Lantbrukets Brandskyddskommitté / Press / Lantbruksbränder
Skriv ut

Lantbruksbränder i pressen

Artiklar om lantbruksbränder  

Klicka på den röda texten för att komma till hela artikeln i den tidning där den har publicerats

100 djur dog när ladugård brann

 Tranås Tidning    02.06.2016 kl. 05:03     
Det var helt övertänt En storbrand utbröt i en ladugård i Linderås, strax utanför Tranås under torsdagsnatten. Ett 20-tal brandmän mötte deltog i släckningsarbetet. Enligt räddningstjänsten ska drygt 100 djur brunnit inne i ladugården.

Ladugård i full brand

SVT Nyheter Uppsala   17.05.2016 kl. 18:30
En bil som var parkerad i ladugården började brinna. Branden spred sig snabbt till den 100 kvadratmeter stora byggnaden. Det var strax efter 18 på tisdagskvällen som larmet inkom till räddningstjänsten.

Häftig brand härjade lager vid Skönabäck

Skånska Dagbladet   13.05.2016 kl. 17:41
Slimminge En stor lagerlokal vid Skönabäcks säteri fattade eld på fredagseftermiddagen. Trots omfattande insatser från räddningstjänsten kunde man inte gå in och släcka inifrån - riskerna bedömdes vara alltför stora.

Flera byggnader i misstänkt anlagd brand på Bökebergs ridgymnasium

Sydsvenskan   12.05.2016 kl. 13:24   
Under eftermiddagen brann det i flera byggnader på Bökebergs ridgymnasium i Svedala. Branden tros vara anlagd. - Det kan inte finnas någon förklaring till att det började brinna hundra meter ifrån varandra.

Ostgård brann ner

Nya Wermlands-Tidningen 09.05.2016
En ladugård i Norra Råda började brinna vid 12-tiden på måndagen. Det handlar om Lakene ostgård som brunnit ner till grunden. Enligt polisen fanns inga djur kvar i byggnaden, som är cirka 20 gånger 30 meter.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren   09.05.2016 kl. 11:50   
Umeå SOS har larmats om en ladugårdsbrand strax utanför Umeå. FÖLJ ÄMNEN Stöcksjö Bränder och olyckor Umeå Larmet inkom strax efter halv tolv på måndagsförmiddagen och rör en ladugård i Stöcksjö.

Brand inne i ladugård: "Den är helt övertänd"

GT - 07.05.2016 17:19
En person har förts till sjukhus med okända skador efter att en ladugård utanför Gullspång brann ner till grunden under lördagskvällen. - Ladugården var helt övertänd när vi kom till platsen, säger Daniele Coen, räddningschef i beredskap.

Ladugård totalt förstörd i brand

Kvällsposten - 06.05.2016 16:50
På fredagen brann en ladugård mellan Hörby och Sjöbo i Skåne. Djur ska ha funnits i byggnaden men tagits ut. - Det ska enligt uppgift vara en fullt utvecklad brand, säger Maya Forstenius på polisens ledningscentral.

Bilbrand i ladugård

Kristianstadsbladet - 06.05.2016 13:57
En bil förstördes vid branden i en ladugård vid Grödby utanför Bromölla. Två amerikanska bilar stod vinterförvarade i en lada i Grödby. När de startades vid 12.30-tiden på fredagen började en av dem brinna.

Efter stallbranden - nu söker Carolin hjälp

GT - 27.04.2016 11:36
Under natten mot i måndags brann stallet där Carolin Lund, 26, i Säve hade sina hästar ner till grunden. Nu mår både hon och hästarna dåligt av att vara ifrån varandra och hon söker nu någon som kan hjälpa henne med provisoriska hästboxar.

Räddade hästarna från branden

Ridsport - 25.04.2016
Sverige I natt vaknade hoppryttaren Carolin Lund och hennes familj av det som inte får hända. Det brann i stallet. Tillsammans hjälptes de åt att få ut de åtta hästarna ur den brinnande byggnaden

Fullt utvecklad brand i lada - gasflaskor kvar i byggnaden

Göteborgs-Posten - 25.04.2016
Tidigt på måndagsmorgonen började en ladugård brinna intill Kornhallsleden. Räddningstjänst och polis är på plats, och i nuläget är branden inte under kontroll. - Vi är på plats med 36 man och kommer bli kvar här länge.

Byggnad brann ner

Västgöta-Bladet - 21.04.2016
Eldning av stubbar trolig brandorsak
Ett uthus eller en form av lada brann ner till grunden i Hångsdala på onsdagseftermiddagen. Enligt polisen uppges brandorsaken vara att en närboende eldade stubbar.

Larm om brand i ladugård

Vestmanlands Läns Tidning - 20.04.2016
Räddningstjänsten larmades strax före 19 till trakten söder om Tillberga tätort. Detta sedan en ladugård rapporteras stå i brand.

Epa-traktor brann upp i ladugård

Smålänningen - 20.04.2016
En epa-traktor brann upp helt i en ladugård i Ugglansryd söder om Ryssby på onsdagskvällen. Ägaren släckte branden med en vattenslang. - Det var jättebra gjort, säger Christer Holmström, räddningsledare på räddningstjänsten i Ljungby kommun.

Larm om brand i ladugård

Upsala Nya Tidning - 19.04.2016
Räddningstjänsten är just nu på väg till en gård väster om Enköping sedan ett larm inkommit om att en brand uppstått i en ladugård på platsen.

Larm om brand vid Råbystallet

Vestmanlands Läns Tidning - 15.04.2016
Strax innan klockan 20 larmades räddningstjänsten till Kungsfågelgatan vid Råbystallet. Det har brunnit i en mindre, fristående byggnad. Flera vittnen larmade räddningstjänsten.

Ladugård brinner i Medle

SVT Nyheter Västerbotten - 15.04.2016
En brand har brutit ut i ett förråd och en ladugårdsbyggnad på en gård i Medle, polis och räddningstjänst skickades till platsen. Larmet kom in till SOS strax efter 16:00. - Vi har skickat räddningsenheter till platsen.

Ladugård brann ner: Var övertänd redan när vi kom fram

Östersunds-Posten - 15.04.2016
En ladugård i Tåsjö fattade eld på fredagsförmiddagen. Larmet till räddningstjänsten kom strax efter klockan 10 på fredagens förmiddag och både Strömsunds och Hotings manskap ryckte ut till brandhärden.

Kraftig brand i ladugård vid Mellösa

SVT Nyheter 15.04.2016
En kraftig brand uppstod i en ladugård i Mellösa under tisdagseftermiddagen. Enligt vår reporter på plats hördes gastuber explodera.

Stallbrand i Roslagsbro och gräsbrand på Rådmansö

Norrtelje Tidning - 28.03.2016
Rådiga grannar med vattenslang och stege kunde snabbt få bukt med lågorna. Strax före klockan ett på måndagen kom larm om en brand i ett stall i Roslagsbro.

Brand på Djursholms ridklubb - hästar evakuerade

StockholmDirekt - 24.03.2016
Strax innan tolv i dag fick brandkåren ett larm om en brand i ett stall i norrort. Strax innan lunch i dag började det brinna i cafeterian på Djursholms Ridklubb. Samtidigt som man larmade brandkåren började man även evakuera hästarna.

Stor ladugårdsbrand

SVT Nyheter Jönköping - 25.03.2016
Räddningspersonal från fyra stationer bekämpade branden i Rödja Norra Sandsjö, i Nässjö kommun, men byggnaden gick inte att rädda. Det var natten till fredag som larmet kom, vid 02.30-tiden.

Kraftig brand i ladugård

Hallands Nyheter - 19.03.2016
Det brinner just nu i en ladugård i Grimeton. Den är övertänd och räddningstjänsten håller just nu på med släckningsarbetet. Ladugården står fyra meter från ett boningshus men branden har inte spritt sig dit.

Stallbyggnad brann i Västra Vemmenhög

Skånska Dagbladet - 18.03.2016
Skurup På fredagsförmiddagen utbröt en brand i i en ladugård nära Västra Vemmenhög utanför Skurup. Brandbilar från tre stationer deltog i släckningsarbetet.

Brand i ladugård

Nya Wermlands-Tidningen - 11.03.2016
En ladugård i Butorp mellan Grums och Värmskog brann ner under fredagskvällen. Larmet kom strax efter 18. 0 Flera räddningsstyrkor åkte på larmet. I närheten av ladan finns ett bostadshus och det var ägarna som larmade om branden.

Rådigt ingripande räddade ladan

Eskilstuna-Kuriren - 04.03.2016
- Tänk om det hade börjat i natt, man blir alldeles stel, säger Berit Andersson som bor i Åstorp i Näshulta och var med och släckte den brand som bröt ut på fredagseftermiddagen. Branden upptäcktes av en ren slump.

Lada med grisar övertänd

Vestmanlands Läns Tidning - 24.02.2016
Klockan 08.19 larmades räddningstjänsten till Kungsbyns djurpark där det börjat brinna i en ladugård med grisar. Byggnaden var snabbt övertänd. När VLT kom på plats ramlade taket på ladan in. - Den är totalt nedbrunnen.

Lada totalförstörd i brand

Eskilstuna-Kuriren - 24.02.2016
Byggnaden var utom räddning när räddningstjänsten kom till platsen. Vid 01.30-tiden under natten till onsdag larmades räddningstjänsten och polisen till en brand i Näshulta utanför Eskilstuna.

Räddningstjänsten larmad om bilbrand nära stall

Arbetarbladet 2016-02-12
En personbil brinner bredvid ett stall i Hyttön i Älvkarleby kommun. Räddningstjänsten har larmats till platsen.

Ladugård övertänd i Stora Skedvi – hundratals grisar döda i lågorna

Dalarnas tidning - 2016-02-07
Strax före midnatt på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en kraftig brand i en ladugård på Forsa Gård i Stora Skedvi i Säters kommun. Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 23.36. Räddningstjänstens styrkor från Stora Skedvi och Säter larmades ut till Forsa Gård, liksom ambulans och polis. Senare tillkallades även vattenenheter från Falun och Borlänge.

Kraftig brand på Höglunda gård

EDSVALLA En byggnad på Höglunda gård i Edsvalla eldhärjades natten mot fredagen svårt. Larmet kom 02.33. Byggnaden ska ha brunnit kraftigt och såväl räddningstjänsten från Karlstad som Vålberg och Grums kallades till platsen.

Övertänd ladugård i Björnsnäs gård

Norrköpings Tidningar - 30.01.2016
Åby Ingen ska ha skadats i samband med branden. Vid 01.10 natten till lördag fick räddningstjänsten i Östergötland in ett larm om brand i Björnsnäs gård, Åby.

Brand i traktor vid lada

Blekinge Läns Tidning - 27.01.2016
En traktor började brinna på en gård utanför Fågelmara på onsdagskvällen. SOS larmades strax före 21. Ägaren lyckades förhindra att branden spreds vidare till ladubyggnaden.

Ladugård totalförstörd i brand - en häst försvann i kaoset

Östersunds-Posten - 27.01.2016
Vid halvtretiden fick räddningstjänsten larm om brand i en ladugård i Vemdalen. - När vi kom på plats var det övertänt så vi lät det brinna ner, säger Pernilla Åslund som är yttre befäl på plats i Vemdalen.

Övertänd maskinhall utanför Sunne

Nya Wermlands-Tidningen - 25.01.2016
En maskinhall på Gjutaregården utanför Sunne har brunnit ner. Larmet om branden inkom vid 07.50 på måndagsmorgonen. 0 - Det var en förbipasserande som såg branden och larmade.

Ny ladugårdsbrand - helt övertänd

Borås Tidning - 21.01.2016
En ladugård mellan Böne och Knätte brann ned på torsdagsförmiddagen. Räddningstjänsten anlände till platsen cirka 10.45. - Det var helt övertänt vid vår framkomst, säger Niklas Ignell på räddningstjänsten.

Ladugård i brand - "Det är övertänt"

Borås Tidning - 21.01.2016
En ladugård utan djur brann söder om Viskafors under natten till torsdagen. Ingen människa har skadats. - Det är övertänt, full fyr, säger Joakim Eriksson, fotograf på plats vid branden, klockan 03.30.

Stallägares snabba insats räddade ladugårdslänga

Sydöstran - 19.01.2016
Han fördes i ambulans till sjukhus efter att han fått i sig en hel del rök. Branden startade i en vägg på ena sidan av ladugårdslängan som tillhör Lindbergs stall i Rödeby.

Larm om brand i ladugård

Blekinge Läns Tidning - 19.01.2016
Klockan 19.22 på tisdagskvällen larmades räddningstjänsten om en brand i en ladugård i Spjutsbygd. Branden startade i en gavel på byggnaden och orsakades troligtvis av ett elfel

Djur innebrända - byggnad totalförstörd

Dalarnas Tidningar - 18.01.2016
Fem hönor brändes inne när en mindre byggnad fattade eld i Illmyra utanför Avesta. Den fristående byggnaden totalförstördes.

85-åring befaras död i brand

Sydöstran - 18.01.2016
Bostadshuset på en gård i Småland eldhärjades under kvällen. En 85-årig man bor i huset och polisen har inte lyckats att få kontakt med honom.

En till sjukhus efter brand i maskinhall

Skånska Dagbladet - 17.01.2016
Eslöv En person fick föras till sjukhus sedan en s k epa-traktor fattat eld och rökfyllt en maskinhall under söndagseftermiddagen. Branden utbröt på en gård mellan Revinge och Harlösa vid 14-tiden.

Ladugård totalförstördes i brand i Järbo - rubriceras som mordbrand

SVT Nyheter - 17.01.2016
Vid 19-tiden larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Järbo utanför Sandviken. Byggnaden totalförstördes och polisen har upprättat en anmälan om misstänkt mordbrand.

Brand i lada

Nerikes Allehanda - 15.01.2016
En lada på en gård mellan Hallsberg och Pålsboda har brunnit ner till grunden. Branden larmades in strax innan nio på morgonen. Ladan har brunnit ner till grunden. Räddningstjänsten har spärrat av ett område på 300 meter runt ladan.

"Han räddade förmodligen ladugården"

Borås Tidning - 13.01.2016
Man i Ulricehamn släckte brinnande jordbruksmaskin i ladugård - hyllas av räddningstjänsten. Strax före 16 på onsdagen larmades räddningstjänsten om brand i en ladugård i Kölingared, Ulricehamn.

Fullt utvecklad brand i lada

Upsala Nya Tidning - 09.01.2016
Byggnaden var utom räddning när räddningstjänsten kom fram. Vid klockan halv ett under natten till lördag larmades räddningstjänsten till Österby bruk utanför Östhammar.

Traktor brann i ladugård

NYHETERsto - 08.01.2016
Traktor brann i ladugård Stenungsun Räddningstjänsten i Stenungsund larmades vid 11:50 till Norra Anrås, söder om Stenungsund där en traktor brunnit i en ladugård. Det ska inte a funnits några djur i ladugården.

Brand bröt ut i ladugård

Nerikes Allehanda - 07.01.2016
Ägarna till en ladugård utanför Degerfors upptäckte vid 13-tiden på torsdagen att det brann i byggnaden. Man larmade Bergslagens räddningstjänst. - Det var en kraftig rökutveckling när vi kom till platsen.

"Vi lyckades få ut alla får"

Värmlands Folkblad - 07.01.2016
Tidigt på torsdagsmorgonen fattade Säters gård i Ulvsby eld. Det är en ladugård som brinner och 300 får finns inne i byggnaden. Räddningstjänsten har precis kommit till platsen och har påbörjat släckningsarbetet.

Stall brann ned till grunden - vittnes rådiga ingripande räddade familj och hästar

Hela Hälsingland - 04.01.2016
Ett stall totalförstördes i en brand tidigt på måndagsmorgonen. De boende i huset intill kunde räddas tack vare ett vittne som upptäckte branden.

Kraftig brand i ladugård

Piteå-Tidningen - 03.01.2016
Boden En kraftig brand har brutit ut i en ladugård i Forsnäs. Räddningstjänsten larmades till branden strax intill riksväg 97 vid 23.45 på lördagskvällen. -Det är en ladugård som är helt övertänd.

Ladugård i Karl Gustav i brand

Hallands Nyheter - 02.01.2016
Varberg På lördagseftermiddagen började en ladugård utanför Karl Gustav i Varbergs kommun att brinna. Larmet om branden kom in strax innan klockan tre på lördagseftermiddagen.

Ladugård i Händene brann ner till grunden

Nya Lidköpings-Tidningen - 28.12.2015
En ladugård i Händene brann ner till grunden under natten till måndagen. Larmet om branden kom strax efter midnatt och när räddningsstyrkorna anlände var ladugården övertänd.

Grisar fick fly eldhärjad ladugård

Sundsvalls tidning - 28.12.2015
En brand rasade på en vind i en ladugård i Stöde, fyra mil väster om Sundsvall. 250 grisar som fanns inne i byggnaden fick utrymmas. Räddningstjänsten jobbade med att få kontroll på branden och motverka spridning till intilliggande byggnader.

Karina räddade sina hundar ur elden

Kvällsposten - 27.12.2015
Grannen ringde under julfirandet: "Det ryker från ert hus"
Karina Horneij och Bo Lindén var på släktens årliga annandagsmiddag när en granne plötsligt ringde och sa: "Gud, vad det ryker från ert hus". Hemma i villan befann sig familjens två hundar, Bella och Liam. - När jag kom hit hade det börjat slå lågor genom taket, säger Karina som lyckades hinna hem på fem minuter och rädda de båda hundarna.

Ladugårdsbrand i Aneby

Vetlanda-Posten - 21.12.2015
En ladugård i Frinnaryd med 90 kor i fattade eld tidigt på måndagsmorgonen. Publicerad Det var Johnny Mattsson som upptäckte lågorna i ladugårdens gavel vid halv sex-tiden. Han arbetar i ladugården och larmade räddningstjänsten direkt.

Brand i pannrum på gård

Borås Tidning - 14.12.2015
Räddningstjänsten ryckte ut till en gård öster om Berghem. Där, i Öresten Ryd, brann det i en fristående byggnad där det ska finnas ett pannrum.

Brandrök i ladugård med 200 djur

Länstidningen Östersund - 13.12.2015
En brand i en ladugårdsbyggnad i Änge inträffade vid 14-tiden på söndagen Räddningstjänsten ryckte ut med uppgifter om att branden då var släckt men att det fortfarande förekom rök, sedan det brunnit i ett proppskåp.

Lada förstördes i brand

Barometern - 07.12.2015
En ladugård i Södra Åleberg utanför Emmaboda brann ner till grunden tidigt på måndagsmorgonen. Inga djur eller människor kom till skada. Klara Hammarling vaknade strax efter klockan 4 på måndagsmorgonen av att hunden skällde.

Brand i ladugård

Östgöta Correspondenten - 05.12.2015
ÖSTERGÖTLAND Räddningstjänsten larmades på lördagseftermiddagen till en befarad ladugårdsbrand i närheten av Vånga. Larmet från platsen norr om Roxen, strax väster om Skärblacka, inkom vid 16.20-tiden.

Brand i ladugård

SVT Nyheter Väst - 05.12.2015
Räddningstjänsten larmades till en misstänkt brand i en ladugård under lördagsmorgonen. I ladugården fanns en kalvbesättning men ingen av individerna tog skada.

Ladugård brann ner till grunden

Sydsvenskan - 05.12.2015
En större ladugårdsbyggnad totalförstördes i en brand i Hulrugered utanför Båstad. BILD: Jan Emanuelsson... Räddningstjänst, polis och ambulans larmades om branden vid 05.25 på lördagsmorgonen.

Brand i ladugård

Helsingborgs Dagblad - 02.12.2015
- Det brann i en vägg i en ladugård. Räddningstjänsten lyckades begränsa branden till bara den platsen, säger Kenneth Eriksson, inre befäl på Räddningstjänsten Nordväst.

Stallbrand kan ha startat i bil

Eskilstuna-Kuriren - 01.12.2015
Utredningen är avslutad men exakt hur sommarens brand vid Vånga gård uppstod förblir en gåta. - Enligt våra forensiker har branden med största sannolikhet börjat i en bil som stod intill ladan. Hur den uppstod är av okänd orsak.

Brand i ladugård

Hallands Nyheter - 30.11.2015
Vessigebro Klockan 12.47 på måndagen kom ett larm om en brand i en ladugård utanför Vessigebro. Branden, som ska ha startat i ett elskåp, kunde snabbt släckas.

Villa rökskadad efter brand i pannrum

Hela Hälsingland - 26.11.2015
Norrhälsinge räddningstjänst larmades vid 17:30-tiden på torsdagen om en villabrand i Medvik, Forsa, väster om Hudiksvall. Det var de boende i huset som hade slagit larm sedan de känt en stark röklukt från källarvåningen.

Deras livsverk förstördes på bara några få minuter

Lantbruk & Skogsland - 28.11.2015
På några få minuter var byggnaden som en fackla. Minst 80 djur dog bara en enda kvigkalv klarade sig. Ladugårdsbranden är det värsta som hänt Lena och Christer Strömbeck.

Motorvärmare orsakade bilbrand

Sundsvalls Tidning - 25.11.2015
Under natten till onsdagen larmades räddningstjänst och polis till en bilbrand på en gård mellan Laggarberg och Timrå. Motorvärmare orsakade bilbrand....

Brand på djursjukhus

Södermanlands Nyheter – 23.11.2015
Strax före klockan 14 fick SOS larm om en brand på Strömsholms djursjukhus. Enligt polisen brann det i huvudbyggnaden och all personal och ett 20-tal djur evakuerades.Branden startade i ett elskåp på vinden i huvudbyggnaden och vid 14.30-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet.

Höns räddades från brand

TTELA - 23.11.2015
NYGÅRD 18.57 Ett hönshus utanför Nygård brann ner helt och hållet på måndagskvällen. Räddningstjänsten i Lilla Edet larmades till gården vid 16.45-tiden och när man kom till platsen fanns inget att göra för att rädda hönshuset.

"Jag hann köra ut traktorn i bara kalsongerna undan elden"

Norrländska Socialdemokraten - 22.11.2015
Niklas Hansson och fru väcktes vid tretiden på söndagsmorgonen av par som kört förbi på väg 97 och sett att deras ladugård brann. " Jag rusade ut i kalsongerna och hann köra ut min traktor undan lågorna".

Brand i hjullastare

TTELA - 15.11.2015
KYRKEBYN 18.41 Räddningstjänsten i Brålanda ryckte ut till en brand i en hjullastare på söndagseftermiddagen. Larmet kom strax före klockan 17 då hjullastaren började brinna av oklar anledning.

Larm om brand i lada

Sveriges Radio Blekinge - 15.11.2015
Räddningingstjänsten fick vid 9.15 larm om brand i en ladugård i Johhanishus. Det ska vara torv som är varm och ryker men inga lågor. DELA Artikeln uppdateras. Dela E-post Fler

Grannar stöttar i brandkatastrofen

Skövde Nyheter - 03.11.2015
Lantbrukaren som fick sin gård totalförstörd i en brand får god hjälp av sina grannar. De hjälps åt att ta hand om gårdens mjölkkor. - Det tillhör kulturen bland oss bönder att ställa upp för varandra, säger en anhörig till den drabbade familjen.

50-talet kor innebrända när ladugård brann ned

Mariestads-Tidningen - 02.11.2015
Ett 50-tal mjölkkor och köttkor gick inte att rädda när det började brinna på gården strax norr om Värsås vid fyratiden på måndagsmorgonen.

Kraftig rökutveckling från minkgård

Sydöstran - 23.10.2015
Vid lunchtid i torsdags utbröt en brand på en minkgård strax utanför Mjällby. När räddningstjänsten kom till platsen möttes de av en omfattande rökutveckling.

Svårsläckt brand i silo

Barometern - 16.10.2015
Vid halv fyra på fredagseftermiddagen kom larmet till SOS. Det är en silo som av oklar anledning har börjat brinna och det är kraftig rökutveckling på platsen. Silo finns i området gamla Råsbäck i Tvärskog.

Höns innebrända i ladugårdsbrand

GT - 13.10.2015
En ladugårdsbrand härjade på tisdagsmorgonen utanför Hagfors i Värmland. I ladugården fanns 20 höns och två kalkoner. Ingen person ska ha skadats vid branden.

Brand i ladugård

Katrineholms-Kuriren - 13.10.2015
Det brinner på Stenta Gård utanför Katrineholm. Det är i en ladugård det brinner och där ska det finnas flertalet kycklingar..

Halmbalar i brand

Norra Skåne - 10.10.2015
Kristianstad Ett 40 gånger 100 meter stort område med mellan 600 och 700 halmbalar fattade i morse av okänd anledning eld vid Gringelstadskorset, söder om Gringelstad. Larmet kom till räddningstjänsten vid 05.27.

Bil i brand - häst fick räddas

Jnytt - 09.10.2015
En bil började under fredagseftermiddagen att brinna vid Järabacken i riktning mot Nässjö. En häst fick räddas ur den hästtransport som var kopplad till bilen.

Fullt utvecklad brand i ladugård

Hela Hälsingland - 09.10.2015
Det slår lågor ut genom taket från en ladugård i Kilafors. Byggnaden är helt övertänd - nu fokuserar räddningstjänsten på att se till att branden inte sprider sig.

Ingen värme efter brand i pannan

Katrineholms-Kuriren - 07.10.2015
En lika plötslig som oförklarlig brand orsakade på onsdagen stora problem på Hofsta gård. Branden slog ut hela gårdens värmeförsörjning.

Mindre hus övertänt

Sveriges Radio Uppland - 06.10.2015
En brand utbröt i ett mindre hus i Veckholm utanför Enköping runt halv fyra. När räddningstjänsten kom dit var byggnaden helt övertänd. Det finns ingen spridningsrisk till ett intilliggande stall med djur i, enligt räddningstjänsten.

Arbetsmaskin brann i Veddige

Hallands Nyheter - 06.10.2015
Veddige En arbetsmaskin brann på en gård i Veddige på tisdagseftermiddagen. Branden startade vid 13.50, en halvtimme senare hade räddningstjänsten branden under kontroll. Branden spred sig aldrig till närliggande byggnader.

Övertänd lada i Storsten

Dalarnas Tidningar - 04.10.2015
Strax före klockan 11 på söndagen larmades räddningstjänsten ut om en brand i en lada i området Storsten, strax utanför Borlänge. Enligt SOS Alarm är ladan övertänd. Det finns även byggnader i närheten.

Ladugård söder om Skeda brann ned

Östgöta Correspondenten - 30.09.2015
En gård strax söder om Skeda utmed riksväg 23/34 eldhärjades på onsdagsförmiddagen.

Brand på vind vid pannrum

Nerikes Allehanda - 30.09.2015
Vinden till ett servicerum intill en halmpanna började på onsdagsmorgonen att brinna. Räddningstjänsten larmades strax före klockan 8 till en gård utanför Fellingsbro. Det brann med öppna lågor på vinden till ett servicerum.

Silobrand i Moholm

Mariestads-Tidningen - 28.09.2015
Under måndagen brann det i en silo på Hageby gård i Moholm. DELA ARTIKEL Rätta fel Ingen kom till skada vid branden i en silo på Hageby gård i Moholm.

20 ton spannmål förstört i brand

Ystads Allehanda - 24.09.2015
En spannmålstork på Hvidarps gård i Rydsgård började brinna på torsdagsförmiddagen. Det var en överhettning i torkanläggningen som ledde till en glödbrand. - Vid sådana här bränder finns det en överhängande risk för dammexplosioner.

Brandmän övar hästhantering på ridskola i Östanbräck

Hela Hälsingland - 23.09.2015
Om ett stall börjar brinna är det väldigt bråttom att hinna få ut hästarna. Den här veckan lär sig räddningstjänsten i Hudiksvall hur de hanterar hästarna på ridskolan i Östanbräck.

Byggnad och lådor blev aska

Hallandsposten - 19.09.2015
MELLBY En mindre byggnad och flera hundra potatislådor blev lågornas rov vid en brand i Mellby på fredagskvällen. Larmet från Korskulla gård kom vid 19-tiden. Då brann det för fullt i en stapel med potatislådor.

40-tal tjurar räddades från brand

SVT Jönköpingsnytt - 19.09.2015
En maskinhall brann upp utanför en gård öster om Gislaved natten till lördagen. Larmet till räddningstjänsten kom vid tvåtiden om brand i en maskinhall på en gård strax öster om Gislaved.

Brand i silo

Skövde Nyheter - 19.09.2015
Strax efter klockan sju på lördagsmorgonen larmades SOS om en brand i en spannmålssilo i Vreten i Skövde.

Hembesök för färre skador

Tjugofyra7 - 17.09.2015
GRÄSTORP Vi står i ett uthus. Det pratas separerade brandkällor, brandceller med dubbla gipsskivor och förskjutna skarvar.
För två år sedan startade Länsförsäkringar Skaraborg en skadeförebyggande enhet, helt enkelt kundservice inom vatten, lås och larm, brand och el....Lantbruk, företag, bostadsrättsföreningar, egna hem med mera kan få servicebesök för ett säkrare skydd.

Brand i silo norr om Hedemora

Dalarnas Tidningar - 16.09.2015
Det brinner i en silo vid Älvgården intill länsväg 270, norr om Hedemora. Larmet inkom klockan 13 på onsdagen. Utryckningsfordon är på väg. Texten uppdateras.

Mindre brand i spannmålstork

Piteå-Tidningen - 16.09.2015
ROKNÄS, UPPDATERAD Räddningstjänsten åkte vid 12-tiden på onsdagen till Roknäs efter larm om rökutveckling i en spannmålstork i en silo. En motor hade gått varm och bildat glöd som ledde till en mindre brand i isoleringen.

Traktor började brinna

Ystads Allehanda - 15.09.2015
Räddningstjänsten ryckte på tisdagskvällen ut till en gård i Tomelilla efter larm om brand. Det var en mindre traktor eller gräsklippare som börjat brinna inne i en lada eller liknande.

Ladugård övertänd - oljebil i närheten

Smålands-Tidningen - 15.09.2015
En brand har utbrutit i en ladugård, strax söder om Bodafors. Publicerad Uppdaterad 07:24 Larmet inkom 00.39. Enligt räddningstjänsten är ladugården övertänd och är utom räddning.

Stubbåker sattes i brand

Skaraborgs läns tidning – 11.09.2015
Vara Klockan 14.15 på fredagseftermiddagen fick SOS Alarm in ett larm om en gräsbrand i Kvänum.
— Det var en skördetröska som kört in i en elledning och antänt en stubbåker, säger Jesper Rydeling, styrkeledare vid räddningstjänsten.

Ladugård övertänd - branden sprider sig

Östgöta Correspondenten - 11.09.2015
ÅTVIDABERG Räddningstjänsten har larmats till en ladugårdsbrand väster om Åtvidaberg. Sex fordon från Linköping, Åtvidaberg och Bestorp är på väg till brandplatsen. Artikeln kommer att uppdateras.

Ladugårdsbrand i Vetlanda

Tranås Tidning - 06.09.2015
En lada har brunnit ner till grunden på Vedatorget i Vetlanda. Enligt polis ska inga djur ha befunnit sig i ladan eller kommit till skada i samband med branden. Publicerad Polisen larmades om branden klockan 06.13 under söndagen.

Granne med traktor stoppade brand

Skånska Dagbladet - 04.09.2015
Lövestad En granne med traktor och tillkopplad kultivator stoppade vidare spridning av en brand i Lövestad. En lantbrukaren hade hört konstiga ljud från sin halmbalspress och upptäckt att det börjat att brinna i den.

Ladugård i lågor

Skånska Dagbladet - 01.09.2015
Höör En brand härjar i en ladugård i Osarp utanför Höör. Räddningtsjänst riktar nu in sig på att förhindra att branden sprider sig. Det var vid 04.20-tiden på natten mot tisdagen som branden larmades in till SOS.

http://www.alingsastidning.se/2015/08/ladugard-blev-lagornas-rov/

Ladugård blev lågornas rov

Alingsås Tidning - 31.08.2015
Stora mellby En ladugård norr om Stora Mellby brann ner till grunden natten till måndagen. Inga djur kom enligt uppgift till skada. Larmet kom vid halv tre-tiden.

Ladugård brann utanför Mjölby

Norrköpings Tidningar - 30.08.2015
Mjölby Natten mot söndagen larmades räddningstjänsten om en övertänd byggnad. Vid 01.30-tiden, natten mot söndagen, larmades räddningstjänsten till Fogdegården utanför Mjölby.

Brand i arbetsfordon

Skövde Nyheter - 29.08.2015
Räddningstjänsten ryckte ut på ett larm om en brand i Skövde. Larmet kom in 17.16 och enligt det så brann en skördetröska. Arbetsfordonet stod vid Vallby Sörgården. Branden spred sig inte till gräs eller mark och ingen skadade sig vid branden.

Lantbrukare begränsade brand i balpress

Barometern - 27.08.2015
En balpress började brinna i Gårdstorp på torsdagen. Larmet kom strax innan klockan 13. Det var under själva arbetet som balpressen fattade eld med öppna lågor. - Lantbrukaren agerade mycket rådigt.

Ladugård övertänd

Sveriges Radio Jönköping - 25.08.2015
Enligt ett larm till SOS Alarm brinner det i en ladugård utanför Reftele. Dela Vid 04:20 inkom ett larm till SOS Alarm om en övertänd ladugård i Kållerstad utanför Reftele i Gislaveds kommun.

Kraftig brand i ladugård

Upsala Nya Tidning - 24.08.2015
En större ladugårdsbyggnad står övertänd i Åsby utanför Knutby. Räddningstjänsten larmades om branden klockan 22.37 på söndagskvällen. -Inringaren hade någon form av glödbrand i spannmål vid första samtalet.

Bonde hjälte vid brand

Sydöstran - 23.08.2015
En lantbrukare i Ramdala förhindrade med all sannolikhet en större markbrand på söndagseftermiddagen. Det var lantbrukarens hustru som upptäckte att det brann i flera av deras balar på en åker utanför Ramdala.

Skördetröska började brinna

Östgöta Correspondenten - 22.08.2015
VADSTENA En skördetröska började brinna utanför Vadstena på lördagskvällen. Räddningstjänsten larmades vid 18.30-tiden till Bondorlunda där det hade börjat brinna i motorutrymmet på skördetröskan.

Brand i spannmålstork under kontroll

Nya Lidköpings-Tidningen - 21.08.2015
Räddningstjänsten har larmats till en brand på Bredegården, Tranum, utanför Lidköping. Larmet från SOS kom in klockan 19.35 och enligt uppgifter brinner det under taket till en spannmålsanläggning. Omfattningen på branden är okänd.

Gödselstack står i brand

Upsala Nya Tidning - 21.08.2015 18:48
En gödselstack på en gård utanför Enköping har fattat eld. Räddningstjänsten larmades om branden vid Hårbygård strax efter klockan 17 på fredagen. Brandstyrkor är på plats. Släckingsprognosen är satt till 4-5 timmar.

Ny släckmetod räddade halländsk gård

Sveriges Radio Halland - 21.08.2015
Räddningstjänsten Västs nya släckmetod med så kallade släckgranater har visat sig vara väldigt effektiv. Deltidsbrandmannen och styrkeledaren Conny Jonsson räddade med dem Larsolsgård i Rolfstorp med 500 djur från att brinna.

Halmpress började brinna

Helsingborgs Dagblad - 19.08.2015
Räddningstjänsten larmades vid klockan 12.45 på onsdagen till en gård i Böketofta, där det brann i en halmpress. Maskinen användes på fältet när den fattade eld.

Minst 100 kor döda i brand

Barometern - 17.08.2015
En ladugård brinner strax norr om Alböke. Vid 12-tiden kom larm om brand i en ladugård nära väg 136, strax norr om Alböke. Enligt polisen möttes räddningstjänsten av kraftig rökutveckling när de kom till platsen.

Brand i lada i Ekeby

Helsingborgs Dagblad - 17.08.2015
Räddningstjänsten var snabbt på plats och kunde få kontroll över elden. I nuläget anses elden vara släckt men räddningstjänsten är kvar och eftersläcker eftersom det fortfarande finns glöd kvar.

Gödselstack fattade eld i Skottorp

Hallandsposten - 15.08.2015
Skottorp Strax efter lunch på lördagen mottog räddningstjänsten ett larm angående en brand vid en ladugård i Nya Skottorp. - Det var i en gödselstack, modell större, som det brann, säger Johan Wallin på räddningstjänsten.

Brand krävde tömning av 35 ton spannmål

Ystads Allehanda - 15.08.2015
På fredagskvällen larmades räddningstjänsten till en gård utanför Östra Kärrstorp där det fanns misstanke om en brand i en silo.

Släckte brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 27.07.2015
Umeå En ladugård i Djäkneböle började brinna på måndagseftermiddagen. Enligt SOS alarm kunde personer på platsen själva släcka elden, men räddningstjänsten från Umeå åkte ändå till platsen för kontroll.

Hus brann ner till grunden

Trelleborgs Allehanda - 26.07.2015
Ett boningshus på en gård strax utanför Gislöv brann ner på söndagen. Räddningsstyrkor från Trelleborg och Klagstorp bekämpade vid 12-tiden på söndagen en stor brand strax utanför Gislöv.

Förråd med gasol övertänt

Östgöta Correspondenten - 25.07.2015
Gistad Larmet om en brand inkom strax innan 10 på lördagsmorgonen. Enligt uppgift ska det brinna i en förrådsbyggnad utanför Gistad. Räddningstjänsten är på plats med tre bilar och sju brandmän bekämpar branden.

Bara tre djur överlevde

Västerviks Tidningen - 23.07.2015
Brand Räddningstjänsten uppger att 96 djur brann inne vid den stora ladugårdsbranden norr om Odensvi nu på morgonen. När räddningstjänsten kom till ladugården var den helt övertänd.

Brand i hästladugård

Upsala Nya Tidning - 19.07.2015
En ladugård i Eskesta har brunnit ner. Räddningstjänst arbetar med att begränsa branden. Ladugården ska vara 20 gånger 20 meter stor och är helt nerbrunnen. Räddningstjänsten arbetar för fullt för att begränsa elden.

Larm: Ladugård i brand i Tenhult

Jönköpings-Posten - 16.07.2015
Det ska ha börjat brinna i en ladugård i Tenhultstrakten. SOS Alarm fick in ett larm om händelsen klockan 18.38 på torsdagskvällen.

Storbrand på Vånga gård

Eskilstuna-Kuriren - 05.07.2015
En brand har utbrutit i en stallbyggnad på Vånga gård mellan Malmby och Stallarholmen. Mer information följer.

Självantändning i en gödselstack

Barometern - 03.07.2015
Vid halv tre på eftermiddagen fick Räddningstjänsten ett larm om en brand i Bostorp. Det blev utryckning från Runsten station och från Färjestadens station. Branden släcktes snabbt. Det var gammal halm och annat som hade självantänt.

Ladugård brann ner till grunden

Nya Wermlands-Tidningen - 02.07.2015
En brand startade vid 20.30-tiden i en ladugård vid Norra Fjäll ett par kilometer öster om Charlottenberg.
- Vi vet inte riktigt hur branden startade, ägaren var inte hemma när det började brinna, säger räddningsledaren Torbjörn Tholin.

Stora värden till spillo i anlagd brand

Piteå-Tidningen - 01.07.2015
BODEN En enligt polisen misstänkt anlagd brand inträffade på onsdagskvällen i Boden. Stora värden gick till spillo i branden i byggnaden, en slags ladugård, fanns tre personbilar, tre släpfordon, en grävmaskin och...

Telefonkö när traktorn brann

Bblat - 28.06.2015
Köping Simon Andersson hade lämnat traktor en kort stund när det plötsligt small till och den började brinna. Traktorn blev helt utbränd, men branden spred sig inte och ingen blev skadad.

Höbalar i brand på Pålsjö

Helsingborgs Dagblad - 26.06.2015
På en intilligande äng har ett antal höballar fattat eld. Hur elden uppstod är ännu oklart men det verkar inte som att den skulle ha varit anlagd. Räddningstjänsten arbetar för tillfället med att släcka elden.

Ladugård övertänd i Nårunga

Alingsås Tidning - 26.06.2015
Nårunga Tidigt på fredagskvällen bröt en brand ut på en gård i Nårunga. Enligt räddningstjänsten blev en ladugårdsbyggnad helt övertänd. Det blåste mycket på platsen vilket innebar att det fanns en spridningsrisk.

Nedbrunna ladugården byggs upp igen

Sveriges Radio Jönköping - 26.06.2015
Lönnebergs gård utanför Jönköping brann ner för en dryg månad sedan. Nu ser det ut som att gården komma byggas upp igen. Dela I maj brann ladugården Lönneberg utanför Jönköping ner till grunden och nästan 50 djur brann inne.

Byggnad i lågor utanför Östervåla

Sala Allehanda - 26.06.2015
Fastighetsägaren kunde rädda dyrbara maskiner En större byggnad har brunnit ned på en gård i Aspnäs utanför Östervåla. I byggnaden fanns bland annat representationslokaler, omklädningsrum och pannrum.

Storbrand i ladugård

Östgöta Correspondenten - 23.06.2015
Nykil Vid 11.30-tiden på tisdagen fick räddningstjänsten larm om att det utbrutit en brand i en ladugård eller ett stall, söder om Nykil.

Hästtransportsbuss i brand

Länstidningen Östersund - 23.06.2015
Räddningstjänsten fick under måndagseftermiddagen larm om en brand i en hästbuss. Ekipaget befann sig då cirka en mil utanför Bräcke, på väg mot Sundsvall.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 19.06.2015
Nordmaling Räddningstjänsten i Nordmaling har larmats om en brand. SOS Alarm uppger att larmet gäller en ladugård på Byvägen i Håknäs. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning. Räddningstjänsten är på väg till platsen.

Kraftig brand bröt ut i ladugård

Upsala Nya Tidning - 18.06.2015
Uppsala Traktorer och maskiner skadades i den kraftiga branden på Brunna Gård utanför Uppsala.

Delar av en ladugårdsbyggnad brann...

Sveriges Radio Väst - 15.06.2015
Delar av en ladugårdsbyggnad brann ner sent igår kväll i trakten av Ärtemark. Dela Polisen misstänker inget brott, och ingen människa har kommit till skada. Troligen uppkom branden efter användning av en vinkelslip.

Brand i ladugård

Bohusläningen - 06.06.2015
Kungshamn En jordägare skulle elda på gården i Liddal i Kungshamn. Men någonting gick snett. -Elden tog sig i ladan, säger vakthavande befäl vid polisen i Göteborg.

Gård totalförstörd i brand

Värmlands Folkblad - 05.06.2015
Lerviks gård i Filipstad är helt övertänd. Släckningsarbetet beräknas ta hela natten. Personal från brandstationerna i Filipstad, Hällefors och Lesjöfors arbetar med att släcka den just nu helt övertända gården i Filipstad.

Ladugård brinner - gasflaskor i huset

GT - 05.06.2015
Det brinner i en ladugård utanför Grästorp just nu och det befaras finnas gasflaskor i byggnaden. Räddningstjänsten fick larmet precis innan klockan två på fredagseftermiddagen och räddningsstyrkor skickades till platsen.

Akka förbjudna ha ridläger i sommar

Skånska Dagbladet - 05.06.2015
Akka ridcenter får inte ha folk som övernattar på Lindbo gård - innan bristande brandskydd har åtgärdats. Förbudet är förenat med vite om 78 000 kronor.

Traktor i garage började brinna

Nerikes Allehanda - 04.06.2015
I samband med svetsarbete började en traktor parkerad i ett garage att brinna. Branden, på en gård i Alm utanför Hallsberg, larmades till Nerikes brandkår klockan 08:06 på torsdagsmorgonen.

Ladugård förstörd i brand

Smålandsposten - 28.05.2015
En ladugård brann under natten till torsdagen ner till grunden i Barkhult, strax väster om Häradsbäck. Strax efter klockan ett på natten fick polis och räddningstjänst larm om en fullt utvecklad brand i en ladugård i Barkhult i Älmhults kommun.

Stor ladugårdsbrand i Grästorp

Skaraborgs Läns Tidning - 27.05.2015
Tre räddningstyrkor rycker just nu ut till en ladugård i Grästorp som står i lågor. Larmet kom in 17.36 och det ska handla om en omfattande ladugårdsbrand.

Hundratals halmbalar i brand

Kristianstadsbladet - 24.05.2015
På söndagseftermiddagen upptäcktes en brand vid Åbyvägen norr om Färlöv. Räddningstjänst larmades klockan 16.22 och vid det laget hade branden tagit sig i flera hundra halmbalar som låg bredvid varandra på en åker.

Storbrand på herrgård

Upsala Nya Tidning - 24.05.2015
Räddningstjänsten på söndagen: Vi har 20 man på plats - minst". Vid strax efter klockan 14 på söndagen larmades räddningstjänsten till Hallkved i Funbo öster om Uppsala sedan en brand utbrutit på en herrgård.

Ladugårdsbrand i Källsjö

Hallands Nyheter - 22.05.2015
Källsjö Strax efter klockan 12 på fredagen inkom brandlarmet till SOS Alarm. Enligt de första uppgifterna brinner det i taket på en ladugårdsbyggnad i Källsjö och enligt uppgifter till HN ska det finnas får inne i ladan.

70-tal kor brann inne i ladugård

Jönköpingsposten 21.05. 2015
Ett 70-tal kor brann inne i ladugårdsbranden på Lönnebergs gård, strax utanför Jönköping, på torsdagseftermiddagen. Djuren hade egentligen aldrig någon chans eftersom ladugården var helt övertänd efter bara ett par minuter. Samtidigt räddades omkring 60 kor från en sidobyggnad.

Ladugård totalförstörd i brand i natt

Värnamo Nyheter - 14.05.2015
Klevshult. Under natten till Kristi himmelfärdsdag började det brinna i en ladugård mellan Klevshult och Åker strax söder om Skillingaryd. Larmet kom in till SOS klockan 01.22.

Häststall började brinna

Motala & Vadstena Tidning - 09.05.2015
Blåljus Räddningstjänsten larmades strax efter klockan halv sex till en vad man befarar vara ladugårdsbrand i Borensberg. För tillfället finns inga uppgifter om branden, vare sig omfattning eller om några djur ska vara i fara.

Brand i ladugård nära bostadshus

Hallands Nyheter - 08.05.2015
Det brinner i en ladugård i Årstad. Räddningstjänsten är på plats och bekämpar branden. Bostadshuset ligger enligt de första uppgifterna cirka 30 meter från ladugården. Det brinner i ladugårdens tak.

Brand i panncentral vid bondgård

Eskilstuna-Kuriren - 08.05.2015
En panncentral står i brand. Vid 17.45-tiden kom larmet om branden som ska ha brutit ut i en fristående panncentral, på en bondgård vid Margretelund, Stallarholmen. Såväl branden som vinden uppges vara kraftig.

Brand på gård i Hamneda

Smålänningen - 08.05.2015
Hamneda/Hällorna. Ett larm har inkommit om en brand i Hamneda, enligt de första uppgifterna från SOS Alarm. Det brinner i en förrådsbyggnad på en gård i Hamneda/Hällorna.

Våldsam brand ödelade maskinhall

Ystads Allehanda - 07.05.2015
Ett lager i Hjälmaröd strax utanför Kivik totalförstördes under torsdagen i en brand. Brandkåren kom till platsen strax efter klockan 13.

Brand rasar på 350 år gammal skånsk gård

Kvällsposten - 07.05.2015
En brand rasar sedan 12-tiden i stallet vid Dammhuset utanför Vinslöv som är ett nära 350 år gammalt skånskt kulturminne. Själva mangårdsbyggnaden är inte hotad. Räddningstjänsten från Vinslöv och Kristianstad finns på plats.

Storbrand stoppades i sista stund

Trelleborgs Allehanda - 04.05.2015
Det som hade kunnat bli en omfattande ladugårdsbrand i Fröjdenborg på måndagsförmiddagen stoppades i sista stund. - Det hade kunnat gå riktigt illa, säger insatschefen Martin von Gertten.

Halmbalar brinner vid gamla sockerfabriken

Ystads Allehanda - 30.04.2015
Räddningstjänsten har larmats till Torsviksvägen i Skivarp med anledning av en brand. Enligt räddningstjänstens inre ledningsstab ska det vara 100-150 halmbalar som brinner. Balarna står intill den gamla fabriken.

Tre hus brann ner till grunden

Expressen - 01.05.2015
Tre bostadshus utanför Tierp började brinna i går eftermiddag. Husen brann ner till grunden. - Det fanns ingen risk att det skulle sprida sig utanför det området, säger Linda Ulfves på Storstockholms Brandförsvar.

Brand i pannrum

Västerbottens-Kuriren - 30.04.2015
Nordmaling Vid 22.30-tiden inkom ett larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Nordmaling. Enligt uppgifter från SOS alarm ska branden ha brutit ut i ett pannrum i ladugården.

Elden tog sig aldrig

Norrländska Socialdemokraten - 30.04.2015
Övertorneå SOS Alarm har fått in samtal om en brand i ladugård i Övertorneå. Det ska brinna i ladugård på Materngivägen i Övertorneå. NSD återkommer med mer information.

Lada brann ner i Herrvik

Helagotland - 30.04.2015
En lada brann ner i Herrvik på torsdagseftermiddagen. Brandkåren i Kräklingbo fick rycka ut när en någon eldat en lövhög i Herrvik. Branden spred sig till en lada intill som fattade eld. Texten kommer att uppdateras.

Flera byggnader brinner

Eskilstuna-Kuriren - 30.04.2015
Strax innan klockan 18 på torsdagen inkom larm om brand i en ladugård i Ramshammar utanför Eskilstuna.

Gård ödelagd i brand

Östgöta Correspondenten - 25.04.2015
Skänninge En villa och två tillhörande byggnader brann ner till grunden i Melstad mellan Skänninge och Fornåsa. En granne upptäckte branden vid 01.30-tiden natten till lördag och räddningstjänst och polis larmades till platsen.

Ladugårdsbrand i Gullabo

Barometern - 24.04.2015
Vid halv två på fredagseftermiddagen kom larmet till SOS. (UPPDATERAD 13:55) Enligt de första rapporterna rör det sig en ladugård i Tånghult i Gullabotrakten. Brandens omfattning är oklar. Polisen uppger att det ska brinna med öppna lågor.

Larm om brand i verkstad

Allehanda.se - 22.04.2015
En brand utbröt under onsdagskvällen i en verkstadslokal i Myckelgensjö. Från Myckelgensjö utanför Örnsköldsvik kom ett larm strax efter 22.30-tiden. - En brand har utbrutit i en större verkstadslokal.

Ladugård övertänd

Sundsvalls Tidning - 22.04.2015
En ladugård i Tösta utanför Kovland brann ner till grunden på onsdagskvällen. Larmet kom strax före klockan sex och ladugården blev snabbt övertänd.

Lada förstördes i brand

Upsala Nya Tidning - 23.04.2015
Vid klockan två under natten till torsdag larmades räddningstjänsten till en brand i Skyttorp.

Ladugård står i brand - hotar sommarstuga

GT - 22.04.2015
En ladugård i Essunga kommun står i brand. Lågorna hotar även en närliggande sommarstuga. - Det ska vara full fyr på ladugården. Vi har precis kommit fram till platsen, säger Per Vögler på Räddningstjänsten Västra Skaraborg.

Ladugård totalförstörd i brand

Dalarnas Tidningar - 20.04.2015
Ett larm om en brand i ladugård kom in till SOS alarm vid 13.30 på måndagen. Enligt de första uppgifterna rör det sig om en brand i byn Mickelvål mellan Orsa och Skattungbyn. Texten uppdateras.

Inga skadade vid stallbrand

Västerviks Tidningen - 17.04.2015
Stallbrand Räddningstjänsten fick sent på torsdagskvällen larm om en brand i ett stall i Överum. Larmet kom in strax efter klockan halv elva på lördagskvällen och räddningstjänsten ryckte då ut till ladugården på Hammarsmedsvägen.

Lada i fullt utvecklad brand

Ystads Allehanda - 11.04.2015
Vid lunchtid larmades flera räddningsstyrkor till en brand i en lada vid Hårderup, norr om Fränninge. Totalt 12 styrkor från Vollsjö och angränsande områden har åkt till den övertända ladan. 

Djurstall brann - hundar innebrända

Folkbladet.nu - 10.04.2015
Ett djurstall i Gäddträsk, Lycksele, har förstörts i en brand i natt. Hundar har blivit innebrända. Larmet kom strax efter 04.30. I stallet fanns bland annat fem hundar.

Kraftig brand i ladugård

Barometern - 10.04.2015
En kraftig brand har brutit ut i en ladugård i närheten av Knivingaryd i Nybro kommun. Räddningstjänst från Nybro, Alsterbro och Ålem är på väg, men hade vid 23.45-tiden ännu inte kommit till platsen.

Brand i gödselstack

Ulricehamns Tidning - 04.04.2015
Strax efter två på lördagseftermiddagen brann det i en gödselstack vid en gård väster om Dalstorp. Branden tros ha uppstått på grund av att det eldades ris i närheten.

Grisfarm i lågor - inga djur skadades

Skånska Dagbladet - 04.04.2015
En grisfarm i Svalöv totalförstördes under natten mot lördag i en brand. Klockan var strax efter två när räddningstjänsten ryckte ut till Särimnervägen i Svalöv. Fastigheten var då helt övertänd.

"Branden är inte under kontroll"

Upsala Nya Tidning - 03.04.2015
Vid 16-tiden larmades räddningstjänsten om en brand i en ladugård utanför Tierp. Flera brandstyrkor är på väg till platsen, uppger Storstockholms räddningscentral.

Höns innebrända när ladugård rasade

Nerikes Allehanda - 03.04.2015
Det brinner i en ladugård i Viviken, väster om Karlskoga. Enligt räddningstjänsten "brinner det som bara den."...Vid 11.30-tiden larmades Bergslagens räddningstjänst om en brand iVivikens Gård.Enligt räddningstjänsten är det skarpt läge, eftersom det...

Byggnader i brand

Norrbottens-Kuriren - 24.03.2015
Boden. SOS har vid 19-tiden på tisdagen fått larm om en brand i någon form av lada i Svedjan utanför Boden. Det ska enligt de första uppgifterna röra sig om en fullt utvecklad brand. Ladan står i nära anslutning till en maskinhall.

 

Utdragen släckning efter brand i lada

Kristianstadsbladet - 19.03.2015
Vid 14.30 på torsdagen fick polis och räddningstjänst ett larm om en brand på Kårestadsvägen. Det brann då i en traktor som stod parkerad i en lada. Det fanns inga djur i ladan och inga personer kom till skada men släckningen drog ut på tiden.

Ladugård brann i Spannarp

Hallands Nyheter - 23.03.2015
En tom ladugård brann tidigt på måndags morgon. Klockan 5 på måndagsmorgonen larmades brandkåren om en brand i en tom ladugård i Spannarp utanför Tvååker.

300 hönor brann inne

Värmlands Folkblad - 19.03.2015
300 hönor dog i samband med en brand i en ladugård. Ett 20-tal får kunde räddas, och ett 15-tal brandmän bekämpade elden. Larmet kom strax efter klockan tre på torsdagseftermiddagen.

Fyrhjuling tog eld

Skaraborgs Allehanda - 20.03.2015
En fyrhjuling började brinna på fredagsmorgonen vid en gård i Friggeråker. Branden spred sig ned i gräset, men kunde snabbt släckas av räddningstjänsten som larmades till platsen. 

Larm om brand i hönsgård och stall

SVT Gävledala - 15.03.2015
SOS har fått larm om brand i Näs bruk, Avesta. Brandens omfattning är i nuläget oklart. Men SOS har fått uppgifter om att det handlar om brand i ett stall och en hönsgård. Omfattningen är i nuläget oklar.

Brand i gårdsbyggnad

Smålands-Tidningen - 14.03.2015
Vid tretiden larmades räddningstjänsten till Brandsnäs Gård på Torpön i Ydre kommun. Enligt SOS Alarm var det en ladugård som brinner, men i själva verket rör det sig om en gårdsbyggnad.

Ladugård övertänd i Vittene

Alingsås Tidning - 14.03.2015
Räddningstjänstpersonal från tre stationer, Alingsås, Sollebrunn och Vårgårda, bekämpar nu en brand i Vittene.

Ladugårdsbrand - många kor drabbade

Höglandsnytt - 08.03.2015
Ca 60 kor fanns i en ladugård som började brinna idag söndag eftermiddag i Gisebo mellan Huskvarna och Kaxholmen. Räddningstjänst larmades vid 14-tiden till branden. Branden orsakades av ett elfel i en fodermatare.

Lada förstörd i brand

Eskilstuna-Kuriren - 27.02.2015
Det brinner i ett uthus i Ärla. Enligt larmet till SOS slår lågor ut genom fönster och tak. Larmet om branden inkom till SOS Alarm klockan 20.24....I nuläget är det inte klart om någon person eller några djur befinner sig i byggnaden som ska vara en ladugård eller hönshus.

Maskin i ladugård fattade eld

Skaraborgs Allehanda - 25.02.2015
En lastmaskin i en ladugård i Segerstad söder om Stenstorp, började brinna under onsdagseftermiddagen. Ägaren lyckades släcka branden på egen hand. Räddningstjänsten har på plats kontrollerat att branden...

 

Ägaren släckte brand i hönshuset

Nya Lidköpings-Tidningen - 22.02.2015
En brand utbröt på söndagskvällen i ett privat hönshus. Klockan 19 larmades räddningstjänsten till en brand i ett privat hönshus i Vinköl utanför Skara.

Man avled efter svåra brännskador

Mariestads-Tidningen - 08.02.2015
Den äldre mannen försökte förgäves släcka branden på gården utanför Älgarås. Med allvarliga brännskador fördes mannen till Universitetssjukhuset i Linköping där han under söndagen avled.

Ladugård brann ner

Södermanlands Nyheter - 02.02.2015
Räddningstjänsten har larmats till en brand i en ladugård i Solberga utanför Stjärnhov. Larmet kom in till SOS strax före klockan fyra på måndagsmorgonen och flera brandstationer är på väg till platsen. Mer info kommer.

Brand i ladugård

SVT Västerbottensnytt - 01.02.2015
SOS har fått ett larm om en brand i Ladugård i Ragvaldsträsk. Larmet kom strax efter 10 på söndagsförmiddagen. Det ska handla om en brand i ladugård i Ragvaldsträsk utanför Skellefteå, men omfattningen av branden är ännu oklar.

Brand i ladugård

Barometern - 23.01.2015
Just nu brinner det i en ladugård i Hagaby på Öland. I ladugården finns 350 kor och det förekommer viss rök bland djuren. Branden kommer från mjölktankrummet samt elcentralen. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen.

Flera styrkor bekämpade brand

Ystads Allehanda - 20.01.2015
Strax innan klockan 20 på tisdagskvällen larmades räddningstjänst till en adress på Skumparpsvägen i Vollsjö där det brann kraftigt på en gård. Byggnaden totalförstördes i branden. När larmet inkom brann det i innertaket av byggnaden.

Gnagare kan ha orsakat brand

Motala & Vadstena Tidning - 16.01.2015
Blåljus Utredningen om totalbranden i Ask är nedlagd. Trolig brandorsak: Skadedjur. Branden startade på kvällen den 2 januari och en maskinhall brann ned till grunden.

Övertänd ladugård i Vallrun

Östersunds-Posten - 16.01.2015
Larmet till SOS om en brand i en ladugård i Vallrun utanför Föllinge norr om Krokom kom in klockan 22.23 på torsdagskvällen.

Kraftig brand bröt ut på Karlsfälts gård

Kristianstadsbladet - 07.01.2015
Strax efter lunchtid på onsdagen utbröt en brand i en stallbyggnad på Karlsfälts gård utanför Stora Herrestad. 25 brandmän och ett tiotal brandbilar deltog i den omfattande räddningsinsatsen. Inga människor eller djur skadades vid branden.

 

Larm om brand i byggnad

Allehanda.se - 28.12.2014
Räddningstjänsten i Kramfors rycker just nu ut till en byggnad i Nyland efter ett larm om brand. Det var strax efter 18-tiden som larmet kom från en byggnad vid Tallvägen i Nyland.

Kraftig brand på gård

Östgöta Correspondenten - 28.12.2014
LINKÖPING Räddningstjänsten larmades på söndagseftermiddagen till en brand i en större verkstadslokal utanför Linköping. Larmet från fastigheten i Norrunda, norr om Herrbeta, inkom vid 14-tiden.

Häst död i ladugårdsbrand

Värnamo Nyheter - 29.12.2014
Kulltorp. Klockan 05.29 kom det in ett larm till räddningstjänsten om att det brinner i en ladugårdsbyggnad i Sonakull strax utanför Kulltorp.

Larm om brand på grisfarm

Allehanda.se - 27.12.2014
På lördagskvällen bröt en brand ut på en grisfarm i Torsåker, Nyland. Larmet inkom vid 21-tiden på lördagskvällen. Larmaren ska ha upptäckt en brand i flisutrymmet i anslutning till grishuset på gården.

Brand i ladugård

Folkbladet.nu - 22.12.2014
Eldslågor slår genom taket i en ladugård i Nedre Lomfors, Storuman. Räddningstjänst och polis är på väg till platsen just nu. Enligt uppgifter ska det inte finnas några djur inne i byggnaden.

Uthus brann på gård

Jönköpings-Posten - 22.12.2014
Norra Unnaryd. Enligt SOS Alarm brinner det på en gård i Norra Unnaryd. Enligt larmet, som kom vid 09.50, brinner det i taket på en mindre byggnad på gården.

Halmbalar började brinna

Allehanda.se - 19.12.2014
En hög med halmbalar stod lastade på en lastbil. Plötsligt började de brinna. Vid 15.30-tiden i dag kom ett larm om en något udda brand i Sidensjö; halmbalar på en lastbil hade plötsligt fattat eld.

Vårdhem evakuerat efter brand

Göteborgs-Posten - 18.12.2014
Ett vårdhem har evakuerats efter en brand i en ladugård. Klockan 02.30 i natt kom larmet till SOS om en brand i en ladugård i Sunnanå Kullen i Mellerud.

Djur räddades ur brinnande lada

SVT Uppland - 17.12.2014
En brand härjade i eftermiddags en ladugård i Ramstalund i sydvästra Uppsala. Lyckligtvis kom inga av grisarna och korna till skada, utan kunde räddas ur den brinnande ladugården.

Brand i pannrum

Skaraborgs Allehanda - 14.12.2014
En brand i ett pannrum på en gård i Skyttatorp utanför Locketorp kunde ha slutat illa, men de boende hann släcka det mesta själva innan räddningstjänsten nådde fram. - Det var både ladugård med får och boningshus i tiotalet meter därifrån.

Villa brann ner till grunden

Skaraborgs Allehanda - 12.12.2014
En villa tillhörande gården Karlsfors totalförstördes i en brand natten till fredagen. När räddningstjänsten kom slog lågor ut ur villan och man fick inrikta sig på att skydda intilliggande byggnader från gnistregnet. Ingen person kom till skada.

Gödselhalm räddade ladugård

Norrbottens-Kuriren - 09.12.2014
Luleå Man tager vad man haver... och räddar en hel ladugård. På tisdagsförmiddagen började det brinna i en spånhög i en ladugård i Ängesbyn. I ladugården fanns djur och situationen hade snabbt kunnat bli farlig.

Brand i ladugård

Upsala Nya Tidning - 09.12.2014
Under tisdagsmorgonen larmades brandkåren till en ladugårdsbrand i Alunda. Inga djur ska ha funnits i byggnaden. När brandkåren kom till platsen ska den lilla ladugårdsbyggnaden ha varit helt övertänd. 

Brandsläckare räddade ladugård

Smålandsposten - 06.12.2014
Det var strax före klockan 19 som räddningstjänsten larmades till tomten där Säljerydsfestivalen brukar hållas varje sommar.

Djur räddade i ladugårdsbrand

Östgöta Correspondenten - 04.12.2014
HORN En ladugårdsbrand har brutit ut på en gård söder om Horn i södra Östergötland. Ett fyrtiotal nötdjur har räddats.

Flera djur brann inne

Upsala Nya Tidning - 16.11.2014
Två ladugårdar mellan Alunda och Gimo brinner. Enligt Storstockholms räddningstjänst är det spridningsrisk till en tredje lada samt en närliggande villa. Vid 17.30-tiden är fyra stationer på plats.

Svinstall hotades av brand

Skaraborgs Läns Tidning - 06.11.2014
Ett svinstall hotades av brand i Fullosa norr om Götene i går kväll. Räddningstjänsten fick larm om branden klockan 22.52 i går kväll. Bonden eldade på åkern och gnistregn blåste till en hög med ved och stockar på gården, som började brinna.  

Gård helt övertänd: "Inget går att rädda"

GT - 02.11.2014
En ladugård i Bredared utanför Borås brann ner till grunden på söndagskvällen. Elden riskerade att sprida sig till det intilliggande boningshuset.

Efter trakasserierna -  nu sover de i ridhuset

GT - 15.10.2014
Bränder, inbrott, stölder och sabotage. Någon eller några har i flera månader trakasserat hästklubben i Töreboda. Händelserna är polisanmälda flera gånger – men än har polisen inte tagit någon för brotten. Nu tvingas ridklubbens medlemmar sova i lokalen för att kunna hålla koll.
– Det är inte alls roligt, vi är oroliga, säger föreningens ordförande Karin Arvidsson.

Ladugårdsbrand i Skureå

Allehanda.se - 29.09.2014
En personbil ska ha kört in i en ladugård och sedan fattat eld, enligt ett larm till SOS Alarm. Enligt tidiga uppgifter från räddningstjänsten ska föraren ha kunnat ta sig ut ur bilen på egen hand. Räddningstjänst är på väg till platsen.

Två hus totalförstörda i brand

Östgöta Correspondenten - 29.09.2014
Motala Stor brand i ladugård i Godegård. Strax efter midnatt fick räddningstjänsten larm om att det brann i två hus i Godegård. När brandkåren kom till platsen var en ladugård och ett våningshus helt övertända.

Storbrand vid Sämsjön

Ulricehamns Tidning - 26.09.2014
En större verkstadsbyggnad på en gård mellan Vegby och Månstad brann ned till grunden sent på fredagseftermiddagen. Räddningstjänsten kunde rädda övriga byggnader på gården.

 

Ladugård brann utanför Valdemarsvik

Norrköpings Tidningar - 22.09.2014
Östergötland Ett blixtnedslag gjorde att en ladugård började brinna och att bostadshusens el slogs ut. Klockan 16:18 kom larmet.

Åsknedslag dödade och skadade tjurar

Tranås Tidning - 22.09.2014
Det kunde gått betydligt värre säger Örjan Karlsson tacksam för att han på måndagen kunde stå hos tjurarna och berätta om söndagens åsknedslag. Foto: Anders Gunnar Åsknedslag dödade tjur Norra Vi.

Flera djur innebrända vid brand i svinstall

Värmlands Folkblad - 19.09.2014
Branden ska ha startat vid halv fyratiden på natten mot fredagen. Enligt räddningstjänsten var det ett svinstall på Värmlandsnäs utanför Säffle som av okänd anledning fattade eld.

Ladugård illa ute när proppskåp brann

Västerviks Tidningen - 09.09.2014
Brandmännen hann dit innan elden spred sig. Vid 05.50 på tisdagsmorgonen fick räddningstjänsten larm om att ett proppskåp vid en ladugård i Loftahammar fattat eld. Proppskåpet satt utvändigt på ladugården, där 200 djur huserar.

Spannmål brann på gård

Östgöta Correspondenten - 08.09.2014
LINKÖPING Räddningstjänsten larmades på måndagsmorgonen till en befarad brand på en gård sydväst om Linköping. Larmet från gården inkom vid 10.15-tiden.

Larm om brand i halmpress

Nya Lidköpings-Tidningen - 07.09.2014
Räddningstjänsten har larmats till en brand i Barne-Åsaka Enligt de preliminära uppgifterna i larmet till SOS brinner det i en halmpress som är kopplad till en traktor. Det är ännu så länge oklart hur omfattande branden är.

Maskinfel orsakade brand

Smålänningen - 06.09.2014
Ett maskinfel gjorde att det började brinna i en rundbalspress i Degerön norr om Eneryda i eftermiddags. Lantbrukaren upptäckte själv branden och kunde släcka den. Larmet inkom klockan 16.12.

Griskultingar dog i stallbrand

Ystads Allehanda - 05.09.2014
Tomelilla. Vid lunchtid på fredagen uppstod en brand i en ladugård i Sälshög, Tomelilla. Enligt uppgift ska flera griskultingar ha dött i samband med branden. Hur branden i grisstallet startade är oklart.

Åker i lågor

Upsala Nya Tidning - 02.09.2014
Strax innan 18.30 på tisdagskvällen fick räddningstjänsten larm om att det brinner på en åker i Ändeberga, öster om Knivsta. 

Brand i tröska

Dalarnas Tidningar - 01.09.2014
Räddningstjänsten har larmats till en brand i en tröska i Smedsbo utanför Avesta. Larmet om branden inkom klockan 17:19 på måndagen.

Stor brand på bondgård

 Nerikes Allehanda - 30.08.2014
En stor brand har utbrutit i en maskinhall på Ullavi gård, strax söder om Sköllersta.-Jag har inte så mycket uppgifter om branden, men det ska brinna väldigt mycket i en maskinhall, säger Henrik Dahlström, vakthavande befäl vid...

Lada brann ner i Glossbo

Alingsås Tidning - 29.08.2014
En lada utanför Glossbo brann ner till grunden natten till fredagen. Räddningstjänsterna i både Essunga och Sollebrunn fick larmet strax efter klockan två. Brandmännen från Essunga var först på plats.

Brand på Bada herrgård

Nya Wermlands-Tidningen - 28.08.2014
En ladugård vid Bada herrgård brann ned till grunden på torsdagen. Ingen person och inga djur kom till skada i branden. Det var troligen gnistbildning från traktorn i bakgrunden som startade branden i ladugården vid Bada herrgård.

Ladugårdsbrand på Degeberga

Lidköpingsnytt - 28.08.2014
Det brinner i taket på en av ladugårdarna vid Degeberga och spridningsrisken bedöms som stor. Räddningstjänsten i Lidköping larmades vid 13-tiden till gården. Några närmare uppgifter finns ännu inte.

Brand totalförstörde gammal ladugård

Norra Skåne - 27.08.2014
I Galthult utanför Röke rasade en eldsvåda i en gammal ladugård under natten till onsdagen. Byggnaden brann ner till grunden och eftersläckningsarbetet fortsatte in på onsdagen.

Brand i halmbalar

Enköpings-Posten - 24.08.2014
Vid lunchtid på söndagen fick räddningstjänsten i Enköping larm om att det brann i några halmbalar i Nysätra, strax utanför Örsundsbro. En räddningsbil skickades till platsen för att släcka branden som visade sig vara liten till sin omfattning.

Svårsläckt brand i silo

Upsala Nya Tidning - 24.08.2014
Brandkåren larmades vid lunchtid på söndagen till en glödbrand i en spannmålssilo i Lövsta, öster om Uppsala. Elden bekämpades genom att bland annat lämpa ut innehållet för att kunna vattenbegjuta glödhärdarna.

Råd till djurägare vid brand

Lokaltidningen Bjuv Klippan - 23.08.2014
Vid stora bränder finns det flera viktiga saker att tänka på när det gäller hundar och katter. Håll hundar och katter inomhus och motionera dem inte mer än absolut nödvändigt.

Stallbrand hotade 40 hästar

Sveriges Radio Uppland - 17.08.2014
Räddningstjänsten fick vid sju-tiden på morgonen in ett larm om en brand på ett stall utanför Rosersberg i södra delen av Sigtuna kommun. Stallet rymmer ett 40-tal hästar och ägarna var enligt räddningstjänsten snabba med att få ut djuren.

Alla djur gick inte att rädda

Norran - 14.08.2014
Ladugården brann ner och eftersläckningsarbete pågår. Den brand som utbröt i en ladugård i Lövvattnet, Lövånger gick inte att släcka. Ladugården är helt nedbrunnen och just nu pågår eftersläckningsarbete.

Stora styrkor till silobrand

Vestmanlands Läns Tidning - 06.08.2014
En spannmålstork har vid 19.30-tiden fattat eld i trakten av Aberga mellan Västerås och Tortuna. Räddningstjänsten är på väg till eller framme vid platsen när detta skrivs.

Skördetröska började brinna

Dalarnas Tidningar - 06.08.2014
På onsdagseftermiddagen larmades räddningstjänsten till en brand i en skördetröska i Gustafs. Det var vid tjugo över två som larmet kom. Det var när bromsarna på en skördetröska gick varma som det började brinna.

Ladugård brann ner i natt - misstänkt mordbrand

Höglandsnytt - 06.08.2014
I jordgubbs- och potatiskända Stora Aby i Rosenfors mellan Målilla och Mörlunda brann natten till idag onsdag en ladugård ner till grunden. Räddningstjänst och polis larmades till platsen vid 03:30-tiden.

Större gård brann i Väse

Nya Wermlands-Tidningen - 04.08.2014
Räddningstjänsten i Karlstad har haft en körig eftermiddag, med flera larm om fallna träd men även bränder. 4/8 - Vi har haft 24 larm, säger Nils Weslien, räddningschef i beredskap, till nwt.se vid 18-tiden

Ladugård nedbrunnen efter åsknedslag

 Sveriges Radio Sjuhärad - 04.08.2014
I Längjum utanför Fristad brann en ladugård i natt ned till grunden efter ett åsknedslag. När räddningstjänsten anlände till platsen var byggnaden helt övertänd.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 04.08.2014
Vindeln Det brinner i en ladugård utanför Vindeln. SOS alarm fick in larmet om branden klockan 18 på måndagkväll. Ladugården ska ligga i Storsävarträsk utanför Vindeln. Räddningstjänst är på väg till platsen.

Halmbalar brann utanför Vadstena

Motala & Vadstena Tidning - 04.08.2014
Larm om ladugårdsbrand fick räddningstjänsten att rycka ut på måndag morgon. Brandmän från Motala, Vadstena, Borghamn och Ödeshög åkte till adressen i Källstad utanför Vadstena. 

Halmpress började brinna

Motala & Vadstena Tidning - 03.08.2014
Räddningstjänsten fick rycka ut på en brand i en halmpress på söndag eftermiddag. Halmpressen fattade eld.

Bondgård totalförstördes i brand

Göteborgs-Posten - 03.08.2014
Det första larmet om branden kom vid 19:15, mitt under söndagens pågående åskovädret. När räddningstjänsten kom till platsen kunde de konstatera att fyra byggnader på en fastighet vid Hullsjön i Trollhättan var totalt övertända.

Hölada i brand intill E4

Norrbottens-Kuriren - 02.08.2014
På lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en brinnande lada intill E4 i Ersnäs. Vid 18-tiden på lördagskvällen larmades räddningstjänsten till en ladugårsbrand vid Alån intill E4 i Ersnäs.

Tre bränder samtidigt

Helsingborgs Dagblad - 02.08.2014
Branden på Gyhults gård började i en skördetröska och spred sig snabbt i sädesfältet och även i en närliggande skog.

Skördetröska brann på åker

Helsingborgs Dagblad - 02.08.2014
Dela denna artikel Bjuv 2014 kl. 11:09 Uppdaterad 11:55 Strax före klockan 11 på lördagen larmades räddningstjänsten till Bjuv där en skördetröska hade fattat eld ute på en åker vid Hästabacksvägen.

Polisen undersöker brand i ladugård

Barometern - 02.08.2014
Brandkår ryckte ut för att släcka en brand i en ladugård i Torp, tidigt på lördagsmorgonen. Enligt de första rapporterna var ladugården övertänd men räddningstjänsten betraktar det som en mindre brand man också fick kontroll på.

Utrymde kor vid brand i ladugård

Norran - 01.08.2014
Klockan halv tre på fredagseftermiddagen larmades SOS Alarm om en brand i en ladugård i Ragvaldsträsk.

Brand på åker i Billesholm

Helsingborgs Dagblad - 01.08.2014
Strax innan klockan 17 kom larm om en brand på en åker vid en gård på Charlottenborgsvägen. Branden ska ha startat i en halmpress och tagit sig i stubbåkern.

Brand i tröska

Helsingborgs Dagblad - 31.07.2014
En skördetröska vid Hilleshögs boställe i norra Landskrona började brinna på torsdagskvällen. 

Stall brann ner efter blixnedslag

Barometern - 29.07.2014
Ett stall brann på tisdagskvällen ner till grunden efter blixtnedslag. Blixten slog på tisdagskvällen ner i ett stall i Ödevata Rosendal. Ägaren var inte hemma och när han kom hem strax efter nio hade stallet brunnit ner till grunden.

Tände eld på lada

Smålänningen - 29.07.2014
Vid 14-tiden på tisdagseftermiddagen anlade en tonåring en mindre brand i en lada i Markaryds kommun. Branden släcktes snabbt av en förbipasserande och tack vare det spred sig inte branden. Händelsen klassas som mordbrand.

Åker brann vid Törringe kyrka

 Skånska Dagbladet - 29.07.2014
En stubbåker vid Törringe kyrkoväg eldhärjades under tisdagen. Branden utbröt i samband med skördearbete. Totalt brann det på ett 1,5 hektar stort område. Lantbrukarna i området får beröm av räddningstjänsten i Svedala.

Ladugård totalförstörd i brand

Norrköpings Tidningar - 25.07.2014
En ladugård i Skönero brann ner till grunden under natten mot fredag. Polis och räddningstjänst larmades strax före klockan 01.00 sedan förbipasserande bilister sett kraftig rökutveckling från platsen.

Ladugård brann ned till grunden

Folkbladet.nu - 22.07.2014
Vid 04-tiden i dag utbröt en brand Lillögda Åsele. Branden startade i en före detta ladugård som var ombyggd till garage och snickeri. Branden spred sig sedan till ett närliggande timmerhus. Inga personer skadades vid branden.

Kraftig ladugårdsbrand

Upsala Nya Tidning - 19.07.2014
Brandmän från tre stationer försöker rädda ladan som är fylld med maskiner och hö. Branden uppstod kring halv sex under lördagseftermiddagen.

Brand i vetefält

Kristianstadbladet - 18.07.2014
Vid 18-tiden på fredagen började det brinna i ett vetefält i höjd med Ripa. Det är oklart vad som startade branden, men det brann i ett cirka 3000-4000 kvadratmeter stort område, säger brandmästare Hasse Lindell.

Brand i ladugård

Helsingborgs Dagblad - 18.07.2014
Strax efter klockan 20 på fredagen kom larm om en brand i en ladugård i Starby utanför Ängelholm. När brandkåren kom till platsen visade det sig att det var en mindre brand i en av väggarna.

Brand i ladugård efter blixtnedslag

Västerbottens-Kuriren - 16.07.2014
Det började brinna i en ladugård i Kattisavan på måndagseftermiddagen. Larmet inkom till SOS Alarm klockan 12.42. Ett blixtnedslag tros ha orsakat branden. Det ska ha brunnit i en gavel på byggnaden.

 

Gräsklippare började brinna

Helagotland - 15.07.2014
Vid 16.30-tiden inkom ett larm till SOS Alarm om en brand av ett mindre motorfordon. Det rör sig om en åkgräsklippare som börjat brinna i Lau på sydöstra Gotland.

Brand i ladugård efter blixtnedslag

Västerbottens-Kuriren - 14.07.2014
Lycksele Det började brinna i en ladugård i Kattisavan på måndagseftermiddagen. Enligt SOS alarm fanns inga djur i byggnaden när branden utbröt. Larmet inkom till SOS alarm klockan 12.42. Ett blixtnedslag tros ha orsakat branden

Uthus brann nära boningshus i Torp

Barometern - 13.07.2014
Foto: Fredrik Jalhed Ett misstänkt elfel orsakade brand i uthus på en gård i Torp utanför Mönsterås under söndagsmorgonen vid halv nio tiden.

Brand i jordbruksmaskin

Vestmanlands Läns Tidning - 11.07.2014
Vid klockan 19 fick brandkåren rycka ut efter ett larm om en brand i en jordbruksmaskin. Enligt SOS Alarm var det en fullt utvecklad brand som räddningstjänsten släckte. Det skedde vid Gottsta i närheten av Kungsåra, öster om Västerås. 

Höbalar i lågor vid Allerum

Helsingborgs Dagblad - 10.07.2014
Strax innan klockan 15 i går fick räddningstjänsten larm om en gräsbrand i Allerum. På plats konstaterade man att det brann i halmbalar och gödsel på ett fält.

Bil brann nära stall

Göteborgs-Posten - 08.07.2014
En bilbrand härjade vid 14-tiden på tisdagen vid Råda Säteri i Mölnlycke. Den brinnande bilen stod 1,5 meter från ett stall.

Ladugård utanför Järsnäs i lågor - höns innebrända

Jnytt - 07.07.2014
En ladugård i Långsbo blev på måndagskvällen förstörd vid en kraftig brand. Troligen var brandorsaken ett blixtnedslag. Ladugården var helt övertänd då Räddningstjänsten kom till platsen.

450 gräsbalar i brand

Nordvästra Skånes Tidningar - 05.07.2014
Strax efter 13 kom larmet om att ensilagebalar tagit fyr på en gård utanför Ängelholm. En halvtimma senare brann det i 450 balar. - Vi kan inte släcka dem utan försöker i stället att rulla iväg de som inte har tagit fyr än.

Brand efter blixtnedslag

Borås Tidning - 01.07.2014
En ladugård i Ljung brinner efter att blixten slagit ner. Räddningstjänst och ambulans är på väg till platsen. Artikeln uppdateras. 

Ladugård började brinna

Dalarnas Tidningar - 22.06.2014
Brandkåren larmades till en ladugårdsbrand i Oljonsbyn utanför Orsa på söndageftermiddagen. Det var vid 15.15-tiden som öppna lågor syntes från ladugården. SOS larmades och brandkåren i Orsa och Mora ryckte ut till platsen.

Ladugård brinner i Sjöbo

Sydsvenskan - 21.06.2014
Skåne. En mindre ladugård har totaltförstörts i en brand på Ellestadsvägen i Sjöbo. Elden har spridit har spridit sig till taket och andra våningen på ett bostadshus. Ett stort antal brandmän och polis är på plats.

Ladugård brann ned

Nerikes Allehanda - 18.06.2014
Ladugården var totalt övertänd och gick inte att rädda. Läsarbild Det var strax innan klockan tio på onsdagsmorgonen som räddningstjänsten fick ett larm om att det kom rök ur en ladugård i Bondsäter, Marieberg.

Misstänkt mordbrand i stall

Skaraborgsbygden - 16.06.2014
Polisen misstänker att branden som upptäcktes i morse på Töreboda Hästklubbs ridanläggning var anlagd, skriver P4 Skaraborg på sin webb. Det var i morse vid sjutiden som personalen upptäckte att det fortfarande glödde i en box.

Kortslutning i traktor orsakade brand

ATL Lantbrukets Affärstidning - 12.06.2014
Det var kortslutning i en traktor som orsakade branden i danska Langeland måndags i när 36 personer fick föras till sjukhus. Det var på en gård i Humble, Langeland som olyckan skedde.

"Det var rena turen att de fick ut traktorn"

Norrköpings Tidningar - 12.06.2014
Norrköping Plötsligt började traktorn att brinna. Maskinhallen på Sänkdalens gård hotades av branden. Det är nu efteråt man förstår vilken tur vi hade, säger ägaren Tomas Gunnarsson.

Blixtnedslag låg bakom stallbranden

Länstidningen Södertälje - 12.06.2014
En stor stallbyggnad utanför Södertälje brann ner till grunden efter att ha träffats av ett blixtnedslag. Se bilder och film från olycksplatsen här.

Två ladugårdar i brand

SVT Blekingenytt - 13.06.2014
Två ladugårdar, en i Gummarp och en i Bräkne-Hoby, började brinna efter två blixtnedslag. Blixtnedslaget i Bräkne-Hoby utvecklades inte till någon större brand utan kunde släckas av brandkåren.

Brand i lada i Fjärås

Kungsbacka - Posten - 10.06.2014
Strax före midnatt natten till tisdag larmades räddningstjänsten om en fullt utvecklad brand i en ödelada i Fjärås. Ladan låg i höjd med korsningen mellan Varbergsvägen och Torkelstorpsvägen, norr om Fjärås station.

Brand i ladugård

Värmlands Folkblad - 01.06.2014
Det brinner just nu i en lada i Torkilsbyn, Årjäng. SOS-alarm meddela att det inte finns några djur i ladan och att det inte är risk för att något levade skadas. Räddningstjänsten är på väg till platsen. Larmet kom 11.41.

Fyrhjuling i brand

Motala & Vadstena Tidning - 26.05.2014
Räddningstjänsten larmades på måndagseftermiddagen till en brand i Vedemö utanför Motala. + Visa bildinformation Larmet kom strax efter klockan 14 och enligt den första uppgiften hade en brand brutit ut i en industrilokal.

 

 

Kraftig ladugårdsbrand i Örtofta

Sydsvenskan - 25.05.2014
Skåne. Det brinner just nu kraftigt i en ladugård i Slättäng. Räddningstjänst är på plats. Enligt Sydsvenskans fotograf är byggnaden övertänd. Det finns inga uppgifter om personskador. Följ Vad är detta?

Blixten slog ner i ladan: "Var helt övertänd"

Borås Tidning - 24.05.2014
Vid femtiden på lördagsmorgonen slog blixten ner i en ladugård i Korrebo, mellan Månstad och Hilared. Den var helt övertänd när vi kom fram, säger Anders Johansson, stabschef på Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund.

Överslag i transformator - lada brann ned

Sveriges Radio Gävleborg - 23.05.2014
Under eftermiddagen fick en transformator överslag och började brinna utanför Bollnäs. Det tog då eld i marken och spred sig snabbt till en intilliggande lada, som nu brunnit ned till grunden. Det brinner fortfarande

Ladugård totalförstörd

Norrbottens-Kuriren - 23.05.2014
Överkalix Brand i ladugårdsbyggnad. Räddningstjänsten i Överkalix fick vid lunchtid på fredagen larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Tvärån, norr om Överkalix. Då de kom fram till platsen var byggnaden övertänd och gick inte att rädda.

Fullt utvecklad brand i lada

Östgöta Correspondenten - 22.05.2014
Vadstena Minder explosion inne i den brinnande byggnaden. Strax innan klockan 22 larmades räddningstjänst och polis till en brand i närheten av Nässja utanför Vadstena.

 

 

Brand utanför Umeå

Västerbottens-Kuriren - 05.05.2014
Umeå Det brinner i en ladugård i Kroksjö utanför Umeå. Elden har spridit sig till boningshuset intill. Enligt Bo Wallin, VK:s reporter på plats, har den tomma ladugården brunnit ned.

Majbrasa tände eld på lada

Norrländska Socialdemokraten - 30.04.2014
Luleå En majbrasa på Gamla Bodenvägen i Gammelstad blev lite större än det var tänkt. Elden spred sig och satte fyr på en lada i närheten strax efter klockan 18 på Valborgsmässoaftonen.

Ladugård brann vid majbrasa

Upsala Nya Tidning - 30.04.2014
Lågorna från en majkase spred sig till ladugården utanför Enköping. En majkaseeldning i Veckholm utanför Enköping gick över styr vid 20-tiden på valborgsmässoafton.

Brand nära sprida sig till ladugård

Barometern - 29.04.2014
En gödselstack började brinna på eftermiddagen och hotade en närliggande ladugård. Vid 15.30 på tisdagen kom larm om brand nära en ladugård i Robacken, sydost om Vassmolösa. Av ännu okänd anledning hade en gödselstack börjat brinna.

Gräsbrand förstörde lada

Länstidningen Östersund - 25.04.2014
Gräsbränderna fortsätter runtom i länet. I Bringåsen utbröt en brand på fredagseftermiddagen. Enligt det första larmet fanns ingen spridningsrisk, men branden spred sig till en lada som inte gick att rädda.

Bostadshus och lada i brand

Kristianstadbladet - 24.04.2014
Strax innan klockan 19 fick SOS ett larm om en brand i en ladugårdsbyggnad i Everöd. Branden spred sig senare till ett intilliggande bostadshus.

 

 

50 kalvar dog i brand

Jönköpings-Posten - 23.04.2014
En ladugård sydväst om Tranås fattade eld strax efter midnatt natten till onsdagen. Byggnaden var helt övertänd när brandkår kom fram till platsen. Omkring 40 till 50 kalvar och kvigor skall ha funnits i ladugården.

Oförklarlig brand i halmbalar

Bohusläningen - 20.04.2014
Ett tiotal stora halmrundbalar brann av okänd anledning sent på påskaftons kväll. Halmbalarna låg en bit från Kvillevägen vid Bergslycke, söder om Tanumshede, och började oförklarligt brinna strax efter klockan 23 på påskaftons kväll.

Brand i lada utanför Ekeby

Helsingborgs Dagblad - 20.04.2014
Polis och räddningstjänst larmades vid 21-tiden på lördagskvällen om en brand i en lada utanför Ekeby. Enligt insatsledaren hade det börjat brinna i ett trägolv och även hunnit sprida sig till väggar.

Brand i pannrum

Lidköpingsnytt - 17.04.2014
På en gård vid Blombacka utanför Skara har räddningstjänsten i dag fått släcka brinnande halm.

Brand hotade ladugård med djur

Skövde Nyheter - 16.04.2014
En arbetsmaskin började brinna runt lunchtid på Almnäs bruk utanför Hjo. Enligt räddningstjänsten stod maskinen nära en ladugård med djur och det fanns viss spridningsrisk till byggnaden.

Brand förstörde maskinhall

Sveriges Radio Kristianstad - 16.04.2014
En maskinhall i Venestad utanför Tollarp blev sent på tisdagskvällen totalförstörd i en brand. Räddningstjänsten misstänker att branden startade i ett pannrum.

Brand i ladugård

Eskilstuna-Kuriren - 14.04.2014
En lada på Qvartinge herrgård utanför Mariefred började brinna under natten mot måndagen. Flera räddningsstyrkor skickades till platsen när larmet kom vid 03.30-tiden.

Ensilagerullar brann

Vestmanlands Läns Tidning - 13.04.2014
Strax efter klockan 21 på söndagskvällen fick räddningstjänsten larm om en brand ute. Det visade sig vara ett antal ensilagerullar som låg mellan Näs gård och Gryta som brann. Räddningstjänsten kunde snabbt släcka.

Ladugård står i lågor

Östgöta Correspondenten - 12.04.2014
En ladugård norr om Ödeshög totalförstördes i en brand under eftermiddagen. Räddningstjänsten i Ödeshög fick larmet 13.40. Ägaren till gården upptäckte att det rök från taknocken på ladugården och larmade räddningstjänsten.

Våldsam brand ödelade gammal gård i Bensbyn

Norrbottens-Kuriren - 12.04.2014
En av Bensbyns äldsta gårdar drabbades av en våldsam eldsvåda vid niotiden på lördagsmorgonen. Den boende i huset klarade sig ut med brännskador medan en hund brann inne.

Brand i spannmålstork

Hela Hälsingland - 11.04.2014
Det är just nu kraftig rökutveckling i samband med en brand i Vallsta. Vid 14:30 larmades räddningstjänsten till en brand i prästänge i Vallsta. Det är ett par 100 ton spannmål brinner, och kraftig rök väller ut från en byggnad.

Misstänkt mordbrand vid ridhus

Göteborgs-Posten - 04.04.2014
En misstänkt mordbrand eldhärjade på fredagseftermiddagen ett förråd bakom ridhuset vid Ekestubben, i Hovby utanför Lidköping. Räddningstjänsten som bekämpade branden bedömde spridningsrisken som mycket stor.

Maskinhall totalförstördes i brand

Värmlands Folkblad - 03.04.2014
En maskinhall på en gård i Långserud brann ner till grunden på torsdagskvällen. Larmet kom strax efter klockan 20 och då räddningstjänsterna i Nysäter och Säffle kom till platsen brann byggnaden för fullt.

 

 

Byggnad brann ned vid gräseldning

Länstidningen Södertälje - 29.03.2014
Två brandstationer skickades till Hölö på lördagseftermiddagen efter befarad storbrand. På lördagseftermiddagen fick räddningstjänsten larm om att en ladugård i Hölö stod i brand och två stationer, 12 man, skickades till platsen.

Bilar och båt totalförstördes i brand

Östran - 29.03.2014
En gammal lada totalförstördes på lördagsförmiddagen i en brand. Även en husbil, en personbil samt en båt förstördes. Vid halv elvatiden på lördagen larmades räddningstjänsten till en brand i en ladugård i Maltorp, strax norr om Läckeby.

Kor ut ur brandhotad ladugård

Skaraborgs Läns Tidning - 28.03.2014
Ett brygghus brinner i Mårby. Kor evakueras från en ladugård som ligger intill Larmet om branden på Mossegården i Mårby, Bjurum, kom vid kvart över ett. Det brinner i ett hundra kvadratmeter stort brygghus, som rymmer att par garage.

Ladugård brann ner till grunden i Målen

Östgöta Correspondenten - 25.03.2014
Under måndagmorgonen brann en ladugård ner i Målen, sydväst om Rimforsa.

Brand i lada släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 24.03.2014
Vid 02.30-tiden natten mot lördagen började det brinna i en lada på Tåstarps Backaväg. Ägarna till gården upptäckte själva branden sedan de sett lågor genom ladans fönster.

Bilbrand hotade lada

Sveriges Radio Västernorrland - 23.03.2014
En bil började brinna i en carport i Bollstabruk, Kramfors inatt. Det var strax efter klockan tre i natt som polis och räddningstjänst kallades till platsen.

Halmbrand släcktes snabbt

Helsingborgs Dagblad - 22.03.2014
Under natten larmades räddningstjänsten till en brand. Vid 02.30 under natten till lördag fick räddningstjänsten in ett larm om en brand på Tåstarps Backaväg i Tåstarp.

Misstänkt mordbrand i stall

Ystads Allehanda - 21.03.2014
Bollerup. Polisen har upprättat en anmälan om misstänkt försök till mordbrand efter en händelse på Bollerups naturbruksgymnasium i onsdags kväll.

Häftig brand totalförstörde ladugård

Länstidningen Östersund - 18.03.2014
En stor gammal timrad ladugård brann ner till grunden i byn Särvsjö under tisdagseftermiddagen. Det fanns inga djur i bygganden och inga människor blev skadade

Lada totalförstörd i brand

Helsingborgs Dagblad - 15.03.2014
En lada totalförstördes i en brand under lördagsmorgonen. Räddningstjänst och polis larmades strax före klockan 08.30 om en brand på Häljarpsvägen utanför Åstorp.

Ladugård totalförstörd i brand

Kinda-Posten - 10.03.2014
En ladugård i Duvekulla, mellan Mörlunda och Virserum, totalförstördes vid en brand tidigt i går morse. Branden upptäcktes vid halv sjutiden på morgonen och räddningstjänsten tillkallades.

Gräsbrandspremiär undvek lada

Gefle Dagblad - 09.03.2014
OCKELBO I Ulvsta började gräset på en åker att brinna, farligt nära en lada. - De har begränsat elden till åkern, men ett tag fanns det en spridningsrisk till ladan.

Brand i ladugård

Nyheterna - 10.03.2014
En ladugård utanför Mörlunda, Hultsfreds kommun, har brunnit ner till grunden nu på morgonen. Vid ungefär 6.30 fick räddningstjänsten larmet. Räddningstjänsten uppger att ladan har brunnit ner till grunden. 

Tusentals grisar dog i brand

SVT Smålandsnytt 03.03.2014
Nära 3.000 grisar dog i en storbrand i ett svinstall söder om Kalmar natten mot söndagen. Flera av grisarna dog av röken som spred sig i stallet.
– Innan brandmännen hade fått upp fönster så blev det en del rök som grisarna inte klarade. Grisar är också känsliga för kyla så en del springer in om man bär ut dem, säger Gert Friberg, räddningschef på Kalmar brandkår till TT.

Tusentals grisar innebrända

Barometern - 02.03.2014
Ett tusental grisar dog eller skadades på söndagsmorgonen i en storbrand i Halltorp utanför Söderåkra. Ingen person kom till skada.

Hästar hotadevid brand i Velända

Norrtelje Tidning - 02.03.2014
Brand som larmades ut som brandi ödehus blev värre än befarat. Styrkor från flera stationer har fått rycka ut till larmet som kom 17.20. Branden larmades först ut som en brand i ett ödehus. 

Larm om brand i ladugård

TTELA - 26.02.2014
Sjuntorp Räddningstjänst och polis på väg till centrala Sjuntorp. Larmet kom vid 15.50 och det ska röra sig om en byggnad, eventuellt en ladugård, i Sjuntorp.

Gård i Brebol brann ner

Katrineholms-Kuriren - 25.02.2014
Två hus förstördes i en kraftig brand på en gård i Brebol under tisdagsmorgonen. Vid fyratiden på tisdagsmorgonen ringde en person räddningstjänsten och berättade att det brann i Brebol, utanför Katrineholm.

Lättnader i brandskydd ställer ökade krav

ATL Lantbrukets Affärstidning - 19.02.2014
Lättnader i brandskyddsreglerna vid uppvärmning och torkning av spannmål ställer högre krav på lantbrukarnas riskanalys.

En person räddad ur brinnande lada

Sveriges Radio Sörmland - 15.02.2014
På förmiddagen fick räddningstjänsten larm om en brand i en lada i Vännevad straxt utanför Katrineholm. Ladan var helt övertänd när räddningstjänsten kom till platsen. 

Brand upptäckt i ladugård

Norrbottens-Kuriren - 15.02.2014
Luleå. På lördagsförmiddagen utbröt en brand i en ladugård utanför Råneå. Det var vid halvelvatiden, som larmet om branden i byn Böle kom in till SOS Alarm. Enligt larmoperatörerna handlar det om en personbil som fattat eld.

Hönshus brann ner i Viskafors

Borås Tidning - 13.02.2014
Räddningstjänsten fick larm om en brand med meterhöga lågor i en byggnad i Viskafors, strax efter 23.30 i natt. Det visade sig att det var ett hönshus som brann.

Stor släktgård brinner - byggnaden övertänd

Kvällsposten - 12.02.2014
Den Gyllensvärdska släktgården i Våxtorp utanför Laholm drabbades tidigt på onsdagsmorgon av en brand. Huset var övertänt när räddningstjänsten nådde fram. 

Stallbrand dödade hundratals grisar

Skånskan 04.02.2014
Flera hundra grisar har dött eller måste nödslaktas efter branden som bröt ut i ett stall vid Skåne Tranås i morse. Vid lunchtid började djuren evakueras.
– Några av grisarna har fått brännskador, men de flesta har nog dött av röken, säger räddningstjänstens insatschef Ulrika Lindmark.
Vid halv sextiden på tisdagsmorgonen larmades SOS Alarm om att det hade börjat brinna i en del av ladan som används som garage och halmlager.
Därifrån sipprade röken in i stalldelen där runt 1 800 grisar befann sig och branden spred sig också till taket ovanför dem.

Glöd nära orsaka brand

Nerikes Allehanda - 02.02.2014
Glöd som fallit ut från en panna i en ladugård höll på att orsaka en brand på en gård i Hardemo på söndagseftermiddagen. Glöden hade pyrt i en vedkorg, och när gårdsägarna öppnade dörren till pannrummet, fick glöden syre och fattade eld. 

Miljonvärden gick upp i rök

nyheterna.net  31.01.2014
Maskiner och fordon för miljonbelopp förstördes i en våldsam brand natten till torsdag. Gastuber med explosionsrisk stoppade släckningsinsatsen. När räddningstjänsten kom till fastigheten i byn Norrhult strax efter midnatt var byggnaden helt övertänd. Efter att man fått information om gastuberna i maskinhallen spärrades området av och boningshusen evakuerades.

Brand i förrådsbyggnad på gård

Sveriges Radio Skaraborg - 29.01.2014
En brand bröt på eftermiddagen ut i en mindre byggnad på en gård utanför Götene. Enligt räddningstjänsten ska det brinna i en förrådsbyggnad. Räddningsstyrkor från Skara och Götene jobbar på platsen.

Thailyktor kan skada kor och orsaka bränder

Enköpings-Posten - 22.01.2014
Enköping: Farligt för djuren Det är vackert, tyst och stämningsfullt att skicka iväg en thailykta. Man riskerar inte att skrämma barn, hundar, katter och andra djur på samma sätt som fyrverkerier. Men, ack så förrädiska.

Kopplade in fel sladd - startade brand

Smålänningen - 26.01.2014
Under förmiddagen startade en mindre brand i ett uthus på en gård i Hallsjö, Lagan. - De som bodde där skulle koppla in en frostvakt, men de tog väl fel sladd.

Fordon brann - men hästen räddades

Hela Hälsingland - 26.01.2014
En halv byggnad och flera fordon blev lågornas rov vid en brand i Ede under natten mot söndagen. Men den häst som stod i byggnaden när branden upptäcktes kunde räddas.

Risk för halmlager när pannrum brann

Nerikes Allehanda - 23.01.2014
Ett fristående pannrum på en gård nordost om Fjugesta började brinna på torsdagsmorgonen. Orsaken till branden som larmades till SOS klockan 08.40 är oklar. - Branden har uppstått runt en skorsten i pannrummet.

Brand i ladugård

Västerbottens-Kuriren - 21.01.2014
Vilhelmina Brandkåren i Vilhelmina har larmats om en brand. Enligt uppgift från SOS Alarm gäller larmet en ladugård i Skansholm väster om Vilhelmina. Det finns i nuläget inga uppgifter om brandens omfattning.

Kraftig rökutveckling på gård i Flen

Sveriges Radio Sörmland - 20.01.2014
En brand bröt under förmiddagen ut på Sofielunds gård i Flen och ca 40 djur fanns i ladugården där en halmbädd av okänd anledning började brinna.

Brand i ladugård släckt

Eskilstuna-Kuriren - 20.01.2014
Det brinner i en ladugård utanför Flen. 40 kor och kalvar uppges finnas i byggnaden. Räddningstjänsten är på väg ut till platsen, Sofielunds gård. Mer information kommer Frida Vilhelmson 016-15 61 63 frida.vilhelmson@ekuriren.se