid på fredagen. En av byggnaderna förstördes helt i branden och 30 000 kycklingar och höns dog i branden. 

Felaktigt elsystem gör att han inte får full ersättning

Lantbruk & Skogsland - 30.10.2013
Bertil Odell hann precis ta sig ur hytten när tröskan snabbt blev övertänd på grund av ett elfel. Inget mer än tröskan kom till skada, men feldragna elkablar gjorde att försäkringsbolaget inte ersatte fullt ut.

Ladugård förstördes i brand

Skaraborgs Läns Tidning - 29.10.2013
En ladugård och ett garage på Storegården, Hornborga i förstördes vid en brand sent på måndagskvällen. Räddningstjänsten lyckades förhindra att branden spred sig till ett stall bara några meter från ladugården. Larmet gick strax före midnatt.

Grisbonde räddad av larmet

Helsingborgs Dagblad - 25.10.2013
Inne i grisstallet var det stor förödelse efter branden. På fredagsförmiddagen var anställda och ägare fullt upptagna med att röja upp efter branden som startade vid en av boxarna.

Grisar omkom i stallbrand

Sveriges Radio Malmö - 25.10.2013
Höganäs Grisar omkom i stallbrand Vid femtiden i morse började det brinna i ett grisstall mellan Höganäs och Jonstorp, där det fanns omkring 500 suggor och smågrisar.

Lada med gasolflaskor i brand

Sundsvalls Tidning - 15.10.2013
Sundsvall En lada i Öjestrand, Njurunda, har totalförstörts i en brand i natt. Eftersom det fanns gasolflaskor i byggnaden var det risk för explosion. Strax före midnatt fick räddningstjänsten larm om en brand i en lada i Öjestrand.

Kraftig brand på säteri - hästarna evakuerade

Expressen 09.10.2013
Det har brunnit kraftigt på Fituna säteri, tillhåll för den framgångsrike travtränaren Timo Nurmos, under onsdagskvällen. Ett tiotal enheter från räddningstjänsten har varit på plats för att begränsa elden.

Brand i lada

Västerbottens-Kuriren - 10.10.2013
Det brann i en lada i Håknäs mellan Hörnefors och Nordmaling. Larmet inkom vid 23.38 och räddningstjänsten ryckte då ut till platsen. Enligt SOS Alarm var det en gammal riven lada som det brann kring.

Ladugård brann ner i Mariestad

Sveriges Radio Skaraborg - 09.10.2013
Räddningstjänst Ladugård brann ner i Mariestad En ladugård i södra Mariestad har brunnit ner till grunden i natt. Räddningstjänsten larmades vid elva-tiden igår kväll och när de kom till platsen så var ladugården helt övertänd.

Ladugård brann ned

Västerbottens-Kuriren - 06.10.2013
Natten mot söndag härjade en brand i Hörnsjö, Nordmaling. Det rörde sig om en ladugård som brann på en fastighet i Hörnsjö mellan Nordmaling och Bjurholm. Larmet inkom 04.11. Ladugården övertändes och brann ned.

Stor brand vid Venngarns slott

Upsala Nya Tidning - 01.10.2013
Två ladugårdsbyggnader brann under natten mot tisdagen ner helt vid Venngarns slott utanför Sigtuna.

Brand i ladugård

Helsingborgs Dagblad - 30.09.2013
Det brinner i en ladugård i Forsby utanför Klippan, enligt uppgifter från SOS Alarm. Det är oklart om någon har skadats. Mer info kommer.

En skadad efter ladugårdsbrand

Skånska Dagbladet - 18.09.2013
En person fick föras till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök vid en brand på Ängdalavägen. Större karta Strax innan kl 13.30 upptäcktes branden på gården på onsdagen.

Kraftig brand på åker

Helsingborgs Dagblad - 16.09.2013
Strax före klockan 23 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand vid Landskrona golfklubb. Enligt de första uppgifterna brinner det i flera höbalar vid Erikstorpsvägen. Räddningstjänsten är på plats.

Explosion efter brand i ladugård i Tidaholm

Expressen - 15.09.2013
På söndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till en ladugård i Tidaholm. - Det ska vara kraftig rökutveckling och något ska ha exploderat, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Brand på bondgård

Norrbottens-Kuriren - 13.09.2013
Räddningstjänsten jobbar just nu med att försöka släcka en brand inne i en fodersilo. Det är på en bodngård i Korpikylä som branden har startat. Enligt uppgifter till SOS alarm är det en varmgång inne i en fodersilo som står i lågor.

Traktor brann i en maskinhall

Blekinge Läns Tidning - 13.09.2013
Räddningstjänsten fick vid 15-tiden ett larm om en brand i en traktor med gasolflaskor i Mjällby. Traktorn stod i ett plåtföråd när den började brinna. Branden såg dramatisk ut eftersom det var kraftig rökutveckling.

Traktor brann vid gård

Norra Skåne - 11.09.2013
Det brann vid lunchtid i en ladugård på Skoglösavägen i Önnestad.

Tröska brann på linfält

Nya Lidköpings-Tidningen - 07.09.2013
En brand i en tröska i Jårpås höll på att sprida sig på åkern. Strax före klockan fyra på lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten. När styrkan från Järpås anlände hade lantbrukaren med hjälp av en pulversläckare fått bukt med branden.

Brand på en stubbåker

Trelleborgs Allehanda - 07.09.2013
En stubbåker mellan Stora Beddinge och Jordberga fattade eld vid 15-tiden på lördagen. Räddningstjänsten fick ta lantbrukare till hjälp som kunde harva åkern och därmed släcka branden.

Skördetröska ryker i Tåby

Norrköpings Tidningar - 07.09.2013
Norrköping Uppdaterad 16.56 En skördetröska ryker på ett fält i Tåby. Räddningstjänsten fick larmet vid 16.35 på lördagseftermiddagen och brandbilar från både Norrköping och Söderköping åkte till platsen.

Brand i storbalspress

Helsingborgs Dagblad - 06.09.2013
Strax före klockan 16 på fredagen larmades räddningstjänsten till en brand i Nötte backar. Det var en storbalspress som tagit fyr och elden hade spritt sig i det torra gräs som höll på att pressas.

Bara rester återstår

Skövde Nyheter - 06.09.2013
Dagen efter ryker det fortfarande ur resterna av ladugården på Djursätra gård. Bara tegelväggarna och förvridna metalldelar av inredningen återstår av den stora byggnaden. 

Ladugårdsbrand i Gällersta

Nerikes Allehanda - 04.09.2013
En lada fattade eld under onsdagskvällen och räddningstjänsten skickades till platsen där det också fanns ett boningshus i närheten. - Det var mest rök när vi kom fram, säger Thomas Petersson, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Lada brann ner till grunden

Barometern - 03.09.2013
En ladugård i Gunnabo utanför Kristvallabrunn brann på tisdagen ner till grunden. Inga djur eller människor kom till skada.

Ladan i Mörbylånga kyrkby raskt rov för lågorna

Ölandsbladet - 03.09.2013
Redan några minuter efter larmet konstaterade Räddningstjänsten att branden i ladan i Mörbylånga kyrkby var fullt utvecklad. Samtidigt fick de veta att det fanns gasoltuber i ladan.

Mordbrand utreds efter ännu en brand

Barometern - 31.08.2013
En lada totalförstördes i Mörbylånga kyrkby på lördagsmorgonen. Polisen utesluter inte mordbrand. Totalt kallades fyra brandstyrkor till platsen för att undvika att branden spred sig till intilliggande hus.

Ladubrand i Skråmträsk

Norran - 31.08.2013
Räddningstjänsten ryckte ut på en brand i en ladugård i Skråmträsk på lördagskvällen. Larmet om branden kom in vid 22.40-tiden. Det fanns inga djur i ladan. - Det kan ha varit en silo som brann, uppger personal på SOS Alarm.

Brand i ladugård kunde bli storbrand

Lidköpingsnytt - 31.08.2013
När brandmännen kom fram till gården i Saleby i natt stod ägaren och försökte släcka elden med hjälp av gårdens vattenslang. Det var tur för enligt Polisen fanns det risk att elden skulle sprida sig till boningshuset.

Brand vid ridskolan i Flarken

Folkbladet.nu - 28.08.2013
Räddningstjänsten har återigen ryckt ut på en brand i Flarken. Enligt SOS Alarm är det en rundbalsmaskin som brinner vid ridskolan i Flarken. Närmaste hus står 200 meter från branden.

Brand i Vindeln

Västerbottens-Kuriren - 28.08.2013
Under onsdagseftermiddagen fattade en spånbod eld i Vindeln. Branden spred sig till en ladugård och en bil. SOS Alarm uppger att branden uppstått på Kyrkvägen. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Han belönas för snabbt agerande vid brand

Avesta Tidning - 28.08.2013
I november förra året var Joacim Bladlund husvakt åt sina föräldrar. Han hade lagt sig tillrätta framför tv:n när hans hund började att skälla.

Brand i elskåp vid ladugård

Nerikes Allehanda - 27.08.2013
Vid lunchtid började det att brinna i ett elskåp i anslutning till en ladugård utanför Glanshammar. Ägaren lyckades själv, med hjälp av en handbrandsläckare, att släcka branden.

Polisman upptäckte spannmålsbrand

Nya Lidköpings-Tidningen - 27.08.2013
En förbiåkande polisman räddade troligtvis 3200 grisar från att brinna inne i ett stall i Kvänum sent på måndagskvällen. Det var strax före midnatt som polismannen upptäckte att det brann i en spannmålstork på gården i Kvänum.

Skördetröska började brinna

TTELA - 26.08.2013
BRÅLANDA 17:25 Utanför Brålanda fattade en skördetröska eld. Rådigt ingripande hindrade spridning. Vid 14:15 började en skördetröska ute på ett fält, öster om Gestad kyrka, att brinna. Troligtvis på grund av ett tekniskt fel.

Brand bröt ut på gärde

Östgöta Correspondenten - 24.08.2013
En arbetsmaskin brann på lördagseftermiddagen på ett gärde utanför Gammalkil. Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 15 till en brand vid Fettjestad.

Brand bröt ut i halmpress

Norrköpings Tidningar - 24.08.2013
Östergötland Pressen blev totalförstörd. En brand bröt ut i en arbetsmaskin på en gård utanför Fornåsa på lördagen. Räddningstjänsten i Borensberg larmades vid lunchtid till gården.

Mindre hus totalförstördes i brand

Sala Allehanda - 24.08.2013
En mindre hus på en gård strax norr om Heby brann ner till grunden på lördagsförmiddagen. Det var ett mindre hus på gården som av okänd anledning började brinna på lördagsförmiddagen.

Stubbåker och tröska brann

Nya Lidköpings-Tidningen - 23.08.2013
På fredagseftermiddagen började det brinna vid två tillfällen i samband med skördearbete i Naum. Det första larmet, om en brand i en stubbåker, kom vid fyratiden.

Verkstad brinner i Eslöv

Sydsvenskan - 23.08.2013
Eslöv. Personal från fem brandkårer larmades vid 20-tiden till en brand i Eslöv vid Berga. Det var verkstaden på en U-längad gård som brann. Räddningstjänsten arbetade med att försöka rädda boningshuset på gården.

Branden i skördetröskan är släckt

Norrköpings Tidningar - 23.08.2013
Norrköping Räddningstjänsten har fått in ett larm om att en skördetröska ska brinna i Skärblacka. Larmet inkom 15.26. Texten kommer att uppdateras.

Traktor med släp i brand

Hallands Nyheter - 22.08.2013
En traktor med släp brinner enligt Trafikverket på väg 845 från Torna till Kärra. Larmet kom till SOS 19.12 Enligt uppgift har någon form av brand uppstått i en traktor med släp mellan Värö och Frillesås. Mer info följer.

Ladugård brann utanför Rimforsa

Östgöta Correspondenten - 22.08.2013
Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen larmades Räddningstjänsten i Rimforsa och Kisa till en brand i en ladugård i Krågedal. Ladugården renoveras och orsaken till branden var gnistor från en vinkelslip som satt eld på taket.

Åtal för åkerbrand vid bostad

Laholms Tidning - 20.08.2013
LEJEBY. Efter en gräsbrand vid Ahla ridhus den 25 mars i år åtalas nu en man i 70-årsåldern för allmänfarlig vårdslöshet.

Brand på gård utanför Borås

Göteborgs-Posten - 20.08.2013
En brand rasade på tisdagsmorgonen på en gård utanför Borås. Larmet om branden kom strax innan klockan 08 på tisdagen.

Skördetröska började brinna under färd

Kristianstadbladet - 20.08.2013
Kristianstad. Räddningstjänsten fick strax innan klockan 18 på tisdagskvällen rycka ut till Härlövsängaleden där en skördetröska fattat eld. 

Stor brand i ladugård

Nerikes Allehanda - 19.08.2013
Strax efter klockan 18 på måndagen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Ullersätter utanför Frövi. Enligt de första rapporterna från SOS Alarm ska det vara en fullt utvecklad brand.

Blixten slog ner i stallet

Norrbottens-Kuriren - 19.08.2013
Med en dundrande smäll slog blixten slog ner i ridklubben i Råneå. -Det dånade något fruktansvärt, säger Emelice Cemjack som är anställd vid anläggningen till kuriren.nu.

Blandade känslor på Nibble gård efter domen

Länstidningen Södertälje - 14.08.2013
Ytterjärna Gärningsmännen dömdes till fängelse. Vid Nibble gård möttes domen med blandade reaktioner. - Fängelse löser inga problem, säger lantbrukaren Staffan Aresund. 

Elva kor dödade av blixten

SR – Dalanytt 26.7.2013
På torsdagskvällen dödades elva kor av blixtnedslag i Simmerbo utanför Smedjebacken, rapporterar SR:s Dalanytt. Korna var ute på bete när ett kraftigt åskväder drog fram.(TT)

Brand på åker efter blixtnedslag

Bohusläningen - 13.08.2013
Hunnebostrand Klockan kvart över fyra på tisdagseftermiddagen kom larm om en 10 000 kvadratmeter stor brand i terrängen vid Spaktorpet, mellan Hunnebostrand och Smögen. Branden ska ha börjat efter ett blixtnedslag.

”Prickiga huset” nedbrunnet

Sveriges Radio Gävleborg - 14.08.2013
Ett äldre torp i Mörtsjö norr om Bollnäs som var ihopbyggt med en ladugård brann ner till grunden vid nio-tiden i går kväll. Byggnaden - som i folkmun förr i tiden kallades för prickiga huset - används numera som lager.

Lada i Nordpolen brann ner

Sveriges Radio Blekinge - 14.08.2013
Olofström Lada i Nordpolen brann ner Blixten slog ner i en lada i Nordpolen utanför Vilshult igår. Ladan var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen, och den brann ner. Ingen skadades vid branden

Brand på åker vid golfbana

Sydsvenskan - 13.08.2013
Åkarp. Under eftermiddagen började det brinna på ett sädesfält intill Vallgårdens Golfklubb i Åkarp. Räddningstjänst larmades vid 14-tiden under tisdagen. Tre enheter är nu på plats och arbetar med släckningsarbetet

Lada totalförstördes i brand

Bohusläningen - 12.08.2013
En lada brann natten mot måndagen ned till grunden vid Bräcke utanför Tanumshede. Varken människor eller djur skadades vid branden.

Brand i ladugård med kor

Helsingborgs Dagblad - 12.08.2013
En ladugård och anslutande bostadshus står i brand i Lya utanför Båstad. Inuti ladugårdsbyggnaden ska det enligt uppgift finnas 140 kor.

Brand rasade i lada

Bohusläningen - 11.08.2013
En brand rasar i en lada i Bräcke, strax norr om Tanum. Ladan är helt övertänd. - Vi har precis kommit på plats.

Ladugård brann ner till grunden

Sveriges Radio Jönköping - 11.08.2013
Sävsjö Två övertända ladugårdar Ladugård i Sävsjö kommun. Foto: Lyssnarbild En ladugård i Västra Mo i Sävsjö kommun brann i går eftermiddag ner till grunden. Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

Halmpress började brinna ute på fält

Kristianstadbladet - 10.08.2013
Fjälkinge. Strax innan lunch på lördagen började en halmpress brinna när den kördes runt med traktor ute på ett fält i Fjälkinge.

Skördetröska i brand på åker

Skånska Dagbladet - 09.08.2013
OXIE. Strax innan klockan ett började det brinna i en skördetröska på en åker utanför Oxie. - Det började i skördemaskinen och sedan spred det sig ut på åkern, säger Tommy Norlander, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Brand i höpress

Norra Skåne - 08.08.2013
Brand i höpress 8 AUGUSTI 09.22 :13 GRANTINGE. Räddningstjänsten larmades på onsdagen till en brand på en åker i Grantinge, öster om Hässleholm. Det var en höpress och ett antal halmbalar som hade tagit fyr i samband med skörd. 

Trolig självantändning startade brand

Ystads Allehanda - 05.08.2013
Vollsjö. En brand i en gödselstack spred sig till en intilliggande ladugård på måndagskvällen.

Brand i traktorredskap

Skånska Dagbladet - 05.08.2013
HARLÖSA. SOS fick vid 15.20 tiden på måndags eftermiddagen ett larm om en brand i en balmaskin. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om en mindre brand.

Hästar räddades ur brinnande byggnad

SVT Jönköpingsnytt - 05.08.2013
Gislaved Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. En ladugård brann ner till grunden vid lunchtid i dag i Stenbrohult utanför Gislaved.

Traktor och halmpress började brinna

Kristianstadbladet - 04.08.2013
Kristianstad. Vid 14-tiden på söndagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand på Håstadsvägen öster om Balsby. En traktor och en halmpress hade tagit fyr.

Veteåker i brand

Norra Skåne - 04.08.2013
HOVBY. En brand på en veteåker mellan Hovby och Norra Åsum upptäcktes vid lunchtid.

35 hästar dog i tysk stallbrand

Ridsport - 04.08.2013
En fruktansvärd brand på stuteri Gut Fasselsberg i utkanten av staden Pfarrkirchen, Tyskland, dödade 35 värdefulla hästar och förstörde stall och byggnader för uppskattningsvis 1,5 miljoner euro natten till söndag.

Ladugård totalförstörd - misstänkt mordbrand

Expressen - 04.08.2013
ULRICEHAMN. En ladugård började brinna på söndagskvällen. Huset gick inte att rädda. - Det är helt nedbrunnet, säger Anders Johansson, stabschef på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Stor gräsbrand på odlingsfält

Sydsvenskan - 04.08.2013
Kävlinge. Ett par hundra kvadratmeter brann under dagen på ett fält vid Heabacken mellan Kävlinge och Dösjebro. Boende intill branden valde att flytta sina hästar av oro för spridningsrisk.

20 brandmän kämpar mot brand i Stensjön

Höglandsnytt - 31.07.2013
20 brandmän från Bodafors, Nässjö, Eksjö, Jönköping och Sävsjö kämpar mot en svårsläckt brand på en gård i Hårdanäs vid Nömmens strand idag onsdag förmiddag.

Lada brann ner

Sydsvenskan - 30.07.2013
Kävlinge. En ladubyggnad brann i kväll ner vid Dagstorp utanför Kävlinge. Troligen efter att blixten slagit ner i byggnaden. Kvinnan på gården hade gått in i boningshuset när regnet började att vräka ner. 

Maskinhall förstördes i brand

Upsala Nya Tidning 2013-07-27
En maskinhall förstördes i en brand i Söderlövsta, mellan Alunda och Gimo på lördagseftermiddagen. Fyra brandstationer slöt upp vid 14-tiden på lördagen för att släcka branden, som tagit fart i en maskinhall på en gård i Söderlövsta mellan Alunda och

Blixt slog ned i lada

Norran 2013-07-27
En ladugård i ljusvattnet brann. Strax efter klockan ett natten mot lördag slog blixten ner i en ladugård i Ljusvattnet.

Pojkar försökte sätta eld på lada

Barometern 2013-07-26
Två tonårskillar försökte bränna ner en lada och stal tobak i en livsmedelsbutik i Vassmolösa tillsammans med en kamrat. Nu döms alla tre till ungdomsvård av tingsrätten i Kalmar.

Blixten slog ner i lada

Jönköpings-Posten 2013-07-25
Räddningstjänsten fick rycka ut efter ett blixtnedslag i en lada i Öland, en mil söder om Gränna. Urladdningen hade följt ledningarna in i byggnaden. Med hjälp av värmekamera konstaterade räddningstjänstens personal på plats att det inte fanns några tecken på glöd eller brand...

Brandhärjad gård nära tidigare brottsplatser

Helsingborgs Dagblad – 2013-07-25
Om branden i Karsholm kan kopplas till tidigare bränder i Perstorps kommun är ännu oklart. - Det rör sig om en plats i närheten av områden där vi har haft mycket bränder tidigare, säger insatsledaren Per Friis till tidningen.

Gårdshus brann upp Karsholm

Helsingborgs Dagblad 2013-07-25
Ett äldre gårdshus förstördes under torsdagen av lågorna. Men trots stor spridningsrisk kunde räddningstjänsten begränsa branden till huset. Det var vid 8.30-tiden på torsdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en villabrand i Karsholm i Perstorps kommun…

Åskan orsakade bränder och strömavbrott

Göteborgs-Posten 2013-07-25
Torsdagsnatten åskväder över Västsverige orsakade en rad larm. Värst drabbades Bohuslän. Två ladugårdsbyggnader i Gunneröd nära Skredsvik vid Gullmarn brann ner på onsdagskvällen och i Färgelanda, på andra sidan Dalslandsgränsen, orsakade ett blixtnedslag en garagebrand....Inga djur fanns i de ladugårdar som brann i...  

Nu röjs det på Sjuntorp efter grisbranden

SVERIGES RADIO VÄST 2013-07-11  
Jag står i det som en gång var hjärtat i produktionen på Ulvstorp 4 utanför Sjuntorp. Grisfarmen där två stora byggnader natten till i onsdags brann ner till grunden. Vinden ligger på och drar med sig en doft av ruttna kroppar och brand. Upp emot 1200 grisar dog i branden, och Alexander Astorsson, son till Thomas som äger gården beskriver det hela som overkligt när vi går runt bland det som en gång var foderbyggnaden.

Över tusen grisar brann inne efter brand i Trollhättan

SVERIGES RADIO VÄST 2013-07-10
Under natten brann två ladugårdar med grisar i Sjuntorp ner till grunden. Totalt brann 1200 grisar inne, men bonden kunde tillsammans med räddningstjänsten rädda över 800 grisar. Som mest var det ett 20-tal brandmän på platsen för att bekämpa elden. Jonas Gustavsson är inre befäl på norra Älvsborgs räddningsförbund och han berättar att brandmännen upplevde natten som kämpig. 

Lada totalförstörd i häftig brand

Nya Wermlands-Tidningen - 2013-05-23
En ladugårdsbyggnad i Visnums Kil, söder om Kristinehamn, totalförstördes i en brand natten mot torsdagen. KARTA: Lada totalförstörd i häftig brand | Hela kartan Branden upptäcktes strax före klockan 01 av familjen som bor på gården.

Lada brann ner efter eldning

Norrbottens-Kuriren - 2013-05-18
På lördagskvällen brann en ladugård ner till grunden efter att en privatperson tappat kontrollen över sin gräseldning.

Uthus brann ner

Kristianstadbladet - 2013-05-18
Ett 50 kvadratmeter stort uthus intill ett bostadshus på en gård norr om Degeberga brann ner på lördagskvällen. Branden hann släckas av räddningstjänsten. Det uppstod aldrig någon risk för spridning till bostaden.

Brand i ladugård

Folkbladet.nu - 2013-05-18
En ladugård i Åmsele började brinna under lördagseftermiddagen. Det var en traktor som började att brinna och branden spred sig sedan till ladugården som fattade eld. Lyckligtvis var det inga djur där inne.

Brand utbröt i flisanläggning

Falköpings Tidning - 2013-05-17
BOLUM Strax efter klockan 21 på torsdagskvällen kallades räddningstjänsten till Bolum där det brann i en flisanläggning, inrymt i en äldre ladugård. Räddningstjänsten fick snart kontroll över branden som inte orsakade några större skador

Värden för tio miljoner gick upp i rök

Västmanlands Nyheter - 2013-05-16
Det var betäckningsavdelningen som brann ned den där ödesdigra fredagen för tre veckor sedan. Av de drygt 90 grisar som fanns i det aktuella stallet dog 80 grisar direkt eller fick avlivas på plats.

Övertänd lada brann strax utanför Malmö

Kvällsposten - 2013-05-15 14
En brand har utbrutit i en lada på Elisedalsvägen i Malmö. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd. - Vi försöker hindra branden från att sprida sig, säger Mats Nilsson, inre befäl räddningstjänsten syd.

Stor gårdsbrand i Skänninge

Östgöta Correspondenten - 2013-05-15
Varken djur eller människor kom till fysisk skada, men flera byggnader brann ner till grunden vid en storbrand på en gård utanför Skänninge.. Det var på Lottstad gård strax söder om Skeppsås som en planerad och övervakad utomhuseldning vindkantrade och

Kvarnbygård i brand igen

SVT Sydnytt - 2013-05-15
Under kontroll. För andra gången på några veckor brann det i en maskinhall i Borrby. Räddningsarbetet försvårades på grund av gasflaskor. En maskinhall började vid midnatt brinna på Kvarnbygård i Borrby.
 

Storbrand i Ockelbo

Gefle Dagblad - 2013-05-10
En mamma och hennes son är förda till sjukhus efter att ha räddat sig ur ett brinnande hus tidigt på fredagsmorgonen. Villan och en ladugård totalförstördes. Det var strax innan fem på morgonen som larmet till SOS kom.

Villabrand i Ockelbo

SVT Gävledala - 2013-05-10
Kraftiga explosioner Det brinner just nu i en villa i Ockelbo. Två personer har förts till sjukhus. Två personer, en kvinna och hennes barn, har förts till sjukhus med rökskador efter en villabrand på fredagsmorgonen.

20 000 Kycklingar hotade i brand

Sydöstran - 2013-05-10
Karskrona 20 000 kycklingar var hotade vid en brand i ett kycklinghus utanför Kristianopel i går eftermiddag. Larmet kom strax före klockan 14 och flera brandkårer kallades till platsen.

Brand i svinstall

Arbetarbladet - 2013-05-08
STRÖMSBERG Ett antal grisar har räddats ut från en ladugård som började brinna på onsdagsförmiddagen. Larmet om branden kom strax före klockan 11 från Strömsbergs gård.

Brand i ladugård

Folkbladet.nu - 2013-05-08
Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till Norra Åbyn där det brinner i en ladugård. Det finns inga djur i byggnaden men det finns gastuber i byggnaden eftersom den används som verkstad.

Ladugård förstörd i brand

Nya Wermlands-Tidningen - 2013-05-07
KIL. Tio höns brann inne i okontrollerad gräsbrand
Tio höns brann inne då en ladugårdsbyggnad totalförstördes i en brand norr om Kil i går. Även ett pannhus är förstört, men ingen person kom till skada. Nu varnar räddningstjänsten för att elda gräs i blåsten.

Ladugård i Hoting brinner

Länstidningen Östersund - 2013-05-07
En gräsbrand i Hoting spred sig fort och har den nått en lada och en ladugård. Det brinner i en lada och en ladugård i Hoting i Strömsunds kommun.

Brand förstörde verkstad på bondgård

Dalarnas Tidningar - 2013-05-03
BJURSÅS En verkstad på en gård utanför Bjursås blev totalförstörd i en kraftig brand på fredagseftermiddagen.

Larm om brand i ladugård

Kristianstadbladet - 2013-05-03
Tollarp. Strax innan klockan 15 fick räddningstjänsten ett larm om en brand i Tollarpstrakten. Enligt de första uppgifterna brinner det i en ladugård där det inte finns några djur. Däremot ska det finnas flertalet bilar i byggnaden.

Hönor omkom när hönshuset brann ner

Nya Wermlands-Tidningen - 2013-05-07
Tio höns brann inne då en ladugårdsbyggnad totalförstördes igår i en brand. Även ett pannhus är förstört men ingen person kom till skada. Nu varnar Räddningstjänsten för att elda gräs i blåsten.

Stall totalförstört i brand

Upsala Nya Tidning - 2013-05-02
Sent på torsdagskvällen började det brinna i ett häststall utanför Knutby. Enligt uppgift ska ett antal djur finnas i stallet.

Brand i ladugård

Norrländska Socialdemokraten - 2013-05-01
JOKKMOKK. En relativt kraftig brand pågår i en tom ladugårdsbyggnad i Tjåmotis i Jokkmokk. Ladugården ligger ungefär 30 meter ifrån närmaste hus, och det beräknas därför inte vara någon risk för spridning. Inga personer har kommit till skada.

Lada med nya skotrar brann

Dagbladet Sundsvall - 2013-05-02
En lada i Nedre Bodacke i Liden brann ner under natten mot torsdagen. Vid halv femtiden natten mot torsdagen larmades polis och räddningstjänst till en brand i en timrad lada i Nedre Bodacke i Liden.

Brand i ladugård

Eskilstuna-Kuriren - 2013-05-02
Strax efter 3-tiden i natt kom larmet om brand i ladugårdsbyggnader. Det var två lador som brann utanför Alberga, mot Bärstahållet. Både polis och räddningstjänst var på plats. Ladorna var dock tomma på djur

Gräsbrand slukade lada i Ås

Länstidningen Östersund - 2013-04-30
En gräsbrand utbröt i Ås vid 16-tiden på tisdagen. Lågorna nådde en lada som inte kunde räddas av räddningstjänsten. Ingen annan byggnad drabbades av gräsbranden. Inte heller någon människa skadades.

Brand i ladugård

Västerviks Tidningen - 2013-04-30
Vid 22.30 på valborgsmässoaftonen larmades räddningstjänsten till en befarad brand i Ankarsrum. Enligt de första uppgifterna brinner det i en mindre ladugård på Herrgårdsvägen. Räddningstjänsten är på väg till platsen.

Brottsmisstanke efter brand

Skånska Dagbladet - 2013-04-29 13:12
BLENTARP. Söndagseftermiddagens brand på en gård utanför Blentarp kan få ett rättsligt efterspel. Polisen misstänker allmänfarlig vårdslöshet. Larmet om branden kom vid 14.30-tiden på söndagen.

Flisförråd och garage med traktorer brann

Göteborgs-Posten - 2013-04-29 15:17
12.45, Timmersdala. En brand utbröt på en gård vid Böja. Ett flisförråd och ett garage med traktorer brann ner till grunden. Ett tag var även bostadshuset och ladugården hotade, men de byggnaderna ska ha klarat sig.

Räddade - men 60 grisar brann inne

VLT 2013-04-27
Våldsam brand på svingård i Sevalla utanför Västerås
Minst ett 60-tal grisar dog i går i en omfattande brand på en bondgård nära Sevalla. Eftersom det fanns en explosionsrisk, fick räddningstjänsten spärra av området runt branden i 24 timmar. Samtidigt kunde ett stort antal djur räddas undan lågorna

Djur dog i ladugårdsbrand

Norran - 2013-04-21
Ett 20-tal djur brann inne och cirka tio har avlivats. Det var på lördagskvällen som branden startade i en ladugård i Uttersjöbäcken. Enligt Peter Markstedt vid räddningstjänsten har en ladugård och en foderlada med djurstall brunnit ned, byggnader på...

Brand i stall med flera grisar

Kristianstadbladet - 2013-04-19
Kraftig brand i grisstall Kristianstad. På fredagsförmiddagen började det brinna i ett gristall i Lyngsjö. Flera griskultingar, som fått i sig brandrök, har avlivats. Enligt räddningsledare Anders Olofsson finns det grisar kvar i byggnaden.
Hur många grisar som finns i de båda byggnaderna är...

Hus totalförstört av brand

Östersunds-Posten - 2013-04-19
Ett äldre trähus i Aspåsnäset brann på fredagen ned till grunden. I den hårda vinden antändes en lada 300 meter bort. Men två grannhus undgick brand, med nöd och näppe. Men två grannhus undgick brand, med nöd och näppe.-...Brandmännen som var där gjorde en väldig bedrift som lyckades undvika att grannkåkarna antändes....Husen vattenbegöts och täcktes med skum, men fasaderna började ändå brinna.

Rökeri i Västra ämtervik totalförstört i brand

Värmlands Folkblad - 2013-04-20
Västra Ämtervik. Vid midnatt under natten till fredag brann ett sex kvadratmeter stort rökeri vid en fårfarm i Västra Ämtervik ner till grunden. Ägarna hade eldat i rökeriet tidigare under kvällen och branden tros ha orsakats av en gnista eller av

Hus och ladugårdar förstördes i brand

Gefle Dagblad - 2013-04-19
Brandmännen hade ett svårt arbete att bekämpa branden i Björke i gårkväll
GÄVLE En ladugård i Björke började brinna i gårkväll. Elden spred sig sedan till ett bostadshus och ytterligare en mindre ladugård. Brandförloppet var mycket kraftigt i den hårda vinden.

Satsar efter storbrand

SVT Värmlandsnytt - 2013-04-19
Storbrand i Rudskoga I augusti brann mjölkbonden Lars Pehrsons ladugård i Rudskoga ner till grunden och hela verksamheten raserades över en natt. Men tack vare att djuren överlevde och starkt stöd från en mängd människor kan han nu starta om på nytt

 

Hus och ladugårdar förstördes i brand

Gefle Dagblad - 2013-04-19
Brandmännen hade ett svårt arbete att bekämpa branden i Björke i gårkväll
GÄVLE En ladugård i Björke började brinna i gårkväll. Elden spred sig sedan till ett bostadshus och ytterligare en mindre ladugård. Brandförloppet var mycket kraftigt i den hårda vinden.

Satsar efter storbrand

SVT Värmlandsnytt - 2013-04-19
Storbrand i Rudskoga I augusti brann mjölkbonden Lars Pehrsons ladugård i Rudskoga ner till grunden och hela verksamheten raserades över en natt. Men tack vare att djuren överlevde och starkt stöd från en mängd människor kan han nu starta om på nytt

Villabrand i Växbo

Sveriges Radio Gävleborg - 2013-04-17
Det brinner i en villa i Växbo utanför Bollnäs. Branden är fullt utvecklad och villan håller på att brinna ner till grunden. Ingen männsika har kommit till skada i branden, som enligt räddningstjänstens inledande bedömning började på övervåningen....De koncentrerar sig på att förhindra att branden sprids till en närliggande ladugårdsbyggnad...

Ladugård brann i Hjo

Västgöta-Bladet - 2013-04-17
En ladugård utanför Hjo eldhärjades inatt. Polisen rubricerar i nuläget händelsen som mordbrand. Larmet om branden kom strax efter midnatt och enheter från Blikstorp, Hjo och Skövde kallades till platsen för släckningsarbete. 

Brand i ladugård utanför Hjo

Sveriges Radio Skaraborg - 2013-04-17
Fridene Brand i ladugård utanför Hjo En anmälan om en brand i Hjo kommun kom in till SOS alarm vid tolvtiden inatt. Det var en ladugård som av okänd anledning börjat brinna. Det fanns inga djur eller maskiner i byggnaden.  

Brand härjade i uthus

Hela Hälsingland - 2013-04-15
Räddningstjänsten larmades på måndagskvällen till en ladugård nära Friggesund. Larmet kom strax efter klockan åtta på måndagskvällen. Enligt Norrhälsinge räddningstjänst ska det brinna på vinden och vara full rökutveckling på platsen.

38 mjölkkor blir innebrända i ladugårdbrand i Lekeryd

Jmini - 2013-04-15
JÖNKÖPING - LEKERYD. En ladugård brann på en mindre ort sex kilometer norr om Lekeryd. Under brandförloppet blir 38 mjölkkor blir innebrända. Ägaren lyckas rädda 6 djur ur ladugården skriver polisen på sin hemsida.

Bostadshus och uthus brann ner på gård

Alingsås Tidning - 2013-04-15
En bostadshus och ett uthus på gården Hol Berget totalförstördes vid en brand natten till måndagen. Larmet om branden kom cirka kvart över två. De båda byggnaderna var övertända när räddningstjänsten kom dit.

Brand i verkstad kan vara anlagd

Ystads Allehanda - 2013-04-13
Brand i verkstad misstänks vara anlagd Simrishamn. I natt larmades räddningstjänsten till en gård där det brann i en byggnad där det fanns gasflaskor. Tack vare en snabb insats av räddningstjänsten kunde branden begränsas till en byggnad.

Brand i maskinhall

Skånska Dagbladet - 2013-04-13
SKILLINGE. Räddningstjänsten bekämpade en stor brand i en maskinhall utanför Skillinge natten mot lördagen. Det var vid 02.10-tiden som SOS larmades och flera räddningsstyrkor skickades ut till gården vid Ö Hoby strax väster om Skillinge.

Gård hotades av stor gräsbrand

Norra Skåne - 2013-04-11
En gård i Glimminge hotades på torsdagseftermiddagen av en stor gräsbrand.Räddningstjänsten var dock snabbt på plats och kunde släcka branden innan den spred sig till skogen och vidare till gården

48 lösa getter efter brand

Helagotland - 2013-04-11
Ladugården är totalt nerbrunnen men lycka i olyckan är att man hann få ut de 48 getter som fanns i byggnaden. Djuren springer nu lösa i skogen mellan Sjonhem och Ala (på Kräklingbosidan) och räddningstjänsten uppmanar trafikanter och andra att vara

Vedbod brann ner i Nyland

Allehanda.se - 2013-04-06
En mindre byggnad brann ner till grunden under lördagseftermiddagen på en gård utanför Kramfors. Det var strax efter 16-tiden som räddningstjänsten fick larm om en brand vid en gård i Bjärtrå utanför Kramfors.

Tio hektar mark i lågor

Sveriges Radio Halland - 2013-04-06
Laholm Tio hektar mark i lågor En omfattande gräsbrand härjade under lördagseftermiddagen i Fåglasång utanför Våxtorp.

Brand i panncentral

Sveriges Radio Sjuhärad - 2013-04-06
Herrljunga Brand i panncentral kunde begränsas Branden i panncentralen på en gård utanför Herrljunga strax före elva kunde begränsas till den mindre byggnad den var inrymd i.Den ladugård som bara låg tio meter från panncentralen var aldrig hotad och

Stor gård vid Åhus brandhärjad

Smålandsposten - 2013-04-05
En större gård utanför Åhus i Kristianstad kommun eldhärjades under fredagskvällen. Räddningstjänsten larmades strax efter klockan åtta. - Första styrkan rapporterade att lågor slog ut ur taket.

Väg 118 avstängd på grund av brand

Kristianstadbladet - 2013-04-05
Räddningstjänsten ryckte strax efter klockan 20 ut på en brand i Furuboda. Enligt de första uppgifterna brinner det i taket på den kringbyggda gården, säger Andreas Bengtsson, brandingenjör på räddningstjänsten i Kristianstad.

Explosioner försvårade släckningsarbetet stall och boningshus brann ner.

Norra Skåne - 2013-04-04
Våldsam brand totalförstörde gård Av Peter Paulsson....4 APRIL 09.06 :16 TRYGGARÖD.En våldsam brand totalförstörde tre byggnader på en gård i Tryggaröd intill väg 119....Branden startade i ett stall med verkstadsdel och spred sig snabbt till...

442 grisar innebrända

Västerbottens-Kuriren - 2013-04-04
I en storbrand på ön Vega utanför Brönnöysund innebrändes på torsdagen 442 grisar....Helgeland Arbeiderblad rapporterar att larmet om branden kom klockan 11.10....Uppgifter talar om att öborna aldrig tidigare upplevt en brand av den här omfattningen.

Flera byggnader övertända på gård

Kristianstadbladet - 2013-04-04
Östra Göinge. På torsdagsmorgonen larmades rädningstjänsten till en brand på en gård i Tryggaröd utanför Broby. Larmet kom klockan 08.19. Verkstad, stall och boningshus är övertänt.

Byggnad brann ner till grunden

Värmlands Folkblad - 2013-04-02
En mindre ladugårdsbyggnad i Strömsmark, Eda, brann ner till grunden strax efter klockan 13.00 i dag eftermiddag. Ingen person kom till skada. Foto: Bengt Andersson

Eld spred sig till lada

Länstidningen Östersund - 2013-04-01
Det blir ingen strejk på landets byggarbetsplatser i morgon. Det står klart sedan båda parter i kväll har sagt ja till medlarnas bud. Händelsen inträffade vid halvsextiden på måndagskvällen i byn Lien utanför Hammarstrand.

Larm om brand i lada

Östersunds-Posten - 2013-04-01
Under en gräseldning har branden spritt sig till en lada strax öster om Hammarstrand, enligt uppgifter till SOS alarm. Larmet kom in vid 17.30-tiden på måndagen.

Brand i ladugård

Södermanlands Nyheter - 2013-03-30
Bettna Det brinner i en ladugård vid Johanneberg, Husby-Oppunda öster om Bettna. sn.se återkommer med mer information

Ladugård brann ner

Sveriges Radio Dalarna - 2013-03-28
LUDVIKA Ladugård brann ner Bilden har inte med den aktuella branden att göra. Foto: Johan Nilsson/Scanpix. En ladugård i Sunnansjö totalförstördes i en brand under eftermiddagen.

Här förstörs ladugården

Dalarnas Tidningar - 2013-03-28
SUNNANSJÖ Det brinner på en ladugård i Sunnansjö i Ludvika kommun. Larmet kom några minuter före klockan 13 på torsdagen. Det ska brinna på taket på ladugården och elden börjar ta sig inåt.

Brand i Odensvi

Västerviks Tidningen - 2013-03-27
Räddningstjänsten larmades vid halvåtta-tiden på onsdagskvällen till Eneby gård, strax söder om Odensvi....En brand hade uppstått i en mindre byggnad intill huvudbyggnaden på gården.En insatsstyrka från Gamleby kunde hålla branden under kontroll och någon...

Larm om brand i Ulvesta gård

Upsala Nya Tidning - 2013-03-27
Räddningstjänsten har larmats till Ulvesta gård i Fjärdhundra norr om Enköping. Larmet kom strax efter klockan halv fem på onsdagseftermiddagen. Mer information följer.

Brandutveckling i en lada

Värmlands Folkblad - 2013-03-26
Ett larm om en lada som stod i brand inkom under tisdagseftermiddagen runt 17.00-tiden. - Såvitt vi vet finns inga människor i byggnaden, säger Räddningstjänsten i Karlstad. De är för närvarande på väg ut till området i Glumserud.

Optiska detektorer provas till brandlarm i matfågelstallar

Fjäderfä - 2013-03-26
Svensk Fågels arbete för rimliga krav och bästa möjliga teknik för brandlarm i matfågelanläggningar går nu vidare med bland annat utprovning av ett system med optiska linjedetektorer i vinds-utrymmen.

Gräsbrand i Vedum

Skaraborgs Läns Tidning - 2013-03-26
VEDUM En brand startade vid en gård i Vedumstrakten under tisdagseftermiddagen. När räddningstjänsten kom till platsen vid halvtvåtiden brann ett cirka 50 gånger 50 meter stort gräsområde. De kunde dock snabbt få kontroll över elden.

Ladugård i brand utanför Äspered just nu

Sveriges Radio Sjuhärad - 2013-03-26
En ladugård brinner just nu utanför Äspered, öster om Borås. Räddningstjänsten har förhoppningar att kunna rädda stora delar av byggnaden men det brinner alltså fortfarande och branden bekämpas just nu av

Korna överlevde mirakulöst

Dalarnas Tidningar - 2013-03-26
Dala-Floda Fem kor skadades i branden på Hagön i Dala-Floda, varav tre fick kraftiga brännskador....Men ladugårdsbranden kunde ha slutat betydligt värre. -...Det var i torsdags som branden bröt ut i ett förråd intill ladugården, där ett hundratal dikor...

Ladugård brann vid gräsbränning

Nya Lidköpings-Tidningen - 2013-03-25
Gräsbränder utbröt på flera platser i Västsverige även i dag. I Lugnås, nära Mariestad, brann en mindre ladugård ner i samband med bränning av fjolårsgräs. Polisen ser händelsen som allmänfarlig vårdslöshet.(TT)

Stall helt nerbrunnet

Hela Hälsingland - 2013-03-24
Räddningstjänsten larmades till ett stall i Jättendal som börjat brinna. Strax efter halv sex på söndagskvällen kom ett larm till räddningstjänsten. En stallbyggnad var helt övertänd när räddningstjänsten kom fram till platsen. Två hästar gick i en hage i närheten, hästarna klarade sig undan branden....Några meter från stallet finns i ett bostadshuset, men enligt räddningstjänsten var det aldrig någon risk att branden skulle sprida sig tack vare att vinden låg åt rätt håll.

Lada brann ner utanför Mellerud

Sveriges Radio Väst - 2013-03-24
En lada full med halm brann ner igår eftermiddag på en gård i Ugglom utanför Mellerud. Larmet gick vid halvtretiden och vid tiotiden igår kväll var räddningstjänsten klar med släckningen. Inga människor eller djur skadades vid branden.

En skadad efter villabrand i Ljungsarp

Ulricehamns Tidning - 2013-03-23
Strax innan ett började det brinna i en villa söder om Ljungsarp. Enligt räddningstjänsten fördes en person från platsen i ambulans men är inte allvarligt skadad. Enligt räddningstjänsten fördes en person från platsen i ambulans men är inte allvarligt skadad. Enligt sjukhuset i Borås var det en man i 50-årsåldern som skadades i branden och han mår efter omständigheterna väl

HUS BRANN NER VID RISELDNING

Östgöta Correspondenten - 2013-03-23
Lantbrukaren i Skänninge skulle elda ris i lördags morse, men elden spred sig till ett hus som brann ner till grunden. Branden inträffade nära Vreta handelsträdgård. Räddningstjänsten ryckte ut vid niotiden på morgonen.

Brand i ladugård i Brevik

Skövde Nyheter - 2013-03-22
Brand. En ladugård i närheten av kyrkan i Brevik brinner just nu. Enligt uppgifter har flera explosioner hörts, troligtvis från gasflaskor i byggnaden. Räddningstjänsten från Karlsborg, Hjo och Skövde är på plats för att släcka elden.

Full fyr i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 2013-03-22
En ladugård i Gideå söder om Nordmaling står just nu i brand. Det var vid 10-tiden som ett larm om brand i byggnad kom in till SOS Alarm. Det var en ladugård vid Flärke utanför Örnsköldsvik som enligt räddningstjänsten stod i `full fyr`.

Ladugårdsbrand i Gideå

Allehanda.se - 2013-03-22
En ladugård vid Flärke utanför Örnsköldsvik brann ner på fredagen....Det var strax innan 10-tiden som räddningstjänsten i Örnsköldsvik fick larmet om branden.På plats i Flärke, i närheten av Gideå, konstaterade man att ladugården var övertänd.

Kor brännskadade vid brand på gård

Dalademokraten - 2013-03-22
DALA-FLODA Flera nötkreatur brännskadades sedan ett foderutrymme intill en ladugård för lösdrift fattade eld strax före klockan 12.00 på torsdagen. Gårdsfolket försökte få ut djuren, cirka 90 nötkor från ladugården, men många av dem försökte springa

70 kor och kalvar innebrända i ladugård

Länstidningen Södertälje - 2013-03-22
JÄRNA Många djur riskerar att brinna inne. En omfattande brand härjar i en ladugård på Järna naturbruksgymnasium utanför Södertälje. - Det är allvarligt, säger Roger Magnusson, operativ chef vid Södertörns brandförsvar.

Brand i gödselstack

Kristianstadbladet - 2013-03-18
Vinslöv. På måndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till en brand på ett lantbruk i Åraslöv utanför Vinslöv. Larmet kom vid 10.30-tiden. Insatsen var ganska snabbt avklarad.

Halmbal brann i ladugård

Skånska Dagbladet - 2013-03-15
BURLÖV. På fredagskvällen larmades räddningstjänst och polis till Kronetorpsgård i Burlöv där det brann i en ladugård. - När vi kom dit var det ordentligt med rökutveckling.

Lada i Krokstorp brann ned

Helsingborgs Dagblad - 2013-03-12
En lada i Krokstorp utanför Kågeröd eldhärjades under natten till söndagen. Inledningsvis befarade man att elden kunde sprida sig till det bostadshus som ligger cirka 10 meter från ladan.

Ladugård brann ner till grunden

Östersunds-Posten - 2013-03-11
Räddningstjänsten i Backe fick rycka ut till ett nedlagt jordbruk inatt. En ladugård brann ner till grunden i natt i Söredsta som ligger strax utanför länsgränsen. Närmaste räddningstjänst är Backe som ryckte ut.

Ladugård brann ner i Kinna

Göteborgs-Posten - 2013-03-10
Trantorp, Kinna. En gammal ladugård i Trantorp brann ner till grunden under söndagskvällen. Elden fick ett snabbt förlopp när den gamla ladugården i Trantorp, öster om Kinna, brann under söndagskvällen.

Brand i ladugård i Mark

Borås Tidning - 2013-03-10
En ladugård brinner för fullt i Trantorp i närheten av Örby....Räddningstjänsten är på plats men byggnaden är övertänd och kommer inte att kunna räddas. Uppgiften för räddningstjänsten är nu att se till att inte branden sprids till det bostadshus som ligger ett 50-tal meter ifrån ladugården...

Våldsam brand i Tjörnarp

Skånska Dagbladet - 2013-03-10
HÖÖR. En ladugård och ett stall i Tjörnarp står i ljusan låga. Enligt larmet ska både en människa och djur befinna sig i byggnaderna. Vid fyratiden på söndagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en ladugård i Tjörnarp.

Ladugård brann ner till grunden

TTELA - 2013-03-10
Trollhättan En ladugård i Börsle vid Riksväg 44 har brunnit ner till grunden. Räddningstjänsten håller nu på med eftersläckning. Ingen person har kommit till skada.

Ladubrand i Örbyhus

Upsala Nya Tidning - 2013-03-10
SOS alarm fick strax innan fyra på söndagseftermiddagen ett larm om en brand i en lada i Örbyhus. unt.se återkommer med mer info.

Kraftig brand i lada

Sydsvenskan - 2013-03-10
Svalöv. En större lada i Krokstorp mellan Svalöv och Ekeby eldhärjades under natten mot söndagen. Larmet om branden kom strax efter klockan tre. Till en början befarades att det fanns både ankor och höns i byggnaden.

Brand kan vara anlagd

Sydsvenskan - 2013-03-02
Omkretsen. En ladugård på Dalbyvägen i Burlöv brann på fredagen. Polisen misstänker att branden kan vara anlagd. - Man har inte hittat någon naturlig förklaring till varför det börjat brinna, säger Skånepolisens informatör Nils Norling.

Ladugård i lågor

Sydsvenskan - 2013-03-01
Burlöv. En brand härjar just nu i en ladugård vid Kronetorps gård i Burlöv. Både räddningstjänst och polis är på plats. Larmet nådde SOS 18.30-tiden. När räddningstjänsten anlände till plats var branden fullt utvecklad.

Brand vid ladugård hotade djur

Sveriges Radio Västernorrland - 2013-02-28
Örnsköldsvik Brand vid ladugård hotade djur Kossor på rad i en ladugård. Bilden har inget med branden i Nordingrå att göra. Foto: Hanna Gustafsson Tidigt i morse började det att brinna i ett elskåp vid en ladugård i Nordingrå.

Brand vid Smedby gård

Folkbladet - 2013-02-27
Av. Uppdaterad Räddningstjänsten är på väg till Smedby gård söder om Norrköping där det är någonting som brinner med höga lågor i skogen.

Explosionsrisk vid storbrand

Allehanda.se - 2013-02-26
Explosionsrisken var påtaglig under en ladugårdsbrand i Bergom under tisdagen. Gasoltuber misstänktes finnas i ladugården som var övertänd.

Ladugård brann ner i Härryda

Göteborgs-Posten - 2013-02-16
Sanserhult. Många brandmän fick rycka ut till ladugårdsbrand utanför Härryda. Räddningstjänsten har varit på plats sedan uttryckningen inatt och eftersläckningsarbetet kommer att pågå åtminstone fram till kl 15 i dag.

Brand toalförstörde mangårdsbyggnad

Sveriges Radio Kronoberg - 2013-02-10
Barkaboda Brand toalförstörde mangårdsbyggnad En större mangårdsbyggnad på en gård totalförstördes i en brand i Barkaboda utanför Linneryd natten till söndagen.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 2013-02-09
SOS Alarm larmar om en övertänd ladugård i Flarken utanför Kusfors, Norsjö kommun. Eventuellt kan det finnas hundar kvar inne i ladugården. I nuläget finns inga ytterligare uppgifter kring branden.

Brand i ladugård utanför Norsjö

Folkbladet.nu - 2013-02-09
Räddningstjänsten har larmats till en gård utanför Norsjö där det börjat brinna i en ladugård. Enligt de första uppgifterna ska byggnaden vara helt övertänd. Eventuellt kan det finnas några hundar kvar inne.

Branden började i garaget

Dalarnas Tidningar - 2013-02-06
PERSHYTTAN Dagen efter den stora ladugårdsbranden har polisen en teori om brandorsaken. Polisen tror att den stora branden i Pershyttan på tisdagsmorgonen, där en ladugårdsbyggnad totalförstördes, började i garagedelen av byggnaden och sedan spred sig

Ny brand i maskinhall

SVT Smålandsnytt - 2013-02-06
Andra branden på kort tid Maskinhallen på Tollegården i Ljungbyholm började brinna för andra gången på två veckor....När larmet kom brann det med öppna lågor i väggen. De personer som fanns på plats hann släcka en del själva innan räddningstjänsten kom...

Brand startade i uthus

Dalarnas Tidningar - 2013-02-05
En ladugård blev totalförstört i en kraftig brand utanför Hedemora på tisdagsmorgonen. -...Det var strax före klockan sju som räddningstjänst larmades till en mycket kraftig brand i Pershyttan, en mil norr om Hedemora....Av okänd anledning började brinna det brinna i ett uthus på en gård...

Lada brann ner

Skånska Dagbladet - 2013-02-03
En lada i Gunnarp, nordost om Hörby, brann under natten mot söndag.... Klockan var 01.35 när polis och räddningstjänst kallades till platsen. På plats kunde man konstatera att inga djur eller människor fanns i byggnaden, enbart halm och torv.

Ladugårdsbrand i Frövi

Nerikes Allehanda - 2013-02-01
En ladugård började att brinna strax utanför Frövi i morse. Räddningstjänsten larmades till Mariedals Allé strax efter klockan halv åtta. Enligt SOS Alarm brann det med öppna lågor.

Gård i Veberöd brann

Sydsvenskan - 2013-01-28
Det rykte längs taknocken på en kringbyggd gård i Veberöd vid åttatiden. Räddningstjänsten var på plats vid halvniotiden för att bekämpa branden. Varken djur eller boende uppges vara i fara.

Kamin tog eld i verkstad

Hallandsposten - 2013-01-27
Sjöbol En brand bröt ut i en ladugård på söndagsförmiddagen. Vid halv elvatiden på söndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten om en brand i en ladugård i Sjöbol utanför Drängsered.

Släckte stor brand med halm

SVT Smålandsnytt - 2013-01-26
Släckte eld med halm En man fick brännskador på händerna och vårdas på sjukhus efter en brand i en ladugård på Stävlö norr om Kalmar. Det var på förmiddagen på lördagen som det började brinna mellan våningsplanen på ladugården.

Man skadad efter brand i lada

Barometern - 2013-01-26
En person fick föras till sjukhus efter en brand i en ladugård på Stävlö gods. Mannen, som enligt uppgift jobbade på gården, fick brännskador på händerna när han bar ut brinnande hö från en gammal stenlada.

Fläkt orsakade brand i lada

Östran - 2013-01-25
Kalmar Det var med största sannolikhet en fläkt uppe på höskullen som orsakade den omfattande branden i en ladugård utanför Förlösa i torsdags. Det uppger polisens tekniker.

Elfel kan ha orsakt brand

Sveriges Radio Blekinge - 2013-01-24
Elfel kan ha orsakt brand....Ett elfel kan vara orsaken till den kraftiga branden i en ladygård i Hosaby sydväst om Mjällby i måndagskväll....Ing et tyder på att branden skulle vara anlagd, säger han till tidningen....Stor brand i ladugård i Hosaby.

Djur brann inne vid ladugårdsbrand

Barometern - 2013-01-24
Det brinner i en ladugård i Petterslund, strax utanför Förlösa. Senaste uppgiften är att räddningstjänsten har lyckats få ut ett 30-tal av det 70-tal tjurar som fanns i byggnaden, uppger polisen. Övriga har man inte lyckats få ut.

Bostadshus brinner vid Ramsta gård

Sveriges Radio Sörmland - 2013-01-22
Nyköping Bostadshus brann vid Ramsta gård. Ett hus vid Ramsta gård vid 53:an utanför Nyköping började brinna på tisdagen. Räddningstjänsten kom snabbt till platsen för att släcka den.

Ladugård brinner i Mjällby

Blekinge Läns Tidning - 2013-01-21
Det brinner i en ladugård på Listervägen i Mjällby i Sölvesborg. Larmet till SOS kom vid 19.30-tiden på måndagen. Enligt larmet ska det röra sig om en fullt utvecklad brand.

Lada brann ner till grunden vid Östra Frölunda

Sveriges Radio Sjuhärad - 2013-01-18
SVENLJUNGA Lada brann ner till grunden vid Östra Frölunda En ladugård strax väster om Östra Frölunda totalförstördes vid en brand på torsdagskvällen.

Ladugård brann ner

Borås Tidning - 2013-01-17
Räddningstjänsten är på väg till en befarad brand i en ladugård i Mjöbäck. Mer info kommer.

Brand nära lada

Skövde Nyheter - 2013-01-17
Brand. Räddningstjänsten är på väg till Timmersdala. Det brinner i ett uthus nära en lada. Enligt SOS Alarm brinner det i uthus intill en lada i Låstad, utanför Timmersdala. Brandkår är på väg.

Brand i ladugård med 100-tal djur

Skövde Nyheter - 2013-01-17
Brand. Räddningstjänst är på väg till en brand i en ladugård. I ladugården ska det finnas ett hundratal nötkreatur. Larmet gäller brand i ladugård på Andersgården, i Odensåker/Väring.

En traktor började brinna på en gård utanför Odensåker på förmiddagen.

Göteborgs-Posten - 2013-01-17
Odensåker. En ladugård brinner på en gård utanför Odensåker, söder om Mariestad. Ett 100-tal nötdjur ska enligt uppgifter till SOS finnas i ladugården. Händelsenytt från Storgöteborg Räddningstjänsten är på väg till platsen.

Stor brand i Liatorp

Blekinge Läns Tidning - 2013-01-17
Under natten totalförstördes en maskinhall på en gård i Liatorp i Ronneby kommun.Maskinhallen var sammanbyggd med en ladugård som även den brann ett 80 tal kor som fanns i byggnaden ska ha klarat sig undan

Hundratal får döda vid våldsam brand

Kvällsposten - 2013-01-16
Omkring hundra får brann inne när en ladugård fattade eld och brann ner till grunden i Svängsta i Blekinge. - Det är fruktansvärt med djuren, säger en person som Expressen.se har pratat med. Polisen rubricerar ärendet som mordbrand.

Gäststuga vid Näsby i lågor

Länstidningen Södertälje - 2013-01-14
En gäststuga vid Näsby Gård fattade under måndagskvällen eld....Larmet nådde räddningstjänsten klockan 21.36.Räddningstjänsten in ett larm om brand vid Näsby Gård strax öster om Gnesta....Hur stor omfattning branden hade var ännu oklart vid 22.15 på...

Lada förstördes i brand

SVT Värmlandsnytt - 2013-01-14
Ingen människa skadad En verkstad för maskiner i Persbol mellan Rudskoga och Skottlanda, förstördes i eftermiddags i en brand. Larmet kom vid ett-tiden och släckningsarbetet försvårades av att det fanns en gastub i byggn

Nattlig brand misstänks vara anlagd

Skånska Dagbladet - 2013-01-14
ARLÖV. En misstänkt anlagd brand vid Kronetorps gård i Arlöv natten till måndagen hade kunnat sprida sig till intilliggande byggnader. Branden började i en hög med kvistar och grenar nära gården. 

Elfel orsakade brand på gård i Gottröra

Sveriges Radio Uppland - 2012-12-28
Det började i morse brinna på en gård i Gottröra utanför Rimbo. Branden ska enligt räddningstjänst ha börjat i en elcentral och spreds sig till en vägg. Branden kunde dock släckas snabbt och ingen ska ha skadats

Ladugårdsbrand i Öxabäck

Borås Tidning - 2012-12-30
En ladugårdsbrand har brutit ut i Öxabäck, där även en husbil och ett tiotal skrotbilar brinner. Ett bostadshus i närheten är hotat, men räddningstjänst på plats vattensäkrar just nu byggnaden.

Ladugårdsbrand i Öxabäck - boningshus och bilar hotade

Markbladet - 2012-12-30
Öxabäck Strax efter klockan 19 kom larmet om en ladugårdsbrand i Stenshult, Öxabäck. Enligt personer på plats är ladugården övertänd. Ett stort antal bilar ska också vara i fara. Markbladet återkommer med mer information.

Fyrverkeripjäs tände eld i växthus

Kristianstadbladet - 2013-01-01 19:43
Kristianstad. Vid 17-tiden på nyårsdagen började det brinna i ett växthus på en gård i Träne, utanför Tollarp. Branden startade när en fyrverkeripjäs flög in i växthuset som för tillfället inte var i bruk.

Ladugård brann ner

Blekinge Läns Tidning - 2013-01-01
Vid halv tvåtiden under nyårsnatten kallades räddningstjänsten till en ladugårdsbrand i Mjällby. När de kom fram till platsen var ladugården helt övertänd och de kunde inte rädda den.

Ägare släckte brand i lagård

Avesta Tidning - 2013-01-01
Bäsinge. Vid halv nio-tiden på nyårsdagen kallades Räddningstjänsten ut på en brand i Bäsinge. Det var ägaren på gården som upptäckte att det brann i en dörr på lagården.

Brand i verkstad

Kristianstadbladet - 2013-01-05
Vittskövle. På lördagsförmiddagen började det brinna i en verkstad på en gård i Vittskövle. Verkstaden låg alldeles intill ett svinstall och när räddningstjänsten kom dit var verkstaden rökfylld. Vad som ska ha startat branden är oklart.

Våldsam brand i ladugårdsbyggnad

Sveriges Radio Västernorrland - 2013-01-10
Strax efter midnatt bröt en brand ut i en ladugårdsbyggnad i Tjäll utanför Sollefteå. Byggnaden är övertänd och styrkor tre räddningsstyrkor försöker förhindra att branden sprider sig. Byggnaden ska ha använts till förvaring av ved.

Hulkoffgården svårt rökskadad

Norrbottens-Kuriren - 2013-01-12
Stora värden kan ha gått förlorade på Hulkoffgården efter en brand. - Det är rök överallt, säger ägaren Kurt Hulkoff. Tidigt på lördagsmorgonen larmades räddningstjänsten. 

Brand vid Kronetorps gård

Sydsvenskan - 2013-01-13
Branden hade, av hittills okänd anledning, startat i en rishög i närheten av gården. Den bekämpas av personal från räddningstjänsten i Staffanstorp. Inte långt därifrån fick en brand i en soptunna släckas så sent som i tisdags.