Lantbrukets Brandskyddskommitté / Press / Lantbruksbränder
Skriv ut

Lantbruksbränder i pressen

Artiklar om lantbruksbränder  

Klicka på den röda texten för att komma till hela artikeln i den tidning där den har publicerats

 

Brandsläckare räddade ladugård

Smålandsposten - 06.12.2014
Det var strax före klockan 19 som räddningstjänsten larmades till tomten där Säljerydsfestivalen brukar hållas varje sommar.

Djur räddade i ladugårdsbrand

Östgöta Correspondenten - 04.12.2014
HORN En ladugårdsbrand har brutit ut på en gård söder om Horn i södra Östergötland. Ett fyrtiotal nötdjur har räddats.

Flera djur brann inne

Upsala Nya Tidning - 16.11.2014
Två ladugårdar mellan Alunda och Gimo brinner. Enligt Storstockholms räddningstjänst är det spridningsrisk till en tredje lada samt en närliggande villa. Vid 17.30-tiden är fyra stationer på plats.

Svinstall hotades av brand

Skaraborgs Läns Tidning - 06.11.2014
Ett svinstall hotades av brand i Fullosa norr om Götene i går kväll. Räddningstjänsten fick larm om branden klockan 22.52 i går kväll. Bonden eldade på åkern och gnistregn blåste till en hög med ved och stockar på gården, som började brinna.  

Gård helt övertänd: "Inget går att rädda"

GT - 02.11.2014
En ladugård i Bredared utanför Borås brann ner till grunden på söndagskvällen. Elden riskerade att sprida sig till det intilliggande boningshuset.

Efter trakasserierna -  nu sover de i ridhuset

GT - 15.10.2014
Bränder, inbrott, stölder och sabotage. Någon eller några har i flera månader trakasserat hästklubben i Töreboda. Händelserna är polisanmälda flera gånger – men än har polisen inte tagit någon för brotten. Nu tvingas ridklubbens medlemmar sova i lokalen för att kunna hålla koll.
– Det är inte alls roligt, vi är oroliga, säger föreningens ordförande Karin Arvidsson.

Ladugårdsbrand i Skureå

Allehanda.se - 29.09.2014
En personbil ska ha kört in i en ladugård och sedan fattat eld, enligt ett larm till SOS Alarm. Enligt tidiga uppgifter från räddningstjänsten ska föraren ha kunnat ta sig ut ur bilen på egen hand. Räddningstjänst är på väg till platsen.

Två hus totalförstörda i brand

Östgöta Correspondenten - 29.09.2014
Motala Stor brand i ladugård i Godegård. Strax efter midnatt fick räddningstjänsten larm om att det brann i två hus i Godegård. När brandkåren kom till platsen var en ladugård och ett våningshus helt övertända.

Storbrand vid Sämsjön

Ulricehamns Tidning - 26.09.2014
En större verkstadsbyggnad på en gård mellan Vegby och Månstad brann ned till grunden sent på fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten kunde rädda övriga byggnader på gården.

 

Ladugård brann utanför Valdemarsvik

Norrköpings Tidningar - 22.09.2014
Östergötland Ett blixtnedslag gjorde att en ladugård började brinna och att bostadshusens el slogs ut. Klockan 16:18 kom larmet.

Åsknedslag dödade och skadade tjurar

Tranås Tidning - 22.09.2014
Det kunde gått betydligt värre säger Örjan Karlsson tacksam för att han på måndagen kunde stå hos tjurarna och berätta om söndagens åsknedslag. Foto: Anders Gunnar Åsknedslag dödade tjur Norra Vi.

Flera djur innebrända vid brand i svinstall

Värmlands Folkblad - 19.09.2014
Branden ska ha startat vid halv fyratiden på natten mot fredagen. Enligt räddningstjänsten var det ett svinstall på Värmlandsnäs utanför Säffle som av okänd anledning fattade eld.

Ladugård illa ute när proppskåp brann

Västerviks Tidningen - 09.09.2014
Brandmännen hann dit innan elden spred sig. Vid 05.50 på tisdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om att ett proppskåp vid en ladugård i Loftahammar fattat eld. Proppskåpet satt utvändigt på ladugården, där 200 djur huserar.

Spannmål brann på gård

Östgöta Correspondenten - 08.09.2014
LINKÖPING Räddningstjänsten larmades på måndagsmorgonen till en befarad brand på en gård sydväst om Linköping. Larmet från gården inkom vid 10.15-tiden.

Larm om brand i halmpress

Nya Lidköpings-Tidningen - 07.09.2014
Räddningstjänsten har larmats till en brand i Barne-Åsaka Enligt de preliminära uppgifterna i larmet till SOS brinner det i en halmpress som är kopplad till en traktor. Det är ännu så länge oklart hur omfattande branden är.

Maskinfel orsakade brand

Smålänningen - 06.09.2014
Ett maskinfel gjorde att det började brinna i en rundbalspress i Degerön norr om Eneryda i eftermiddags. Lantbrukaren upptäckte själv branden och kunde släcka den. Larmet inkom klockan 16.12.

Griskultingar dog i stallbrand

Ystads Allehanda - 05.09.2014
Tomelilla. Vid lunchtid på fredagen uppstod en brand i en ladugård i Sälshög, Tomelilla. Enligt uppgift ska flera griskultingar ha dött i samband med branden. Hur branden i grisstallet startade är oklart.

Åker i lågor

Upsala Nya Tidning - 02.09.2014
Strax innan 18.30 på tisdagskvällen fick räddningstjänsten larm om att det brinner på en åker i Ändeberga, öster om Knivsta. 

Brand i tröska

Dalarnas Tidningar - 01.09.2014
Räddningstjänsten har larmats till en brand i en tröska i Smedsbo utanför Avesta. Larmet om branden inkom klockan 17:19 på måndagen.

Stor brand på bondgård

 Nerikes Allehanda - 30.08.2014
En stor brand har utbrutit i en maskinhall på Ullavi gård, strax söder om Sköllersta.-Jag har inte så mycket uppgifter om branden, men det ska brinna väldigt mycket i en maskinhall, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid...

Lada brann ner i Glossbo

Alingsås Tidning - 29.08.2014
En lada utanför Glossbo brann ner till grunden natten till fredagen. Räddningstjänsterna i både Essunga och Sollebrunn fick larmet strax efter klockan två. Brandmännen från Essunga var först på plats.

Brand på Bada herrgård

Nya Wermlands-Tidningen - 28.08.2014
En ladugård vid Bada herrgård brann ned till grunden på torsdagen. Ingen person och inga djur kom till skada i branden. Det var troligen gnistbildning från traktorn i bakgrunden som startade branden i ladugården vid Bada herrgård.

Ladugårdsbrand på Degeberga

Lidköpingsnytt - 28.08.2014
Det brinner i taket på en av ladugårdarna vid Degeberga och spridningsrisken bedöms som stor. Räddningstjänsten i Lidköping larmades vid 13-tiden till gården. Några närmare uppgifter finns ännu inte.

Brand totalförstörde gammal ladugård

Norra Skåne - 27.08.2014
I Galthult utanför Röke rasade en eldsvåda i en gammal ladugård under natten till onsdagen. Byggnaden brann ner till grunden och eftersläckningsarbetet fortsatte in på onsdagen.

Brand i halmbalar

Enköpings-Posten - 24.08.2014
Vid lunchtid på söndagen fick räddningstjänsten i Enköping larm om att det brann i några halmbalar i Nysätra, strax utanför Örsundsbro. En räddningsbil skickades till platsen för att släcka branden som visade sig vara liten till sin omfattning.

Svårsläckt brand i silo

Upsala Nya Tidning - 24.08.2014
Brandkåren larmades vid lunchtid på söndagen till en glödbrand i en spannmålssilo i Lövsta, öster om Uppsala. Elden bekämpades genom att bland annat lämpa ut innehållet för att kunna vattenbegjuta glödhärdarna.

Råd till djurägare vid brand

Lokaltidningen Bjuv Klippan - 23.08.2014
Vid stora bränder finns det flera viktiga saker att tänka på när det gäller hundar och katter. Håll hundar och katter inomhus och motionera dem inte mer än absolut nödvändigt.

Stallbrand hotade 40 hästar

Sveriges Radio Uppland - 17.08.2014
Räddningstjänsten fick vid sju-tiden på morgonen in ett larm om en brand på ett stall utanför Rosersberg i södra delen av Sigtuna kommun. Stallet rymmer ett 40-tal hästar och ägarna var enligt räddningstjänsten snabba med att få ut djuren.

Alla djur gick inte att rädda

Norran - 14.08.2014
Ladugården brann ner och eftersläckningsarbete pågår. Den brand som utbröt i en ladugård i Lövvattnet, Lövånger gick inte att släcka. Ladugården är helt nedbrunnen och just nu pågår eftersläckningsarbete.

Stora styrkor till silobrand

Vestmanlands Läns Tidning - 06.08.2014
En spannmålstork har vid 19.30-tiden fattat eld i trakten av Aberga mellan Västerås och Tortuna. Räddningstjänsten är på väg till eller framme vid platsen när detta skrivs.

Skördetröska började brinna

Dalarnas Tidningar - 06.08.2014
På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en skördetröska i Gustafs. Det var vid tjugo över två som larmet kom. Det var när bromsarna på en skördetröska gick varma som det började brinna.

Ladugård brann ner i natt - misstänkt mordbrand

Höglandsnytt - 06.08.2014
I jordgubbs- och potatiskända Stora Aby i Rosenfors mellan Målilla och Mörlunda brann natten till idag onsdag en ladugård ner till grunden. Räddningstjänst och polis larmades till platsen vid 03:30-tiden.

Större gård brann i Väse

Nya Wermlands-Tidningen - 04.08.2014
Räddningstjänsten i Karlstad har haft en körig eftermiddag, med flera larm om fallna träd men även bränder. 4/8 - Vi har haft 24 larm, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap, till nwt.se vid 18-tiden

Ladugård nedbrunnen efter åsknedslag

 Sveriges Radio Sjuhärad - 04.08.2014
I Längjum utanför Fristad brann en ladugård i natt ned till grunden efter ett åsknedslag. När räddningstjänsten anlände till platsen var byggnaden helt övertänd.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 04.08.2014
Vindeln Det brinner i en ladugård utanför Vindeln. SOS alarm fick in larmet om branden klockan 18 på måndagkväll. Ladugården ska ligga i Storsävarträsk utanför Vindeln. Räddningstjänst är på väg till platsen.

Halmbalar brann utanför Vadstena

Motala & Vadstena Tidning - 04.08.2014
Larm om ladugårdsbrand fick räddningstjänsten att rycka ut på måndag morgon. Brandmän från Motala, Vadstena, Borghamn och Ödeshög åkte till adressen i Källstad utanför Vadstena. 

Halmpress började brinna

Motala & Vadstena Tidning - 03.08.2014
Räddningstjänsten fick rycka ut på en brand i en halmpress på söndag eftermiddag. Halmpressen fattade eld.

Bondgård totalförstördes i brand

Göteborgs-Posten - 03.08.2014
Det första larmet om branden kom vid 19:15, mitt under söndagens pågående åskovädret. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att fyra byggnader på en fastighet vid Hullsjön i Trollhättan var totalt övertända.

Hölada i brand intill E4

Norrbottens-Kuriren - 02.08.2014
På lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en brinnande lada intill E4 i Ersnäs. Vid 18-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en ladugårsbrand vid Alån intill E4 i Ersnäs.

Tre bränder samtidigt

Helsingborgs Dagblad - 02.08.2014
Branden på Gyhults gård började i en skördetröska och spred sig snabbt i sädesfältet och även i en närliggande skog.

Skördetröska brann på åker

Helsingborgs Dagblad - 02.08.2014
Dela denna artikel Bjuv 2014 kl. 11:09 Uppdaterad 11:55 Strax före klockan 11 på lördagen larmades räddningstjänsten till Bjuv där en skördetröska hade fattat eld ute på en åker vid Hästabacksvägen.

Polisen undersöker brand i ladugård

Barometern - 02.08.2014
Brandkår ryckte ut för att släcka en brand i en ladugård i Torp, tidigt på lördagsmorgonen. Enligt de första rapporterna var ladugården övertänd men räddningstjänsten betraktar det som en mindre brand man också fick kontroll på.

Utrymde kor vid brand i ladugård

Norran - 01.08.2014
Klockan halv tre på fredagseftermiddagen larmades SOS Alarm om en brand i en ladugård i Ragvaldsträsk.

Brand på åker i Billesholm

Helsingborgs Dagblad - 01.08.2014
Strax innan klockan 17 kom larm om en brand på en åker vid en gård på Charlottenborgsvägen. Branden ska ha startat i en halmpress och tagit sig i stubbåkern.

Brand i tröska

Helsingborgs Dagblad - 31.07.2014
En skördetröska vid Hilleshögs boställe i norra Landskrona började brinna på torsdagskvällen. 

Stall brann ner efter blixnedslag

Barometern - 29.07.2014
Ett stall brann på tisdagskvällen ner till grunden efter blixtnedslag. Blixten slog på tisdagskvällen ner i ett stall i Ödevata Rosendal. Ägaren var inte hemma och när han kom hem strax efter nio hade stallet brunnit ner till grunden.

Tände eld på lada

Smålänningen - 29.07.2014
Vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen anlade en tonåring en mindre brand i en lada i Markaryds kommun. Branden släcktes snabbt av en förbipasserande och tack vare det spred sig inte branden. Händelsen klassas som mordbrand.

Åker brann vid Törringe kyrka

 Skånska Dagbladet - 29.07.2014
En stubbåker vid Törringe kyrkoväg eldhärjades under tisdagen. Branden utbröt i samband med skördearbete. Totalt brann det på ett 1,5 hektar stort område. Lantbrukarna i området får beröm av räddningstjänsten i Svedala.

Ladugård totalförstörd i brand

Norrköpings Tidningar - 25.07.2014
En ladugård i Skönero brann ner till grunden under natten mot fredag. Polis och räddningstjänst larmades strax före klockan 01.00 sedan förbipasserande bilister sett kraftig rökutveckling från platsen.

Ladugård brann ned till grunden

Folkbladet.nu - 22.07.2014
Vid 04-tiden i dag utbröt en brand Lillögda Åsele. Branden startade i en före detta ladugård som var ombyggd till garage och snickeri. Branden spred sig sedan till ett närliggande timmerhus. Inga personer skadades vid branden.

Kraftig ladugårdsbrand

Upsala Nya Tidning - 19.07.2014
Brandmän från tre stationer försöker rädda ladan som är fylld med maskiner och hö. Branden uppstod kring halv sex under lördagseftermiddagen.

Brand i vetefält

Kristianstadbladet - 18.07.2014
Vid 18-tiden på fredagen började det brinna i ett vetefält i höjd med Ripa. Det är oklart vad som startade branden, men det brann i ett cirka 3000-4000 kvadratmeter stort område, säger brandmästare Hasse Lindell.

Brand i ladugård

Helsingborgs Dagblad - 18.07.2014
Strax efter klockan 20 på fredagen kom larm om en brand i en ladugård i Starby utanför Ängelholm. När brandkåren kom till platsen visade det sig att det var en mindre brand i en av väggarna.

Brand i ladugård efter blixtnedslag

Västerbottens-Kuriren - 16.07.2014
Det började brinna i en ladugård i Kattisavan på måndagseftermiddagen. Larmet inkom till SOS Alarm klockan 12.42. Ett blixtnedslag tros ha orsakat branden. Det ska ha brunnit i en gavel på byggnaden.

 

Gräsklippare började brinna

Helagotland - 15.07.2014
Vid 16.30-tiden inkom ett larm till SOS Alarm om en brand av ett mindre motorfordon. Det rör sig om en åkgräsklippare som börjat brinna i Lau på sydöstra Gotland.

Brand i ladugård efter blixtnedslag

Västerbottens-Kuriren - 14.07.2014
Lycksele Det började brinna i en ladugård i Kattisavan på måndagseftermiddagen. Enligt SOS alarm fanns inga djur i byggnaden när branden utbröt. Larmet inkom till SOS alarm klockan 12.42. Ett blixtnedslag tros ha orsakat branden

Uthus brann nära boningshus i Torp

Barometern - 13.07.2014
Foto: Fredrik Jalhed Ett misstänkt elfel orsakade brand i uthus på en gård i Torp utanför Mönsterås under söndagsmorgonen vid halv nio tiden.

Brand i jordbruksmaskin

Vestmanlands Läns Tidning - 11.07.2014
Vid klockan 19 fick brandkåren rycka ut efter ett larm om en brand i en jordbruksmaskin. Enligt SOS Alarm var det en fullt utvecklad brand som räddningstjänsten släckte. Det skedde vid Gottsta i närheten av Kungsåra, öster om Västerås. 

Höbalar i lågor vid Allerum

Helsingborgs Dagblad - 10.07.2014
Strax innan klockan 15 i går fick räddningstjänsten larm om en gräsbrand i Allerum. På plats konstaterade man att det brann i halmbalar och gödsel på ett fält.

Bil brann nära stall

Göteborgs-Posten - 08.07.2014
En bilbrand härjade vid 14-tiden på tisdagen vid Råda Säteri i Mölnlycke. Den brinnande bilen stod 1,5 meter från ett stall.

Ladugård utanför Järsnäs i lågor - höns innebrända

Jnytt - 07.07.2014
En ladugård i Långsbo blev på måndagskvällen förstörd vid en kraftig brand. Troligen var brandorsaken ett blixtnedslag. Ladugården var helt övertänd då Räddningstjänsten kom till platsen.

450 gräsbalar i brand

Nordvästra Skånes Tidningar - 05.07.2014
Strax efter 13 kom larmet om att ensilagebalar tagit fyr på en gård utanför Ängelholm. En halvtimma senare brann det i 450 balar. - Vi kan inte släcka dem utan försöker i stället att rulla iväg de som inte har tagit fyr än.

Brand efter blixtnedslag

Borås Tidning - 01.07.2014
En ladugård i Ljung brinner efter att blixten slagit ner. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen. Artikeln uppdateras. 

Ladugård började brinna

Dalarnas Tidningar - 22.06.2014
Brandkåren larmades till en ladugårdsbrand i Oljonsbyn utanför Orsa på söndageftermiddagen. Det var vid 15.15-tiden som öppna lågor syntes från ladugården. SOS larmades och brandkåren i Orsa och Mora ryckte ut till platsen.

Ladugård brinner i Sjöbo

Sydsvenskan - 21.06.2014
Skåne. En mindre ladugård har totaltförstörts i en brand på Ellestadsvägen i Sjöbo. Elden har spridit har spridit sig till taket och andra våningen på ett bostadshus. Ett stort antal brandmän och polis är på plats.

Ladugård brann ned

Nerikes Allehanda - 18.06.2014
Ladugården var totalt övertänd och gick inte att rädda. Läsarbild Det var strax innan klockan tio på onsdagsmorgonen som räddningstjänsten fick ett larm om att det kom rök ur en ladugård i Bondsäter, Marieberg.

Misstänkt mordbrand i stall

Skaraborgsbygden - 16.06.2014
Polisen misstänker att branden som upptäcktes i morse på Töreboda Hästklubbs ridanläggning var anlagd, skriver P4 Skaraborg på sin webb. Det var i morse vid sjutiden som personalen upptäckte att det fortfarande glödde i en box.

Kortslutning i traktor orsakade brand

ATL Lantbrukets Affärstidning - 12.06.2014
Det var kortslutning i en traktor som orsakade branden i danska Langeland måndags i när 36 personer fick föras till sjukhus. Det var på en gård i Humble, Langeland som olyckan skedde.

"Det var rena turen att de fick ut traktorn"

Norrköpings Tidningar - 12.06.2014
Norrköping Plötsligt började traktorn att brinna. Maskinhallen på Sänkdalens gård hotades av branden. Det är nu efteråt man förstår vilken tur vi hade, säger ägaren Tomas Gunnarsson.

Blixtnedslag låg bakom stallbranden

Länstidningen Södertälje - 12.06.2014
En stor stallbyggnad utanför Södertälje brann ner till grunden efter att ha träffats av ett blixtnedslag. Se bilder och film från olycksplatsen här.

Två ladugårdar i brand

SVT Blekingenytt - 13.06.2014
Två ladugårdar, en i Gummarp och en i Bräkne-Hoby, började brinna efter två blixtnedslag. Blixtnedslaget i Bräkne-Hoby utvecklades inte till någon större brand utan kunde släckas av brandkåren.

Brand i lada i Fjärås

Kungsbacka - Posten - 10.06.2014
Strax före midnatt natten till tisdag larmades räddningstjänsten om en fullt utvecklad brand i en ödelada i Fjärås. Ladan låg i höjd med korsningen mellan Varbergsvägen och Torkelstorpsvägen, norr om Fjärås station.

Brand i ladugård

Värmlands Folkblad - 01.06.2014
Det brinner just nu i en lada i Torkilsbyn, Årjäng. SOS-alarm meddela att det inte finns några djur i ladan och att det inte är risk för att något levade skadas. Räddningstjänsten är på väg till platsen. Larmet kom 11.41.

Fyrhjuling i brand

Motala & Vadstena Tidning - 26.05.2014
Räddningstjänsten larmades på måndagseftermiddagen till en brand i Vedemö utanför Motala. + Visa bildinformation Larmet kom strax efter klockan 14 och enligt den första uppgiften hade en brand brutit ut i en industrilokal.

 

 

Kraftig ladugårdsbrand i Örtofta

Sydsvenskan - 25.05.2014
Skåne. Det brinner just nu kraftigt i en ladugård i Slättäng. Räddningstjänst är på plats. Enligt Sydsvenskans fotograf är byggnaden övertänd. Det finns inga uppgifter om personskador. Följ Vad är detta?

Blixten slog ner i ladan: "Var helt övertänd"

Borås Tidning - 24.05.2014
Vid femtiden på lördagsmorgonen slog blixten ner i en ladugård i Korrebo, mellan Månstad och Hilared. Den var helt övertänd när vi kom fram, säger Anders Johansson, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Överslag i transformator - lada brann ned

Sveriges Radio Gävleborg - 23.05.2014
Under eftermiddagen fick en transformator överslag och började brinna utanför Bollnäs. Det tog då eld i marken och spred sig snabbt till en intilliggande lada, som nu brunnit ned till grunden. Det brinner fortfarande

Ladugård totalförstörd

Norrbottens-Kuriren - 23.05.2014
Överkalix Brand i ladugårdsbyggnad. Räddningstjänsten i Överkalix fick vid lunchtid på fredagen larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Tvärån, norr om Överkalix. Då de kom fram till platsen var byggnaden övertänd och gick inte att rädda.

Fullt utvecklad brand i lada

Östgöta Correspondenten - 22.05.2014
Vadstena Minder explosion inne i den brinnande byggnaden. Strax innan klockan 22 larmades räddningstjänst och polis till en brand i närheten av Nässja utanför Vadstena.

 

 

Brand utanför Umeå

Västerbottens-Kuriren - 05.05.2014
Umeå Det brinner i en ladugård i Kroksjö utanför Umeå. Elden har spridit sig till boningshuset intill. Enligt Bo Wallin, VK:s reporter på plats, har den tomma ladugården brunnit ned.

Majbrasa tände eld på lada

Norrländska Socialdemokraten - 30.04.2014
Luleå En majbrasa på Gamla Bodenvägen i Gammelstad blev lite större än det var tänkt. Elden spred sig och satte fyr på en lada i närheten strax efter klockan 18 på Valborgsmässoaftonen.

Ladugård brann vid majbrasa

Upsala Nya Tidning - 30.04.2014
Lågorna från en majkase spred sig till ladugården utanför Enköping. En majkaseeldning i Veckholm utanför Enköping gick över styr vid 20-tiden på valborgsmässoafton.

Brand nära sprida sig till ladugård

Barometern - 29.04.2014
En gödselstack började brinna på eftermiddagen och hotade en närliggande ladugård. Vid 15.30 på tisdagen kom larm om brand nära en ladugård i Robacken, sydost om Vassmolösa. Av ännu okänd anledning hade en gödselstack börjat brinna.

Gräsbrand förstörde lada

Länstidningen Östersund - 25.04.2014
Gräsbränderna fortsätter runtom i länet. I Bringåsen utbröt en brand på fredagseftermiddagen. Enligt det första larmet fanns ingen spridningsrisk, men branden spred sig till en lada som inte gick att rädda.

Bostadshus och lada i brand

Kristianstadbladet - 24.04.2014
Strax innan klockan 19 fick SOS ett larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Everöd. Branden spred sig senare till ett intilliggande bostadshus.

 

 

50 kalvar dog i brand

Jönköpings-Posten - 23.04.2014
En ladugård sydväst om Tranås fattade eld strax efter midnatt natten till onsdagen. Byggnaden var helt övertänd när brandkår kom fram till platsen. Omkring 40 till 50 kalvar och kvigor skall ha funnits i ladugården.

Oförklarlig brand i halmbalar

Bohusläningen - 20.04.2014
Ett tiotal stora halmrundbalar brann av okänd anledning sent på påskaftons kväll. Halmbalarna låg en bit från Kvillevägen vid Bergslycke, söder om Tanumshede, och började oförklarligt brinna strax efter klockan 23 på påskaftons kväll.

Brand i lada utanför Ekeby

Helsingborgs Dagblad - 20.04.2014
Polis och räddningstjänst larmades vid 21-tiden på lördagskvällen om en brand i en lada utanför Ekeby. Enligt insatsledaren hade det börjat brinna i ett trägolv och även hunnit sprida sig till väggar.

Brand i pannrum

Lidköpingsnytt - 17.04.2014
På en gård vid Blombacka utanför Skara har räddningstjänsten i dag fått släcka brinnande halm.

Brand hotade ladugård med djur

Skövde Nyheter - 16.04.2014
En arbetsmaskin började brinna runt lunchtid på Almnäs bruk utanför Hjo. Enligt räddningstjänsten stod maskinen nära en ladugård med djur och det fanns viss spridningsrisk till byggnaden.

Brand förstörde maskinhall

Sveriges Radio Kristianstad - 16.04.2014
En maskinhall i Venestad utanför Tollarp blev sent på tisdagskvällen totalförstörd i en brand. Räddningstjänsten misstänker att branden startade i ett pannrum.

Brand i ladugård

Eskilstuna-Kuriren - 14.04.2014
En lada på Qvartinge herrgård utanför Mariefred började brinna under natten mot måndagen. Flera räddningsstyrkor skickades till platsen när larmet kom vid 03.30-tiden.

Ensilagerullar brann

Vestmanlands Läns Tidning - 13.04.2014
Strax efter klockan 21 på söndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand ute. Det visade sig vara ett antal ensilagerullar som låg mellan Näs gård och Gryta som brann. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka.

Ladugård står i lågor

Östgöta Correspondenten - 12.04.2014
En ladugård norr om Ödeshög totalförstördes i en brand under eftermiddagen. Räddningstjänsten i Ödeshög fick larmet 13.40. Ägaren till gården upptäckte att det rök från taknocken på ladugården och larmade räddningstjänsten.

Våldsam brand ödelade gammal gård i Bensbyn

Norrbottens-Kuriren - 12.04.2014
En av Bensbyns äldsta gårdar drabbades av en våldsam eldsvåda vid niotiden på lördagsmorgonen. Den boende i huset klarade sig ut med brännskador medan en hund brann inne.

Brand i spannmålstork

Hela Hälsingland - 11.04.2014
Det är just nu kraftig rökutveckling i samband med en brand i Vallsta. Vid 14:30 larmades räddningstjänsten till en brand i prästänge i Vallsta. Det är ett par 100 ton spannmål brinner, och kraftig rök väller ut från en byggnad.

Misstänkt mordbrand vid ridhus

Göteborgs-Posten - 04.04.2014
En misstänkt mordbrand eldhärjade på fredagseftermiddagen ett förråd bakom ridhuset vid Ekestubben, i Hovby utanför Lidköping. Räddningstjänsten som bekämpade branden bedömde spridningsrisken som mycket stor.

Maskinhall totalförstördes i brand

Värmlands Folkblad - 03.04.2014
En maskinhall på en gård i Långserud brann ner till grunden på torsdagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 20 och då räddningstjänsterna i Nysäter och Säffle kom till platsen brann byggnaden för fullt.

 

 

Byggnad brann ned vid gräseldning

Länstidningen Södertälje - 29.03.2014
Två brandstationer skickades till Hölö på lördagseftermiddagen efter befarad storbrand. På lördagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en ladugård i Hölö stod i brand och två stationer, 12 man, skickades till platsen.

Bilar och båt totalförstördes i brand

Östran - 29.03.2014
En gammal lada totalförstördes på lördagsförmiddagen i en brand. Även en husbil, en personbil samt en båt förstördes. Vid halv elvatiden på lördagen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Maltorp, strax norr om Läckeby.

Kor ut ur brandhotad ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 28.03.2014
Ett brygghus brinner i Mårby. Kor evakueras från en ladugård som ligger intill Larmet om branden på Mossegården i Mårby, Bjurum, kom vid kvart över ett. Det brinner i ett hundra kvadratmeter stort brygghus, som rymmer att par garage.

Ladugård brann ner till grunden i Målen

Östgöta Correspondenten - 25.03.2014
Under måndagmorgonen brann en ladugård ner i Målen, sydväst om Rimforsa.

Brand i lada släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 24.03.2014
Vid 02.30-tiden natten mot lördagen började det brinna i en lada på Tåstarps Backaväg. Ägarna till gården upptäckte själva branden sedan de sett lågor genom ladans fönster.

Bilbrand hotade lada

Sveriges Radio Västernorrland - 23.03.2014
En bil började brinna i en carport i Bollstabruk, Kramfors inatt. Det var strax efter klockan tre i natt som polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Halmbrand släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 22.03.2014
Under natten larmades räddningstjänsten till en brand. Vid 02.30 under natten till lördag fick räddningstjänsten in ett larm om en brand på Tåstarps Backaväg i Tåstarp.

Misstänkt mordbrand i stall

Ystads Allehanda - 21.03.2014
Bollerup. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt försök till mordbrand efter en händelse på Bollerups naturbruksgymnasium i onsdags kväll.

Häftig brand totalförstörde ladugård

Länstidningen Östersund - 18.03.2014
En stor gammal timrad ladugård brann ner till grunden i byn Särvsjö under tisdagseftermiddagen. Det fanns inga djur i bygganden och inga människor blev skadade

Lada totalförstörd i brand

Helsingborgs Dagblad - 15.03.2014
En lada totalförstördes i en brand under lördagsmorgonen. Räddningstjänst och polis larmades strax före klockan 08.30 om en brand på Häljarpsvägen utanför Åstorp.

Ladugård totalförstörd i brand

Kinda-Posten - 10.03.2014
En ladugård i Duvekulla, mellan Mörlunda och Virserum, totalförstördes vid en brand tidigt i går morse. Branden upptäcktes vid halv sjutiden på morgonen och räddningstjänsten tillkallades.

Gräsbrandspremiär undvek lada

Gefle Dagblad - 09.03.2014
OCKELBO I Ulvsta började gräset på en åker att brinna, farligt nära en lada. - De har begränsat elden till åkern, men ett tag fanns det en spridningsrisk till ladan.

Brand i ladugård

Nyheterna - 10.03.2014
En ladugård utanför Mörlunda, Hultsfreds kommun, har brunnit ner till grunden nu på morgonen. Vid ungefär 6.30 fick räddningstjänsten larmet. Räddningstjänsten uppger att ladan har brunnit ner till grunden. 

Tusentals grisar dog i brand

SVT Smålandsnytt 03.03.2014
Nära 3.000 grisar dog i en storbrand i ett svinstall söder om Kalmar natten mot söndagen. Flera av grisarna dog av röken som spred sig i stallet.
– Innan brandmännen hade fått upp fönster så blev det en del rök som grisarna inte klarade. Grisar är också känsliga för kyla så en del springer in om man bär ut dem, säger Gert Friberg, räddningschef på Kalmar brandkår till TT.

Tusentals grisar innebrända

Barometern - 02.03.2014
Ett tusental grisar dog eller skadades på söndagsmorgonen i en storbrand i Halltorp utanför Söderåkra. Ingen person kom till skada.

Hästar hotadevid brand i Velända

Norrtelje Tidning - 02.03.2014
Brand som larmades ut som brandi ödehus blev värre än befarat. Styrkor från flera stationer har fått rycka ut till larmet som kom 17.20. Branden larmades först ut som en brand i ett ödehus. 

Larm om brand i ladugård

TTELA - 26.02.2014
Sjuntorp Räddningstjänst och polis på väg till centrala Sjuntorp. Larmet kom vid 15.50 och det ska röra sig om en byggnad, eventuellt en ladugård, i Sjuntorp.

Gård i Brebol brann ner

Katrineholms-Kuriren - 25.02.2014
Två hus förstördes i en kraftig brand på en gård i Brebol under tisdagsmorgonen. Vid fyratiden på tisdagsmorgonen ringde en person räddningstjänsten och berättade att det brann i Brebol, utanför Katrineholm.

Lättnader i brandskydd ställer ökade krav

ATL Lantbrukets Affärstidning - 19.02.2014
Lättnader i brandskyddsreglerna vid uppvärmning och torkning av spannmål ställer högre krav på lantbrukarnas riskanalys.

En person räddad ur brinnande lada

Sveriges Radio Sörmland - 15.02.2014
På förmiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en lada i Vännevad straxt utanför Katrineholm. Ladan var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. 

Brand upptäckt i ladugård

Norrbottens-Kuriren - 15.02.2014
Luleå. På lördagsförmiddagen utbröt en brand i en ladugård utanför Råneå. Det var vid halvelvatiden, som larmet om branden i byn Böle kom in till SOS Alarm. Enligt larmoperatörerna handlar det om en personbil som fattat eld.

Hönshus brann ner i Viskafors

Borås Tidning - 13.02.2014
Räddningstjänsten fick larm om en brand med meterhöga lågor i en byggnad i Viskafors, strax efter 23.30 i natt. Det visade sig att det var ett hönshus som brann.

Stor släktgård brinner - byggnaden övertänd

Kvällsposten - 12.02.2014
Den Gyllensvärdska släktgården i Våxtorp utanför Laholm drabbades tidigt på onsdagsmorgon av en brand. Huset var övertänt när räddningstjänsten nådde fram. 

Stallbrand dödade hundratals grisar

Skånskan 04.02.2014
Flera hundra grisar har dött eller måste nödslaktas efter branden som bröt ut i ett stall vid Skåne Tranås i morse. Vid lunchtid började djuren evakueras.
– Några av grisarna har fått brännskador, men de flesta har nog dött av röken, säger räddningstjänstens insatschef Ulrika Lindmark.
Vid halv sextiden på tisdagsmorgonen larmades SOS Alarm om att det hade börjat brinna i en del av ladan som används som garage och halmlager.
Därifrån sipprade röken in i stalldelen där runt 1 800 grisar befann sig och branden spred sig också till taket ovanför dem.

Glöd nära orsaka brand

Nerikes Allehanda - 02.02.2014
Glöd som fallit ut från en panna i en ladugård höll på att orsaka en brand på en gård i Hardemo på söndagseftermiddagen. Glöden hade pyrt i en vedkorg, och när gårdsägarna öppnade dörren till pannrummet, fick glöden syre och fattade eld. 

Miljonvärden gick upp i rök

nyheterna.net  31.01.2014
Maskiner och fordon för miljonbelopp förstördes i en våldsam brand natten till torsdag. Gastuber med explosionsrisk stoppade släckningsinsatsen. När räddningstjänsten kom till fastigheten i byn Norrhult strax efter midnatt var byggnaden helt övertänd. Efter att man fått information om gastuberna i maskinhallen spärrades området av och boningshusen evakuerades.

Brand i förrådsbyggnad på gård

Sveriges Radio Skaraborg - 29.01.2014
En brand bröt på eftermiddagen ut i en mindre byggnad på en gård utanför Götene. Enligt räddningstjänsten ska det brinna i en förrådsbyggnad. Räddningsstyrkor från Skara och Götene jobbar på platsen.

Thailyktor kan skada kor och orsaka bränder

Enköpings-Posten - 22.01.2014
Enköping: Farligt för djuren Det är vackert, tyst och stämningsfullt att skicka iväg en thailykta. Man riskerar inte att skrämma barn, hundar, katter och andra djur på samma sätt som fyrverkerier. Men, ack så förrädiska.

Kopplade in fel sladd - startade brand

Smålänningen - 26.01.2014
Under förmiddagen startade en mindre brand i ett uthus på en gård i Hallsjö, Lagan. - De som bodde där skulle koppla in en frostvakt, men de tog väl fel sladd.

Fordon brann - men hästen räddades

Hela Hälsingland - 26.01.2014
En halv byggnad och flera fordon blev lågornas rov vid en brand i Ede under natten mot söndagen. Men den häst som stod i byggnaden när branden upptäcktes kunde räddas.

Risk för halmlager när pannrum brann

Nerikes Allehanda - 23.01.2014
Ett fristående pannrum på en gård nordost om Fjugesta började brinna på torsdagsmorgonen. Orsaken till branden som larmades till SOS klockan 08.40 är oklar. - Branden har uppstått runt en skorsten i pannrummet.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 21.01.2014
Vilhelmina Brandkåren i Vilhelmina har larmats om en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm gäller larmet en ladugård i Skansholm väster om Vilhelmina. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Kraftig rökutveckling på gård i Flen

Sveriges Radio Sörmland - 20.01.2014
En brand bröt under förmiddagen ut på Sofielunds gård i Flen och ca 40 djur fanns i ladugården där en halmbädd av okänd anledning började brinna.

Brand i ladugård släckt

Eskilstuna-Kuriren - 20.01.2014
Det brinner i en ladugård utanför Flen. 40 kor och kalvar uppges finnas i byggnaden. Räddningstjänsten är på väg ut till platsen, Sofielunds gård. Mer information kommer Frida Vilhelmson 016-15 61 63 frida.vilhelmson@ekuriren.se

 

Stort räddningspådrag vid ladugårdsbrand

Barometern - 31.12.2013
En ladugård i Skinshult, utanför Kristdala, brann ner till grunden på mindre än en timme under nyårsaftonskvällen.

Brand i Tun

Lidköpingsnytt - 25.12.2013
På julaftonens kväll brann en byggnad på en gård vid Kartegården i Tun. Det var en ekonomibyggnad som brann, men det var ina djur i byggnaden.

Barn till sjukhus efter villabrand

Aftonbladet - 25.12.2013
Tidigt på juldagsmorgonen spred sig elden i en villa på en gård ungefär två mil norr om Markaryd i Småland. Åtta personer kunde ta sig ut ur det brinnande huset. Två små barn, bara något år gamla, har förts till sjukhus med rökskador.

Lada med gasflaskor brinner

Gefle Dagblad - 20.12.2013
En lada i Åsbyggeby i Valbo brinner just nu kraftigt. Räddningstjänst från två stationer är på plats och jobbar med räddningsarbetet. Inne i ladan finns gasflaskor, som exploderat. Dessutom finns ett bostadshus bara åtta meter bort. 

Bil brann på gård

Lidköpingsnytt - 13.12.2013
Räddningstjänsten hade fram till 6,30-tiden i dag haft ett nästan olycksfritt dygn. Det var en mindre brand i Längljum på torsdagen. Det var en bil på en gårdsplan som började brinna.

Fordon totalförstörda vid brand på gård

Helsingborgs Dagblad - 11.12.2013
Av den nyligen helrenoverad Volkswagen, en så kallad Bubbla, återstår bara bränd plåt. HD/NST Mats Roslund En värmepump ligger som utkastad bland all brandskadad bråte. 

Brand i hönshus

Sala Allehanda 5.12. 2013
Ett hönshus med djur i brann ner på torsdagseftermiddagen. Ett stort område är fortfarande avspärrat på grund av explosionsrisk. Larmet om branden i hönshuset, i Gäddsjö norr om Tärnsjö, kom strax efter klockan 12.30

Bränder i ladugård och bilar

Dalarnas Tidningar - 30.11.2013
Flera bränder har inträffat under natten i Dalarna....Strax före klockan 8 på lördagsmorgonen kallades räddningstjänsten i Smedjebacken till Spjutsbo där det ska brinna i en ladugård.

Silobrand startade i torkanläggningen

Ystads Allehanda - 29.11.2013
Solberga. Branden som på torsdagskvällen bröt ut i en havresilo i Solberga var släckt först vid 03-tiden på fredagsmorgonen. Troligtvis startade elden i silons torkanläggning. 

Sänkt straff för pyromanligan

LT - 26.11.2013
De dömdes för flera anlagda bränder. Nu har hovrätten sänkt straffen för de fyra männen i pyromanligan som brände ner Nibble gård.  

Bilbrand hotade ladugård

Östran - 22.11.2013
Tidigt på fredagsmorgonen inträffade en bilbrand i Ruskemåla som hotade att bränna ner en lada. Ägaren vaknade plötsligt av att en bil som stod parkerad bredvid ladugårdsbyggnaden brann.

Lada brann ner till grunden

Sundsvalls Tidning - 17.11.2013
En lada brann ner till grunden i Lagfors under natten mot söndag. Det var också meningen. Ägaren hade själv tänt på byggnaden för att den skulle brinna. Vad han däremot inte tänkte på var den kraftiga vinden som kom under natten.

Brand totalförstördes ladugård

Sveriges Radio Sjuhärad - 11.11.2013
Brand totalförstördes ladugård En ladugård i Djupadal i Gånghester totalförstördes vid en brand sent i går kväll.

Brand på gård i Bäreberg

Lidköpingsnytt - 11.11.2013
En brand utbröt på söndagskvällen på en gård i Bäreberg. När brandmännen kom till platsen var byggnaden helt övertänd. Det var en lagårdsbyggnad och maskinhall som brann.

Brand i ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 10.11.2013
Enligt SOS Alarm så brinner det i en ladugård utanför Nossebro. I den brinnande byggnaden ska det finnas djur och boningshuset ligger bara ett 20-tal meter från elden. Larmet kom vid på söndagseftermiddagen. 

Kraftig brand i ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 10.11.2013 18:20

En ladugård utanför Nossebro började brinna på söndagseftermiddagen. Vid 19.30-tiden var räddningstjänsten fortfarande på plats och arbetade med att försöka hindra spridning av elden.  

Fullständigt chockad

Hela Hälsingland - 10.11.2013
Huset totalförstördes i en brand på lördagskvällen. Mannen som bodde i huset klarade sig, men är väldigt skakad. - Usch, det är så hemskt, säger ägaren.

Brand i ladugård

Östersunds-Posten - 08.11.2013
Det brinner i en ladugård utanför Bräcke. Branden upptäcktes vid 3-tiden natten till fredag.

Anlagda bränder i halmbalar

Sydsvenskan - 07.11.2013
Svedala. Tidigt på torsdagsmorgonen fick räddningstjänsten rycka ut och släcka bränder i halmbalar på två olika ställen söder om Svedala.

Gödselhög självantände

Trelleborgs Allehanda - 07.11.2013
Klörups backar. En påolispatrull som var på väg till ett larm om brinnande halmbalar i Svedala upptäckte en annan brand.

Hönseri i lågor

Hallands Nyheter - 18.10.2013
Perstorp. En brand i ett hönseri i Perstorp utanför Eldsberga bröt ut vid lunchtid på fredagen. En av byggnaderna förstördes helt i branden och 30 000 kycklingar och höns dog i branden. 

Felaktigt elsystem gör att han inte får full ersättning

Lantbruk & Skogsland - 30.10.2013
Bertil Odell hann precis ta sig ur hytten när tröskan snabbt blev övertänd på grund av ett elfel. Inget mer än tröskan kom till skada, men feldragna elkablar gjorde att försäkringsbolaget inte ersatte fullt ut.

Ladugård förstördes i brand

Skaraborgs Läns Tidning - 29.10.2013
En ladugård och ett garage på Storegården, Hornborga i förstördes vid en brand sent på måndagskvällen. Räddningstjänsten lyckades förhindra att branden spred sig till ett stall bara några meter från ladugården. Larmet gick strax före midnatt.

Grisbonde räddad av larmet

Helsingborgs Dagblad - 25.10.2013
Inne i grisstallet var det stor förödelse efter branden. På fredagsförmiddagen var anställda och ägare fullt upptagna med att röja upp efter branden som startade vid en av boxarna.

Grisar omkom i stallbrand

Sveriges Radio Malmö - 25.10.2013
Höganäs Grisar omkom i stallbrand Vid femtiden i morse började det brinna i ett grisstall mellan Höganäs och Jonstorp, där det fanns omkring 500 suggor och smågrisar.

Lada med gasolflaskor i brand

Sundsvalls Tidning - 15.10.2013
Sundsvall En lada i Öjestrand, Njurunda, har totalförstörts i en brand i natt. Eftersom det fanns gasolflaskor i byggnaden var det risk för explosion. Strax före midnatt fick räddningstjänsten larm om en brand i en lada i Öjestrand.

Kraftig brand på säteri - hästarna evakuerade

Expressen 09.10.2013
Det har brunnit kraftigt på Fituna säteri, tillhåll för den framgångsrike travtränaren Timo Nurmos, under onsdagskvällen. Ett tiotal enheter från räddningstjänsten har varit på plats för att begränsa elden.

Brand i lada

Västerbottens-Kuriren - 10.10.2013
Det brann i en lada i Håknäs mellan Hörnefors och Nordmaling. Larmet inkom vid 23.38 och räddningstjänsten ryckte då ut till platsen. Enligt SOS Alarm var det en gammal riven lada som det brann kring.

Ladugård brann ner i Mariestad

Sveriges Radio Skaraborg - 09.10.2013
Räddningstjänst Ladugård brann ner i Mariestad En ladugård i södra Mariestad har brunnit ner till grunden i natt. Räddningstjänsten larmades vid elva-tiden igår kväll och när de kom till platsen så var ladugården helt övertänd.

Ladugård brann ned

Västerbottens-Kuriren - 06.10.2013
Natten mot söndag härjade en brand i Hörnsjö, Nordmaling. Det rörde sig om en ladugård som brann på en fastighet i Hörnsjö mellan Nordmaling och Bjurholm. Larmet inkom 04.11. Ladugården övertändes och brann ned.

Stor brand vid Venngarns slott

Upsala Nya Tidning - 01.10.2013
Två ladugårdsbyggnader brann under natten mot tisdagen ner helt vid Venngarns slott utanför Sigtuna.

Brand i ladugård

Helsingborgs Dagblad - 30.09.2013
Det brinner i en ladugård i Forsby utanför Klippan, enligt uppgifter från SOS Alarm. Det är oklart om någon har skadats. Mer info kommer.

En skadad efter ladugårdsbrand

Skånska Dagbladet - 18.09.2013
En person fick föras till sjukhus för kontroll efter att ha andats in rök vid en brand på Ängdalavägen. Större karta Strax innan kl 13.30 upptäcktes branden på gården på onsdagen.

Kraftig brand på åker

Helsingborgs Dagblad - 16.09.2013
Strax före klockan 23 på måndagskvällen larmades räddningstjänsten till en brand vid Landskrona golfklubb. Enligt de första uppgifterna brinner det i flera höbalar vid Erikstorpsvägen. Räddningstjänsten är på plats.

Explosion efter brand i ladugård i Tidaholm

Expressen - 15.09.2013
På söndagsförmiddagen larmades räddningstjänsten till en ladugård i Tidaholm. - Det ska vara kraftig rökutveckling och något ska ha exploderat, säger polisens presstalesman Ulla Brehm.

Brand på bondgård

Norrbottens-Kuriren - 13.09.2013
Räddningstjänsten jobbar just nu med att försöka släcka en brand inne i en fodersilo. Det är på en bodngård i Korpikylä som branden har startat. Enligt uppgifter till SOS alarm är det en varmgång inne i en fodersilo som står i lågor.

Traktor brann i en maskinhall

Blekinge Läns Tidning - 13.09.2013
Räddningstjänsten fick vid 15-tiden ett larm om en brand i en traktor med gasolflaskor i Mjällby. Traktorn stod i ett plåtföråd när den började brinna. Branden såg dramatisk ut eftersom det var kraftig rökutveckling.

Traktor brann vid gård

Norra Skåne - 11.09.2013
Det brann vid lunchtid i en ladugård på Skoglösavägen i Önnestad.

Tröska brann på linfält

Nya Lidköpings-Tidningen - 07.09.2013
En brand i en tröska i Jårpås höll på att sprida sig på åkern. Strax före klockan fyra på lördagseftermiddagen larmades räddningstjänsten. När styrkan från Järpås anlände hade lantbrukaren med hjälp av en pulversläckare fått bukt med branden.

Brand på en stubbåker

Trelleborgs Allehanda - 07.09.2013
En stubbåker mellan Stora Beddinge och Jordberga fattade eld vid 15-tiden på lördagen. Räddningstjänsten fick ta lantbrukare till hjälp som kunde harva åkern och därmed släcka branden.

Skördetröska ryker i Tåby

Norrköpings Tidningar - 07.09.2013
Norrköping Uppdaterad 16.56 En skördetröska ryker på ett fält i Tåby. Räddningstjänsten fick larmet vid 16.35 på lördagseftermiddagen och brandbilar från både Norrköping och Söderköping åkte till platsen.

Brand i storbalspress

Helsingborgs Dagblad - 06.09.2013
Strax före klockan 16 på fredagen larmades räddningstjänsten till en brand i Nötte backar. Det var en storbalspress som tagit fyr och elden hade spritt sig i det torra gräs som höll på att pressas.

Bara rester återstår

Skövde Nyheter - 06.09.2013
Dagen efter ryker det fortfarande ur resterna av ladugården på Djursätra gård. Bara tegelväggarna och förvridna metalldelar av inredningen återstår av den stora byggnaden. 

Ladugårdsbrand i Gällersta

Nerikes Allehanda - 04.09.2013
En lada fattade eld under onsdagskvällen och räddningstjänsten skickades till platsen där det också fanns ett boningshus i närheten. - Det var mest rök när vi kom fram, säger Thomas Petersson, inre befäl vid Nerikes brandkår.

Lada brann ner till grunden

Barometern - 03.09.2013
En ladugård i Gunnabo utanför Kristvallabrunn brann på tisdagen ner till grunden. Inga djur eller människor kom till skada.

Ladan i Mörbylånga kyrkby raskt rov för lågorna

Ölandsbladet - 03.09.2013
Redan några minuter efter larmet konstaterade Räddningstjänsten att branden i ladan i Mörbylånga kyrkby var fullt utvecklad. Samtidigt fick de veta att det fanns gasoltuber i ladan.

Mordbrand utreds efter ännu en brand

Barometern - 31.08.2013
En lada totalförstördes i Mörbylånga kyrkby på lördagsmorgonen. Polisen utesluter inte mordbrand. Totalt kallades fyra brandstyrkor till platsen för att undvika att branden spred sig till intilliggande hus.

Ladubrand i Skråmträsk

Norran - 31.08.2013
Räddningstjänsten ryckte ut på en brand i en ladugård i Skråmträsk på lördagskvällen. Larmet om branden kom in vid 22.40-tiden. Det fanns inga djur i ladan. - Det kan ha varit en silo som brann, uppger personal på SOS Alarm.

Brand i ladugård kunde bli storbrand

Lidköpingsnytt - 31.08.2013
När brandmännen kom fram till gården i Saleby i natt stod ägaren och försökte släcka elden med hjälp av gårdens vattenslang. Det var tur för enligt Polisen fanns det risk att elden skulle sprida sig till boningshuset.

Brand vid ridskolan i Flarken

Folkbladet.nu - 28.08.2013
Räddningstjänsten har återigen ryckt ut på en brand i Flarken. Enligt SOS Alarm är det en rundbalsmaskin som brinner vid ridskolan i Flarken. Närmaste hus står 200 meter från branden.

Brand i Vindeln

Västerbottens-Kuriren - 28.08.2013
Under onsdagseftermiddagen fattade en spånbod eld i Vindeln. Branden spred sig till en ladugård och en bil. SOS Alarm uppger att branden uppstått på Kyrkvägen. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Han belönas för snabbt agerande vid brand

Avesta Tidning - 28.08.2013
I november förra året var Joacim Bladlund husvakt åt sina föräldrar. Han hade lagt sig tillrätta framför tv:n när hans hund började att skälla.

Brand i elskåp vid ladugård

Nerikes Allehanda - 27.08.2013
Vid lunchtid började det att brinna i ett elskåp i anslutning till en ladugård utanför Glanshammar. Ägaren lyckades själv, med hjälp av en handbrandsläckare, att släcka branden.

Polisman upptäckte spannmålsbrand

Nya Lidköpings-Tidningen - 27.08.2013
En förbiåkande polisman räddade troligtvis 3200 grisar från att brinna inne i ett stall i Kvänum sent på måndagskvällen. Det var strax före midnatt som polismannen upptäckte att det brann i en spannmålstork på gården i Kvänum.

Skördetröska började brinna

TTELA - 26.08.2013
BRÅLANDA 17:25 Utanför Brålanda fattade en skördetröska eld. Rådigt ingripande hindrade spridning. Vid 14:15 började en skördetröska ute på ett fält, öster om Gestad kyrka, att brinna. Troligtvis på grund av ett tekniskt fel.

Brand bröt ut på gärde

Östgöta Correspondenten - 24.08.2013
En arbetsmaskin brann på lördagseftermiddagen på ett gärde utanför Gammalkil. Räddningstjänsten larmades strax efter klockan 15 till en brand vid Fettjestad.

Brand bröt ut i halmpress

Norrköpings Tidningar - 24.08.2013
Östergötland Pressen blev totalförstörd. En brand bröt ut i en arbetsmaskin på en gård utanför Fornåsa på lördagen. Räddningstjänsten i Borensberg larmades vid lunchtid till gården.

Mindre hus totalförstördes i brand

Sala Allehanda - 24.08.2013
En mindre hus på en gård strax norr om Heby brann ner till grunden på lördagsförmiddagen. Det var ett mindre hus på gården som av okänd anledning började brinna på lördagsförmiddagen.

Stubbåker och tröska brann

Nya Lidköpings-Tidningen - 23.08.2013
På fredagseftermiddagen började det brinna vid två tillfällen i samband med skördearbete i Naum. Det första larmet, om en brand i en stubbåker, kom vid fyratiden.

Verkstad brinner i Eslöv

Sydsvenskan - 23.08.2013
Eslöv. Personal från fem brandkårer larmades vid 20-tiden till en brand i Eslöv vid Berga. Det var verkstaden på en U-längad gård som brann. Räddningstjänsten arbetade med att försöka rädda boningshuset på gården.

Branden i skördetröskan är släckt

Norrköpings Tidningar - 23.08.2013
Norrköping Räddningstjänsten har fått in ett larm om att en skördetröska ska brinna i Skärblacka. Larmet inkom 15.26. Texten kommer att uppdateras.

Traktor med släp i brand

Hallands Nyheter - 22.08.2013
En traktor med släp brinner enligt Trafikverket på väg 845 från Torna till Kärra. Larmet kom till SOS 19.12 Enligt uppgift har någon form av brand uppstått i en traktor med släp mellan Värö och Frillesås. Mer info följer.

Ladugård brann utanför Rimforsa

Östgöta Correspondenten - 22.08.2013
Vid 15-tiden på torsdagseftermiddagen larmades Räddningstjänsten i Rimforsa och Kisa till en brand i en ladugård i Krågedal. Ladugården renoveras och orsaken till branden var gnistor från en vinkelslip som satt eld på taket.

Åtal för åkerbrand vid bostad

Laholms Tidning - 20.08.2013
LEJEBY. Efter en gräsbrand vid Ahla ridhus den 25 mars i år åtalas nu en man i 70-årsåldern för allmänfarlig vårdslöshet.

Brand på gård utanför Borås

Göteborgs-Posten - 20.08.2013
En brand rasade på tisdagsmorgonen på en gård utanför Borås. Larmet om branden kom strax innan klockan 08 på tisdagen.

Skördetröska började brinna under färd

Kristianstadbladet - 20.08.2013
Kristianstad. Räddningstjänsten fick strax innan klockan 18 på tisdagskvällen rycka ut till Härlövsängaleden där en skördetröska fattat eld. 

Stor brand i ladugård

Nerikes Allehanda - 19.08.2013
Strax efter klockan 18 på måndagen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Ullersätter utanför Frövi. Enligt de första rapporterna från SOS Alarm ska det vara en fullt utvecklad brand.

Blixten slog ner i stallet

Norrbottens-Kuriren - 19.08.2013
Med en dundrande smäll slog blixten slog ner i ridklubben i Råneå. -Det dånade något fruktansvärt, säger Emelice Cemjack som är anställd vid anläggningen till kuriren.nu.

Blandade känslor på Nibble gård efter domen

Länstidningen Södertälje - 14.08.2013
Ytterjärna Gärningsmännen dömdes till fängelse. Vid Nibble gård möttes domen med blandade reaktioner. - Fängelse löser inga problem, säger lantbrukaren Staffan Aresund. 

Elva kor dödade av blixten

SR – Dalanytt 26.7.2013
På torsdagskvällen dödades elva kor av blixtnedslag i Simmerbo utanför Smedjebacken, rapporterar SR:s Dalanytt. Korna var ute på bete när ett kraftigt åskväder drog fram.(TT)

Brand på åker efter blixtnedslag

Bohusläningen - 13.08.2013
Hunnebostrand Klockan kvart över fyra på tisdagseftermiddagen kom larm om en 10 000 kvadratmeter stor brand i terrängen vid Spaktorpet, mellan Hunnebostrand och Smögen. Branden ska ha börjat efter ett blixtnedslag.

”Prickiga huset” nedbrunnet

Sveriges Radio Gävleborg - 14.08.2013
Ett äldre torp i Mörtsjö norr om Bollnäs som var ihopbyggt med en ladugård brann ner till grunden vid nio-tiden i går kväll. Byggnaden - som i folkmun förr i tiden kallades för prickiga huset - används numera som lager.

Lada i Nordpolen brann ner

Sveriges Radio Blekinge - 14.08.2013
Olofström Lada i Nordpolen brann ner Blixten slog ner i en lada i Nordpolen utanför Vilshult igår. Ladan var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen, och den brann ner. Ingen skadades vid branden

Brand på åker vid golfbana

Sydsvenskan - 13.08.2013
Åkarp. Under eftermiddagen började det brinna på ett sädesfält intill Vallgårdens Golfklubb i Åkarp. Räddningstjänst larmades vid 14-tiden under tisdagen. Tre enheter är nu på plats och arbetar med släckningsarbetet

Lada totalförstördes i brand

Bohusläningen - 12.08.2013
En lada brann natten mot måndagen ned till grunden vid Bräcke utanför Tanumshede. Varken människor eller djur skadades vid branden.

Brand i ladugård med kor

Helsingborgs Dagblad - 12.08.2013
En ladugård och anslutande bostadshus står i brand i Lya utanför Båstad. Inuti ladugårdsbyggnaden ska det enligt uppgift finnas 140 kor.

Brand rasade i lada

Bohusläningen - 11.08.2013
En brand rasar i en lada i Bräcke, strax norr om Tanum. Ladan är helt övertänd. - Vi har precis kommit på plats.

Ladugård brann ner till grunden

Sveriges Radio Jönköping - 11.08.2013
Sävsjö Två övertända ladugårdar Ladugård i Sävsjö kommun. Foto: Lyssnarbild En ladugård i Västra Mo i Sävsjö kommun brann i går eftermiddag ner till grunden. Byggnaden var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen.

Halmpress började brinna ute på fält

Kristianstadbladet - 10.08.2013
Fjälkinge. Strax innan lunch på lördagen började en halmpress brinna när den kördes runt med traktor ute på ett fält i Fjälkinge.

Skördetröska i brand på åker

Skånska Dagbladet - 09.08.2013
OXIE. Strax innan klockan ett började det brinna i en skördetröska på en åker utanför Oxie. - Det började i skördemaskinen och sedan spred det sig ut på åkern, säger Tommy Norlander, inre befäl på räddningstjänsten Syd.

Brand i höpress

Norra Skåne - 08.08.2013
Brand i höpress 8 AUGUSTI 09.22 :13 GRANTINGE. Räddningstjänsten larmades på onsdagen till en brand på en åker i Grantinge, öster om Hässleholm. Det var en höpress och ett antal halmbalar som hade tagit fyr i samband med skörd. 

Trolig självantändning startade brand

Ystads Allehanda - 05.08.2013
Vollsjö. En brand i en gödselstack spred sig till en intilliggande ladugård på måndagskvällen.

Brand i traktorredskap

Skånska Dagbladet - 05.08.2013
HARLÖSA. SOS fick vid 15.20 tiden på måndags eftermiddagen ett larm om en brand i en balmaskin. När räddningstjänsten kom till platsen kunde man konstatera att det rörde sig om en mindre brand.

Hästar räddades ur brinnande byggnad

SVT Jönköpingsnytt - 05.08.2013
Gislaved Byggnaden var övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. En ladugård brann ner till grunden vid lunchtid i dag i Stenbrohult utanför Gislaved.

Traktor och halmpress började brinna

Kristianstadbladet - 04.08.2013
Kristianstad. Vid 14-tiden på söndagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand på Håstadsvägen öster om Balsby. En traktor och en halmpress hade tagit fyr.

Veteåker i brand

Norra Skåne - 04.08.2013
HOVBY. En brand på en veteåker mellan Hovby och Norra Åsum upptäcktes vid lunchtid.

35 hästar dog i tysk stallbrand

Ridsport - 04.08.2013
En fruktansvärd brand på stuteri Gut Fasselsberg i utkanten av staden Pfarrkirchen, Tyskland, dödade 35 värdefulla hästar och förstörde stall och byggnader för uppskattningsvis 1,5 miljoner euro natten till söndag.

Ladugård totalförstörd - misstänkt mordbrand

Expressen - 04.08.2013
ULRICEHAMN. En ladugård började brinna på söndagskvällen. Huset gick inte att rädda. - Det är helt nedbrunnet, säger Anders Johansson, stabschef på Södra Älvsborgs Räddningstjänstförbund.

Stor gräsbrand på odlingsfält

Sydsvenskan - 04.08.2013
Kävlinge. Ett par hundra kvadratmeter brann under dagen på ett fält vid Heabacken mellan Kävlinge och Dösjebro. Boende intill branden valde att flytta sina hästar av oro för spridningsrisk.

20 brandmän kämpar mot brand i Stensjön

Höglandsnytt - 31.07.2013
20 brandmän från Bodafors, Nässjö, Eksjö, Jönköping och Sävsjö kämpar mot en svårsläckt brand på en gård i Hårdanäs vid Nömmens strand idag onsdag förmiddag.

Lada brann ner

Sydsvenskan - 30.07.2013
Kävlinge. En ladubyggnad brann i kväll ner vid Dagstorp utanför Kävlinge. Troligen efter att blixten slagit ner i byggnaden. Kvinnan på gården hade gått in i boningshuset när regnet började att vräka ner. 

Maskinhall förstördes i brand

Upsala Nya Tidning 2013-07-27
En maskinhall förstördes i en brand i Söderlövsta, mellan Alunda och Gimo på lördagseftermiddagen. Fyra brandstationer slöt upp vid 14-tiden på lördagen för att släcka branden, som tagit fart i en maskinhall på en gård i Söderlövsta mellan Alunda och

Blixt slog ned i lada

Norran 2013-07-27
En ladugård i ljusvattnet brann. Strax efter klockan ett natten mot lördag slog blixten ner i en ladugård i Ljusvattnet.

Pojkar försökte sätta eld på lada

Barometern 2013-07-26
Två tonårskillar försökte bränna ner en lada och stal tobak i en livsmedelsbutik i Vassmolösa tillsammans med en kamrat. Nu döms alla tre till ungdomsvård av tingsrätten i Kalmar.

Blixten slog ner i lada

Jönköpings-Posten 2013-07-25
Räddningstjänsten fick rycka ut efter ett blixtnedslag i en lada i Öland, en mil söder om Gränna. Urladdningen hade följt ledningarna in i byggnaden. Med hjälp av värmekamera konstaterade räddningstjänstens personal på plats att det inte fanns några tecken på glöd eller brand...

Brandhärjad gård nära tidigare brottsplatser

Helsingborgs Dagblad – 2013-07-25
Om branden i Karsholm kan kopplas till tidigare bränder i Perstorps kommun är ännu oklart. - Det rör sig om en plats i närheten av områden där vi har haft mycket bränder tidigare, säger insatsledaren Per Friis till tidningen.

Gårdshus brann upp Karsholm

Helsingborgs Dagblad 2013-07-25
Ett äldre gårdshus förstördes under torsdagen av lågorna. Men trots stor spridningsrisk kunde räddningstjänsten begränsa branden till huset. Det var vid 8.30-tiden på torsdagsmorgonen som räddningstjänsten larmades till en villabrand i Karsholm i Perstorps kommun…

Åskan orsakade bränder och strömavbrott

Göteborgs-Posten 2013-07-25
Torsdagsnatten åskväder över Västsverige orsakade en rad larm. Värst drabbades Bohuslän. Två ladugårdsbyggnader i Gunneröd nära Skredsvik vid Gullmarn brann ner på onsdagskvällen och i Färgelanda, på andra sidan Dalslandsgränsen, orsakade ett blixtnedslag en garagebrand....Inga djur fanns i de ladugårdar som brann i...  

Nu röjs det på Sjuntorp efter grisbranden

SVERIGES RADIO VÄST 2013-07-11  
Jag står i det som en gång var hjärtat i produktionen på Ulvstorp 4 utanför Sjuntorp. Grisfarmen där två stora byggnader natten till i onsdags brann ner till grunden. Vinden ligger på och drar med sig en doft av ruttna kroppar och brand. Upp emot 1200 grisar dog i branden, och Alexander Astorsson, son till Thomas som äger gården beskriver det hela som overkligt när vi går runt bland det som en gång var foderbyggnaden.

Över tusen grisar brann inne efter brand i Trollhättan

SVERIGES RADIO VÄST 2013-07-10
Under natten brann två ladugårdar med grisar i Sjuntorp ner till grunden. Totalt brann 1200 grisar inne, men bonden kunde tillsammans med räddningstjänsten rädda över 800 grisar. Som mest var det ett 20-tal brandmän på platsen för att bekämpa elden. Jonas Gustavsson är inre befäl på norra Älvsborgs räddningsförbund och han berättar att brandmännen upplevde natten som kämpig. 

Lada totalförstörd i häftig brand

Nya Wermlands-Tidningen - 2013-05-23
En ladugårdsbyggnad i Visnums Kil, söder om Kristinehamn, totalförstördes i en brand natten mot torsdagen. KARTA: Lada totalförstörd i häftig brand | Hela kartan Branden upptäcktes strax före klockan 01 av familjen som bor på gården.

Lada brann ner efter eldning

Norrbottens-Kuriren - 2013-05-18
På lördagskvällen brann en ladugård ner till grunden efter att en privatperson tappat kontrollen över sin gräseldning.

Uthus brann ner

Kristianstadbladet - 2013-05-18
Ett 50 kvadratmeter stort uthus intill ett bostadshus på en gård norr om Degeberga brann ner på lördagskvällen. Branden hann släckas av räddningstjänsten. Det uppstod aldrig någon risk för spridning till bostaden.

Brand i ladugård

Folkbladet.nu - 2013-05-18
En ladugård i Åmsele började brinna under lördagseftermiddagen. Det var en traktor som började att brinna och branden spred sig sedan till ladugården som fattade eld. Lyckligtvis var det inga djur där inne.

Brand utbröt i flisanläggning

Falköpings Tidning - 2013-05-17
BOLUM Strax efter klockan 21 på torsdagskvällen kallades räddningstjänsten till Bolum där det brann i en flisanläggning, inrymt i en äldre ladugård. Räddningstjänsten fick snart kontroll över branden som inte orsakade några större skador

Värden för tio miljoner gick upp i rök

Västmanlands Nyheter - 2013-05-16
Det var betäckningsavdelningen som brann ned den där ödesdigra fredagen för tre veckor sedan. Av de drygt 90 grisar som fanns i det aktuella stallet dog 80 grisar direkt eller fick avlivas på plats.

Övertänd lada brann strax utanför Malmö

Kvällsposten - 2013-05-15 14
En brand har utbrutit i en lada på Elisedalsvägen i Malmö. När räddningstjänsten kom till platsen var byggnaden redan övertänd. - Vi försöker hindra branden från att sprida sig, säger Mats Nilsson, inre befäl räddningstjänsten syd.

Stor gårdsbrand i Skänninge

Östgöta Correspondenten - 2013-05-15
Varken djur eller människor kom till fysisk skada, men flera byggnader brann ner till grunden vid en storbrand på en gård utanför Skänninge.. Det var på Lottstad gård strax söder om Skeppsås som en planerad och övervakad utomhuseldning vindkantrade och

Kvarnbygård i brand igen

SVT Sydnytt - 2013-05-15
Under kontroll. För andra gången på några veckor brann det i en maskinhall i Borrby. Räddningsarbetet försvårades på grund av gasflaskor. En maskinhall började vid midnatt brinna på Kvarnbygård i Borrby.
 

Storbrand i Ockelbo

Gefle Dagblad - 2013-05-10
En mamma och hennes son är förda till sjukhus efter att ha räddat sig ur ett brinnande hus tidigt på fredagsmorgonen. Villan och en ladugård totalförstördes. Det var strax innan fem på morgonen som larmet till SOS kom.

Villabrand i Ockelbo

SVT Gävledala - 2013-05-10
Kraftiga explosioner Det brinner just nu i en villa i Ockelbo. Två personer har förts till sjukhus. Två personer, en kvinna och hennes barn, har förts till sjukhus med rökskador efter en villabrand på fredagsmorgonen.

20 000 Kycklingar hotade i brand

Sydöstran - 2013-05-10
Karskrona 20 000 kycklingar var hotade vid en brand i ett kycklinghus utanför Kristianopel i går eftermiddag. Larmet kom strax före klockan 14 och flera brandkårer kallades till platsen.

Brand i svinstall

Arbetarbladet - 2013-05-08
STRÖMSBERG Ett antal grisar har räddats ut från en ladugård som började brinna på onsdagsförmiddagen. Larmet om branden kom strax före klockan 11 från Strömsbergs gård.

Brand i ladugård

Folkbladet.nu - 2013-05-08
Räddningstjänst, ambulans och polis är på väg till Norra Åbyn där det brinner i en ladugård. Det finns inga djur i byggnaden men det finns gastuber i byggnaden eftersom den används som verkstad.

Ladugård förstörd i brand

Nya Wermlands-Tidningen - 2013-05-07
KIL. Tio höns brann inne i okontrollerad gräsbrand
Tio höns brann inne då en ladugårdsbyggnad totalförstördes i en brand norr om Kil i går. Även ett pannhus är förstört, men ingen person kom till skada. Nu varnar räddningstjänsten för att elda gräs i blåsten.

Ladugård i Hoting brinner

Länstidningen Östersund - 2013-05-07
En gräsbrand i Hoting spred sig fort och har den nått en lada och en ladugård. Det brinner i en lada och en ladugård i Hoting i Strömsunds kommun.

Brand förstörde verkstad på bondgård

Dalarnas Tidningar - 2013-05-03
BJURSÅS En verkstad på en gård utanför Bjursås blev totalförstörd i en kraftig brand på fredagseftermiddagen.

Larm om brand i ladugård

Kristianstadbladet - 2013-05-03
Tollarp. Strax innan klockan 15 fick räddningstjänsten ett larm om en brand i Tollarpstrakten. Enligt de första uppgifterna brinner det i en ladugård där det inte finns några djur. Däremot ska det finnas flertalet bilar i byggnaden.

Hönor omkom när hönshuset brann ner

Nya Wermlands-Tidningen - 2013-05-07
Tio höns brann inne då en ladugårdsbyggnad totalförstördes igår i en brand. Även ett pannhus är förstört men ingen person kom till skada. Nu varnar Räddningstjänsten för att elda gräs i blåsten.

Stall totalförstört i brand

Upsala Nya Tidning - 2013-05-02
Sent på torsdagskvällen började det brinna i ett häststall utanför Knutby. Enligt uppgift ska ett antal djur finnas i stallet.

Brand i ladugård

Norrländska Socialdemokraten - 2013-05-01
JOKKMOKK. En relativt kraftig brand pågår i en tom ladugårdsbyggnad i Tjåmotis i Jokkmokk. Ladugården ligger ungefär 30 meter ifrån närmaste hus, och det beräknas därför inte vara någon risk för spridning. Inga personer har kommit till skada.

Lada med nya skotrar brann

Dagbladet Sundsvall - 2013-05-02
En lada i Nedre Bodacke i Liden brann ner under natten mot torsdagen. Vid halv femtiden natten mot torsdagen larmades polis och räddningstjänst till en brand i en timrad lada i Nedre Bodacke i Liden.

Brand i ladugård

Eskilstuna-Kuriren - 2013-05-02
Strax efter 3-tiden i natt kom larmet om brand i ladugårdsbyggnader. Det var två lador som brann utanför Alberga, mot Bärstahållet. Både polis och räddningstjänst var på plats. Ladorna var dock tomma på djur